Ένα παιβί -με β- ολίγον κοιλιόδουλο.

 

Αυτός είναι ο Πίξελ Σκορδάκης. Ναι! Και ο κτηνίατρος γέλασε όταν εγώ επέμενα να γράψει και τα 2 ονόματα στο διαβατήριο και στα χαρτιά για το micro chip αλλά αφού έτσι τον λένε τι να κάνουμε τώρα;

Ο Π.Σ. είναι ένα λευκό μίνι σνάουτσερ. Ακόμα το θυμάμαι, ήταν 30 Ιανουαρίου του 2010, Σάββατο πρωί  και είχαμε πάει με την Α. και τον Σ. σε έναν εκτροφέα φίλο του Σ. που είχε κάτι κουτάβια να τα δούμε. Τα ερωτευθήκαμε αμέσως. Η Α. διάλεξε τον Πάρη τον αδερφό του που ήταν πολύ χαρούμενο και κοινωνικό κουτάβι. Εγώ από την άλλη έπαθα έρωτα με τον Π.Σ. που ήταν φοβητσιάρης και όλη την ώρα έμπαινε κάτω από τον καναπέ. Μόλις μου είπε ο εκτροφέας την ιστορία του τον αγάπησα ακόμα πιο πολύ. Τον είχανε πάρει και τελικά του τον επιστρέψανε πίσω και μάλλον είχε φάει πολύ ξύλο για αυτό και φοβόταν τόσο πολύ. Εεεεεε δεν ήθελα να ακούσω περισσότερα. Αυτός ήταν ο σκύλος μου.

petcity-lygerh_DSC4602petcity-lygerh_DSC4596 petcity-lygerh_DSC4594 petcity-lygerh_DSC4593

Μια εβδομάδα του πήρε να με εμπιστευτεί και από τότε είμαστε αχώριστοι 5.5 χρόνια σχεδόν. Η αλήθεια είναι ότι είναι το καλύτερο σκυλί του κόσμου… αν και είναι σκυλί γατί. Το λέω αυτό γιατί είναι χαρακτήρας που θέλει την ησυχία του. Αν δεν γουστάρει πολλά-πολλά, θα πάει μόνος του μέσα στο κρεβάτι του. Κάνει ότι θέλει αυτός. Βέβαια σε γενικές γραμμές δεν είναι άτακτος. Τώρα αν έχει μείνει πολύ ώρα μόνος του εντάξει… άλλωστε είναι ζημιά το να τσεκάρει τα σκουπίδια μήπως έχουν μέσα καμιά νοστιμιά ή είναι ζημιά το να φάει κάνα ξηρό καρπό; Aλλά όχι, σε γενικές γραμμές δεν κάνει ζημιές. Εκτός από μια φορά που είχε φάει τα αγαπημένα μου παπούτσια. Και διάλεξε τα καλύτερα. Νομίζω τότε με άλλαξε για πάντα, αφού αντί να τον «σκοτώσω» είπα απλά στον εαυτό μου «έλα μωρέ ένα ζευγάρι παπούτσια είναι».

Γενικά πιστεύω ότι είναι έξυπνο σκυλί αλλά είναι λίγο αφηρημένος, χαμένος στις σκέψεις του θα έλεγα, είμαι σίγουρη ότι είναι ένας μικρός φιλόσοφος και σίγουρα αν ψάξω καλά μέσα στο σπίτι θα βρω πολλά σημειωματάρια κρυμμένα από εδώ και από κει, γεμάτα με σκέψεις και ποιήματα για το φαγητό, τις βόλτες και τα κορίτσια, που έχει γράψει αυτός φυσικά.

petcity-lygerh_DSC4554petcity-lygerh_DSC4564 petcity-lygerh_DSC4568petcity-lygerh_DSC4573petcity-lygerh_DSC4591

Ναι! Είναι αρκετά κοιλιόδουλος, αλλά πάνω από όλα είναι Κύριος (και Μποέμ). Ζητιανεύει μόνο φαγητό και μόνο με τα μάτια.

