Ο oakoak είναι Γάλλος street artist που ανακαλύψαμε τυχαία και πολύ μας άρεσε. Βρίσκει διάφορα λάθη στους δρόμους των πόλεων και τα ομορφαίνει με την τέχνη του. Δίνει μια παιδική και χαρούμενη νότα σε ό,τι πάρει το μάτι του και αν τύχει και περπατάς σε κάποιον δρόμο της Γαλλίας αλλά και άλλων χωρών και δεις κάτι δικό του, σίγουρα θα συνεχίζεις τον περίπατό σου με ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε μια σύντομη συνέντευξη μέσω facebook, γιατί δεν προλαβαίνει γενικώς, ο oakoak -δεν έμαθα ποτέ όνομα και ηλικία, μάλλον φοβάται πολύ- μου είπε δυο-τρία πράγματα για την δουλειά του. Ανώνυμα λοιπόν και χωρίς καμία αναφορά στον εαυτό του, o oakoak μου είπε τα εξής:

Πότε ξεκίνησες;
Ξεκίνησα το 2006.

Βάφεις μόνο στην Γαλλία;
Βάφω και στην Γαλλία και όπου βρεθώ. Αγγλία, Ιταλία, Κίνα, Ταϋλάνδη.

Τι σε εμπνέει;
Μου αρέσει να περπατάω στον δρόμο, να βρίσκω αστικά στοιχεία και να τους βάζω την προσωπική μου πινελιά. Αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κόμικς που αγαπώ, όπως οι Simpsons, Calvin & Hobbes, videogames κλπ.

Αγαπημένο κόμικ;
Calvin & Hobbes και «Donjon», ένα γαλλικό κόμικ.

Αυτά ήταν όλα κι όλα. Ελπίζω να τον πετύχω καμιά μέρα από κοντά και να έχει περισσότερο χρόνο. Μέχρι τότε απολαύστε την δουλειά του.

oakoak oakoak 10553518_680937025310563_2779845766142711070_n oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak oakoak

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά
Φωτογραφίες: oakoak

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag