Οι Noise Figures κυκλοφόρησαν πέρσι το πρώτο τους άλμπουμ που έγινε σε πολύ μικρό χρονικά διάστημα sold out. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν ένα 7ιντσο με τίτλο «Run/When Everybody’s Gone» και ετοιμάζουν ήδη το επόμενο άλμπουμ. Την Παρασκευή θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ ΨΧ, στο Ρομάντσο με κομμάτια που συνδυάζουν το garage rock με blues, heavy rock και ψυχεδελικά στοιχεία.

Πόσο «garage» τύποι είστε; Πού κολλάνε οι The Noise Figures σε ένα ψυχεδελικό φεστιβάλ;
Garage rock σημαίνει ωμές φόρμες rock n’ roll με πολύ fuzz. Από εκεί και πέρα εμείς συνδυάζουμε αυτόν τον ήχο με τα blues και το heavy rock, βάζοντας ταυτόχρονα και τις επιρροές μας από αγαπημένους ψυχεδελικούς δίσκους όπως το «Revolver» των The Beatles ή το «Strange Days» των The Doors. Στιχουργικά και συνθετικά. Θα βρει κανείς αυτά τα στοιχεία πολύ έντονα σε κομμάτια μας όπως το «No Rest», το «Bones» ή το «Space Mountain».

TNF live

Διηγηθείτε με λίγα λόγια την ιστορία του γκρουπ. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί σας λένε The Noise Figures;
Όλα ξεκίνησαν μέσα από ένα τζαμάρισμα που κάναμε τυχαία. Προέκυψαν γρήγορα κάποια κομμάτια και δουλεύτηκαν κάποιες παλιότερες ιδέες. Το αποτέλεσμα μας άρεσε και αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε, ηχογραφώντας πολύ σύντομα, αρχικά με τον Sillyboy και τον Κύριο Κ και στη συνέχεια με τον Gou, άνθρωποι που έχουν συμβάλει σημαντικά στην μέχρι τώρα πορεία μας. Το όνομα το κλέψαμε από τον φίλο και promoter μας τον Στράτο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει ως τώρα ως γκρουπ;
Σε κάποιες συναυλίες που παίζουμε με άλλες μπάντες, δεν γίνεται για τεχνικούς λόγους να μεταφερθούν τα τύμπανα μπροστά, οπότε το στήσιμο και το live μπορεί να είναι λίγο awkward.

Με ποιον τρόπο προκύπτουν τα κομμάτια σας; Τα συνθέτετε και οι δύο; Ποιος γράφει τους στίχους;
Τα κομμάτια προκύπτουν μέσα από μια ιδέα, ένα drumbeat ή ένα riff. Μέσα από το τζαμάρισμα δημιουργείται σιγά σιγά η δομή τους. Μετά ο Γιώργος βάζει τους στίχους.

Ποια ήταν η αποδοχή που είχε ο περσινός δίσκος σας;
Ήταν ίσως θετικότερη απ’ όσο περιμέναμε. Έγινε sold out σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα υπάρχει η πιθανότητα επανεκτύπωσής του.

Στον ένα χρόνο που έχει μεσολαβήσει, τι έχει αλλάξει για εσάς;
Μέσα σε ένα χρόνο γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, κάνοντας πολλά live και πολλούς νέους φίλους, τελειοποιήσαμε ταυτόχρονα τον ήχο μας και τις απαραίτητες τεχνικές και δεθήκαμε ακόμα περισσότερο.

Ετοιμάζετε καινούργιο; Πόσο διαφορετικός θα είναι ο ήχος σας σε σχέση με το ντεμπούτο άλμπουμ;
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear το 7ιντσο «Run/When Everybody’s Gone», με δύο κομμάτια διαφορετικής λογικής από ό,τι έχουμε κάνει ή πρόκειται να κάνουμε. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε υλικό για έναν επόμενο δίσκο. Θα είναι πιο σκληρό και ογκώδες και ανυπομονούμε να μπούμε στο στούντιο να το ηχογραφήσουμε.

Με τι άλλο ασχολείστε αυτή τη στιγμή (εκτός από τη μουσική);
Προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε όλη μας την ενέργεια στη μουσική.

Πείτε μου 5 άλμπουμ που σας έχουν σημαδέψει.
Queens Of The Stone Age – Songs For The Deaf
The Sonics – Boom
The Clash – London Calling
The Doors – Strange Days
Nirvana – In Utero

Και τρία άλμπουμ που δεν θα θέλατε ποτέ να είχατε ακούσει.
Metallica w/ Lou Reed – Lulu
Jethro Tull – Under Wraps
Bruce Willis – The Return Of Bruno

Πού θα πηγαίνατε οπωσδήποτε έναν ξένο φίλο σας που θα ερχόταν στην Αθήνα; Έχετε κάποιο μυστικό σημείο;
Είναι μυστικό.

http://thenoisefigures.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/thenoisefigures

https://www.facebook.com/events/1540104806201358/

Οι Noise Figures θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο ΨΧ, φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), είσοδος: 8 ευρώ ανά ημέρα, ώρα προσέλευσης: 19:30.

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Σταύρος Νίτερος
, Θοδωρής Μάρκου