Σε μία βόλτα στη Θεσσαλονίκη έπεσα πάνω σε αυτό το πιασιάρικο teaser, το οποίο έβρισκα καρφιτσωμένο σε δέντρα και παγκάκια. Ζητούνται εθελοντές για την στελέχωση μιας ομάδας πολεμιστών του Φωτός, ενάντια την συναισθηματική διαφθορά της εποχής και από κάτω είχε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο για να δω ποιος είναι ο άνθρωπος που ζητάει συμμαχητές και τελικά συναντήθηκα και έκανα μια κουβέντα με τον Ευάγγελο Βαρελίδη.

proti synantisi polemiston

«Από την ηλικία των επτά ετών και εν μέσω εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα,  διερωτόμουν ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της ανθρώπινης δυστυχίας. Είχα την τύχη να έχω κάποιες μεταφυσικές εμπειρίες, σε ηλικία 19 ετών το 1959. Ενώ έκανα αναρρίχηση στα βουνά των Τεμπών ως μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου  Θεσσαλονίκης έπεσα από πολύ μεγάλο ύψος στο κενό. Αυτόματα είχα την επίγνωση πως σκοτώθηκα και αναδύθηκε από μέσα μου το ερώτημα να δω πώς πεθαίνω και τι γίνεται μετά. Αυτή η επιθυμία κράτησε αναμμένη την συνείδηση μου, είδα σε φιλμ την ταινία της ζωής μου, μπήκα σε ένα τούνελ και πέρασα στην χωρά του Φωτός. Αυτό που θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι την ευδαιμονία που με είχε κατακλύσει, είναι ευδαιμονικό το πέρασμα από την ζωή στον θάνατο και αυτό είναι κανόνας για όλα τα θηλαστικά φύση έχει προβλέψει την έκκριση ενδορφινών, έτσι ώστε να οδηγείται ο άνθρωπος στον θάνατο μέσα από την ευδαιμονία άνθρωπος δεν είναι τα κβαντικά σωματίδια ο άνθρωπος είναι το πνεύμα. Όπως, λοιπόν, πέρασα το τούνελ, νόμιζα ήμουν βέβαιος ότι είχα περάσει στον παράδεισο. Ταυτόχρονα άρχισα να διερωτώμαι πως είναι δυνατόν να βρίσκομαι στον παράδεισο εγώ, ένας αμαρτωλός, και μάλιστα χωρίς να έχω πληρώσει το τίμημα για τις αμαρτίες μου (και όλα αυτά σε μια θεοκρατική κοινωνία της Ελλάδος εν έτη 1959). Η ανάγκη του να απαντήσω το γιατί ήμουν εκεί έκανε το φως να απομακρύνεται, ώσπου τελικά έφυγα από αυτό το μέρος. Φυσικά είχα χτυπήσει πολύ άσχημα και έμεινα τρεις μήνες σε διάφορα νοσοκομεία μέχρι να γίνω τελείως καλά, αλλά τελικά αυτή η εμπειρία ήταν που καθόρισε την ζωή μου. Μετά από αυτό το συμβάν ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Γαλλία, Ρουμανία, Ισραήλ στα κιμπούτς ως εθελοντής και σε πολλά άλλα μέρη κάνοντας διαφορές εργασίες (ναυτικός, εμπορευόμενος). Υποσυνείδητα και θέλοντας πάντα να λύσω τις απορίες μου για την μεταφυσική μου αυτή εμπειρία, παρακολούθησα πολλές σχολές μεταφυσικών εμπειριών, έγινα δάσκαλος της γιόγκα, πέρασα από το Άγιο Όρος ως μοναχός για τέσσερις μήνες και αυτή η πνευματική αναζήτηση κράτησε ως το1999. Όλα τα συμπεράσματά μου τα έγραψα στο βιβλίο μου που λέγεται «ΕΓΩ», το οποίο διατίθεται από το σάιτ μου».

Με το ποσό που θα ξόδευες για μία πίτσα «μαργαρίτα», 11 ευρώ, μπορείς σήμερα να αποκτήσεις το βιβλίο «ΕΓΩ» και να ανακαλύψεις αυτά που έντεχνα κρύβονται από τα μάτια και το μυαλό σου αιώνες τώρα.

polemistis 2BW ethelontes  

«Τους τελευταίους μήνες αποφάσισα να δημιουργήσω μια ομάδα πολεμιστών του Φωτός μαζί με άλλους ανθρώπους (εμπνεύστηκα το όνομα από το βιβλίο του Κοέλιο), έτσι κατάφερα να σχηματιστεί μια μικρή ομάδα από 2-3 άτομα και το κάλεσμα συνεχίζεται με αφίσες και φωτοτυπίες. Αυτό που θέλω να επιτύχω είναι η φώτιση του εσωτερικού σκότους των συμμετεχόντων. Πρέπει να καταλάβει ο καθένας τι είναι οι αυτοπεριορισμοί που επιβάλλει ο καθένας στον εαυτό του. Το 1985 ήμουν στο Άγιο Όρος ως μοναχός για 4 μήνες, αναζητώντας τα πραγματικά έργα του Θεού. Όλα ανεξαιρέτως τα θρησκευτικά σχήματα που υπάρχουν στον πλανήτη είναι δόγματα εξουσίας. Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει το Θείο αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι ιερείς χτίζουν τα διάφορα οικοδομήματα, ανάλογα με τα δόγματα που υπηρετούν. Θα συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα σε κάποιο χώρο και θα μελετάμε κάποια θέματα, θα μαγειρεύουμε και θα συζητάμε. Δεν απευθύνομαι σε βιαστικούς ανθρώπους, μαχητές θα γίνουν όποιοι θέλουν και όποιοι το αξίζουν».

Κείμενο, φωτο: Kapetank