Η ομάδα Errands αποτελείται από αρχιτέκτονες, εικαστικούς, κοινωνιολόγους και γραφίστες. Είναι ενεργή από το 2007 και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, όπως η 7η μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σάο Πάολο (2007), η 2η μπιενάλε της Αθήνας (2009), η πρώτη μπιενάλε design της Κωνσταντινούπολης (2012), η έκθεση Chi controlla i controllori στην Gallery Clou στη Ragusa, Ιταλία (2013), η έκθεση 329 στο WUK στη Βιέννη (2014) κ.α.

Η ενασχόληση τους επικεντρώνεται σε περιπτώσεις που θεωρούνται εκκεντρικές, χώρους, concepts, αντικείμενα, πρακτικές και οράματα που θεωρούνται εκτός της πραγματικότητας, του συνηθισμένου, εκτός του «πως τα πράγματα γίνονται συνήθως», εκτός πρακτικής, εκτός λειτουργίας.
Αυτό είναι που τα κάνει πολιτικά: πρότειναν νέους τρόπους για το πώς τα πράγματα πρέπει να είναι, να γίνονται ή να ειδωθούν. Δίνοντας διαφορετικές λύσεις, λειτουργώντας με αυτόνομο τρόπο, ανεξάρτητα, ή προτείνοντας ιδιωτικές ή αυτοσχέδιες εφευρέσεις, λειτουργώντας μέσα από κενά και μη λειτουργικές πλευρές του συστήματος, αυτές οι περιπτώσεις ήταν ένα είδος κριτικής σε οτιδήποτε κατεστημένο (κοινωνικό, πολιτικό, αρχιτεκτονικό κ.α.). Εξ αιτίας του ασυμβίβαστου και αδάμαστου χαρακτήρα τους, κατέληξαν ξεχασμένα, παραμελημένα, κατεστραμμένα, απαρατήρητα, απέτυχαν.

3 2 1

Οι Errands εστιάζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις που, αποτυγχάνοντας να ενσωματωθούν και να αναπτυχθούν στο σύστημα, κατέληξαν άδεια τσόφλια μιας υποσχόμενης αλλαγής, οράματα που η αποτυχία τους τα μετέτρεψε σε ουτοπίες.
Με τα πρότζεκτ τους προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν αυτά τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα, τους χώρους, και τις πρακτικές. Η επανενεργοποίηση τους γίνεται μέσα από συνεντεύξεις, μεταφορές, ιστορική έρευνα, πρακτικές που συνδέονται με αυτά, κάνοντας τις μικρότερες δυνατές παρεμβάσεις και διατηρώντας τον αποτυχημένο χαρακτήρα τους, σαν τμήμα της ιστορίας τους, χωρίς να προσπαθούν να τα αναστηλώσουν.
Στα πρότζεκτ τους ποτέ δεν ανακαλύπτουν νέα πράγματα, ξεκινώντας απ την αρχή, αλλά ανακυκλώνουν. Δουλεύουν μόνο με πράγματα που υπάρχουν ή που έχουν υπάρξει. Χώροι που έχουν υπάρξει, αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί, κτήρια. Δουλεύουν με τα υπολείμματα και τα λείψανα.

11 10 9 8 7 64

Η ομάδα Ρόμβος κάνει guest editing για αυτό το Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag