Ένα από τα πιο θρυλικά ραπ άλμπουμ όλων των εποχών κι όμως παραλίγο να τους διαλύσει.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τους στην Guardian, οι Beastie Boys αποκάλυψαν ότι έπεσαν έξω μετά την κυκλοφορία του Licensed to Ill.

Τα δυο εναπομείναντα μέλη του γκρουπ,  Michael «Mike D» Diamond και Adam «Ad-Rock» Horovitz, – ο Adam Yauch έφυγε από την ζωή το 2012 –  παραδέχτηκαν ότι ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, το 1986 ήταν από από τις πιο δύσκολες της καριέρας τους. Είχαν στεναχωρηθεί τόσο πολύ που δεν μιλούσαν ούτε μεταξύ τους. Σώθηκαν χάρη στο πείσμα του Russell Simons, του συν-ιδρυτή της Def Jam που τους ανάγκασε να συνεχίσουν να βγάζουν δίσκους  χρησιμοποιώντας την κακή τους οικονομική κατάσταση ως εργαλείο διαπραγμάτευσης.  «Αν δεν πάτε στο στούντιο, δεν πρόκειται να σας πληρώσω», φαίνεται ότι τους είπε ο Russell.  Αντέδρασαν σύμφωνα με τον Diamond αλλά το έκαναν.

«Κοιτάζοντας πίσω, οι δύο δεν έχουμε καμία πικρία προς τον Simmons και / ή τον συν-ιδρυτή της Def Jam Rick Rubin γιατί όλα πήγαν εντάξει. «Αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα εξελίχθηκαν», δήλωσε ο Horovitz. «Αν δεν το είχαμε ξεπεράσει και είχαμε διαλυθεί  το ’87 – και δεν ξεπληρώναμε ποτέ τους Rick και Russell από την Def Jam – δεν θα ήταν ωραία.»

Εκείνη την εποχή σκεφτόντουσαν να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο με τον Diamond και τον Adam Yauch να ξεκινούν τα δικά τους ξεχωριστά πρότζεκτ και τον  Horovitz να ασχολείται με την ταινία Lost Angels του 1989. Τους ξαναένωσε ο ενθουσιασμός του Horovitz για την μουσική και έτσι οδηγήθηκαν στο στούντιο και δημιουργήθηκε το Paul’s Boutique. Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