Είναι λίγο στραβόξυλο και όταν δεν είμαστε μαζί κάνει ότι θέλει αυτός, αλλά όταν είμαστε μαζί ή είναι μπροστά κόσμος είναι υπάκουος. Το μόνο κακό που έχει είναι ότι βρίζει και λέει και ότι σκέφτεται. Ναι λέει βρομόλογα και με κάνει ρεζίλι στον δρόμο ή στο γραφείο, αλλά είναι τόσο γλύκας που του το συγχωρούμε.

Δεν μ’ αρέσει που το λέω, αλλά είναι λίγο μαμάκιας. Το καλό με αυτό βέβαια, είναι που όταν έφαγε το ποντικοφάρμακο (ναι το έχει κάνει και αυτό) μου έφερε και εμένα λίγο να δοκιμάζω. Ναι είναι και γαλαντόμος τρομάρα του! Τόσο που όταν ήμουνα στην αναμονή για το αν θα επιζήσει από το ποντικοφάρμακο ή όχι, αυτός πήγαινε στο μπαλκόνι και πετούσε τα παιχνίδια του στα γατιά που είναι στον κήπο, για να παίξουνε. Και κλάμα η δόλια η μάνα.

Αγαπάει πολύ τις βόλτες, τις εκδρομές, την Χώρα της Αμοργού και το Πήλιο. Την θάλασσα την μισεί, ούτε που την πλησιάζει. Οι πιο αγαπημένες του βόλτες; Αυτές στο St. Louis. Νομίζω η Αμερική θα του μείνει αξέχαστη, είχε πάθει λαλά με τις διαφορετικές μυρωδιές και τον φίλο του τον Cobi. Κάθε φορά που πάμε βόλτα στην παραλία του Φαλήρου όλο για τότε μου μιλάει και με ρωτάει πότε θα ξαναπάμε στην Μ-Λ. και στον J.

petcity-lygerh_DSC4623petcity-lygerh_DSC4636petcity-lygerh_DSC4620

Αν και δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε ότι προτιμάνε την συντροφιά των ζώων από την ανθρώπινη, τους καταλαβαίνω απολύτως. Άλλωστε και εγώ τον Σκορδάκη μου δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Είναι το παιβί μου. Με β γιατί είναι πιο πάνω από το δ. όπως θα έλεγε και αυτός.  Και σίγουρα αν ο Πίξελ Σκορδάκης δεν συμπαθούσε το Ψηλό Αγόρι, θα το έβλεπα και εγώ με άλλο μάτι. Ευτυχώς αγαπιούνται, μη σου πω ότι ο Π.Σ. τον αγαπάει πιο πολύ από ό,τι αγαπάει εμένα.

Ο μεγάλος μου καημός είναι που δεν έχει βρει μια καλή κοπέλα. Να κάνουν οικογένεια. Να δω και εγώ επιτέλους ένα εγγονάκι. Αλλά βλέπετε είναι ταγμένος στην επιστήμη του. Αν και δεν θέλει να μιλάω για αυτήν, θα σας πω ότι τρελαίνεται να κυνηγάει ποντίκια, από τα ΙΚΕΑ, είναι βλέπετε χαρακτηριστικό της ράτσας του αυτό.

Αυτήν την περίοδο ο Πίξελ Σκορδάκης τα πρωινά βρίσκεται στην FCB Γνώμη, στον ελεύθερο χρόνο του είναι ο βασικός δοκιμαστής της Soumada Sou, ενώ παράλληλα γράφει ένα σενάριο με θέμα την αυτοβιογραφία του που έχει σκοπό να γυρίσει μόνος του και να το μοντάρει μαζί με το Ψηλό Αγόρι.

www.soumada.tumblr.com

petcity-lygerh_DSC4609 petcity-lygerh_DSC4603petcity-lygerh_DSC4583