petcity_stasini_DSC0156

«Ο Τζακ ήρθε σε μένα τον Σεπτέμβριο του 2009. Ήταν μόλις ενός μηνός. Από μικρή είχα τρέλα με τα σκυλιά και θυμάμαι συνεχώς τον εαυτό μου να παρακαλάω τους δικούς μου να πάρουμε ένα σκυλάκι. Αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι που έκλεισα τα δεκαοχτώ και μπήκα στο πανεπιστήμιο. Πήγα μια μέρα, λοιπόν, και τους είπα ότι θα πάρω σκύλο θέλουν δεν θέλουν. Μετά από τόσα χρόνια μουρμούρας, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Θυμάμαι κάθε λεπτό της στιγμής που τον συνάντησα. Δεν ήξερα ακριβώς τι ράτσα θέλω μέχρι που είδα μια μέρα το beagle μιας γειτόνισσας. Λίγες μέρες μετά, ένας φίλος του πατέρα μου με πήρε τηλέφωνο. Είχα ένα σκυλί και ήθελε να το δω και αν μου αρέσει να το πάρω. Εντελώς τυχαία, ήταν beagle. Μια μικρή μπαλίτσα με δυο μακριά αυτιά που με κοιτούσε κατάματα. Ειλικρινά πίστεψα ότι ο Τζακ ήταν θεόσταλτος. Μετά από τόσα χρόνια αναμονής, ήταν ακριβώς όπως τον ήθελα.

petcity_stasini_DSC0149petcity_stasini_DSC0157petcity_stasini_DSC0169 petcity_stasini_DSC0168petcity_stasini_DSC0198

Ο Τζακ είναι καλός με τους ανθρώπους. Ειδικά με τα παιδιά είναι πολύ παιχνιδιάρης. Είναι υπάκουος -κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι με το φαγητό μπορείς να τον κάνεις κυριολεκτικά ό,τι θέλεις».

Έχει τρία πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η υπομονή του. Το δεύτερο είναι το βλέμμα του. Ειλικρινά, έχει ένα βλέμμα που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς. Ειδικά όταν τον μαλώνω, παίρνει τέτοιο ύφος που μετά από λίγα λεπτά πάω και τον καλοπιάνω. Το ξέρω ότι είναι κακό, αλλά είναι αδυναμία. Τέλος, δυνατό του σημείο είναι τα αυτιά του. Έχω μια φίλη που κάθε φορά που τον βλέπει, χαϊδεύει τα αυτιά του και μου λέει: «μα είναι τόσο απαλά! Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις ένα να το πάρω σπίτι; Ούτως ή αλλιώς έχει δύο»!

Μέχρι τα δύο του χρόνια ήταν πολύ άτακτος. Γενικώς τα σκυλιά της ράτσας του ως γνήσια κυνηγετικά είναι πολύ ζωηρά. Πλέον ευτυχώς έχει ηρεμήσει αρκετά. Μέχρι να ηρεμήσει, είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Δεν άφηνε τίποτα που να μην το πειράξει. Το πιο κακό πράγμα που θυμάμαι να έχει κάνει είναι που είχε φάει καλώδια ενώ βρίσκονταν στην πρίζα. Ακόμα απορώ πως δεν έπαθε τίποτα.

Κάθε φορά που είναι να πάει βόλτα, είναι πολύ αστείος. Έρχεται και με κοιτάει στα μάτια ακίνητος, σε σημείο που αναρωτιέμαι αν αναπνέει. Όταν βλέπει ότι περνάει η ώρα χωρίς να ανταποκρίνομαι, η υπομονή του εξαντλείται. Πηγαίνει πέρα δώθε, μου τραβάει τις παντόφλες, μου δίνει το χέρι του. Κάνει τα πάντα για να μου τραβήξει την προσοχή και πεθαίνω στο γέλιο κάθε φορά.

petcity_stasini_DSC0207petcity_stasini_DSC0211petcity_stasini_DSC0231petcity_stasini_DSC0234

Πιστεύω πως τους ανθρώπους δύσκολα τους αντικαθιστάς με κάτι άλλο. Ένα ζώο όμως μπορεί αρκετές φορές να αντικαταστήσει την ανθρώπινη συντροφιά. Δεν είναι παράλογο αυτό που λένε ότι ένα ζώο μπορεί να σου προσφέρει πράγματα που ένας άνθρωπος ίσως και να μην μπορεί. Ένας σκύλος πάντα θα σου είναι πιστός. Δεν θα σε προδώσει ποτέ. Η αγάπη που νιώθει είναι ανιδιοτελής. Δεν περιμένει ανταλλάγματα. Περιμένει απλά να τον αγαπάς και να τον προσέχεις. Τίποτα παραπάνω. Προσωπικά, έχω «πιάσει» πολλές φορές τον εαυτό μου να είμαι μαζί με τον Τζακ, να του μιλάω και εκείνος να με κοιτάει με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να μου λέει ότι καταλαβαίνει όλα όσα του λέω. Χωρίς να χρειάζεται να πει ούτε «λέξη».

Mερικές φορές μου έχουν μιλήσει αγόρια λόγω του Τζακ. Πιστεύω πάντως πως ένας σκύλος αποτελεί γκομενομαγνήτη για τους άνδρες πιο πολύ. Ίσως επειδή οι γυναίκες εκδηλώνουν πιο εύκολα το θαυμασμό τους για ένα σκύλο που βλέπουν στο δρόμο. Πόσο μάλλον όταν το έχει βγάλει βόλτα ένας άνδρας.

petcity_stasini_DSC0125 petcity_stasini_DSC0122 petcity_stasini_DSC0120petcity_stasini_DSC0116 petcity_stasini_DSC0111petcity_stasini_DSC0192 petcity_stasini_DSC0191