Ο Don Korleon μας μιλάει για την μεγάλη του αγάπη που είναι τα piercing. Είναι μόλις 22 και έχει στο σώμα του (κρατηθείτε) 120 τρύπες. Παρόλο που η εμφάνιση του προκαλεί, είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει με την ευγένεια και την ηρεμία του. Ο Cido είναι ένας tattoo artist που έχει αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του σε αυτό. Τα tattoo που κάνει μοιάζουν τόσο αληθινά, σαν να θέλουν να ξεπηδήσουν από τα δέρματα όσων ζωγραφίζει. Τους συναντήσαμε στο «One Love» στα Μελίσσια όπου εργάζονται σε φάση μετακόμισης, αφού το στούντιό τους κάθε καλοκαίρι μεταφέρεται στην Ίο.

One Love 14 One Love 11 One Love 10 One Love 9 One Love 17 One Love 8

Τι είναι για σένα το piercing;
To piercing είναι μια αγάπη, ουσιαστικά. Όταν το ξεκίνησα ένοιωσα ελεύθερος. Είναι αυτό που σκέφτεσαι τον εαυτό σου από μικρός να φτάνει κάπου. Ήταν ευχαρίστηση, έγινε δουλειά και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

Πες μας δυο λόγια για την κουλτούρα του piercing.
Κρύβουν ένα χαρακτήρα ο οποίος είναι αρκετά περίεργος και ο καθένας τον ερμηνεύει όπως θέλει. Για κάποιον είναι ένα κόσμημα, για άλλον τρόπος ζωής. Το piercing ξεκίνησε για να κρύβει τον αφαλό της γυναίκας γιατί στην αρχαιότητα τον θεωρούσαν αισχρό, επειδή μοιάζει με γυναικείο όργανο. Επίσης στην αρχαία Ρώμη γινόταν στις θηλές για να κρατάει την μπλούζα στην θέση της.

Πόσα piercing έχεις;
Σίγουρα είναι πάνω από 120, αλλά αυτή την στιγμή είναι ανοιχτά μόνο τα 50 περίπου.

Σε ποια ηλικία έκανες το πρώτο σου piercing;
Ήταν στο αυτί και το έκανα σε ηλικία 12 χρονών, έκλεισα δηλαδή ήδη 10 χρόνια από το πρώτο μου piercing. Από τότε κατάλαβα ότι μου αρέσει όλο αυτό, μ’ αρέσει να έχω κάτι πάνω μου που με κάνει περισσότερο Don.

Υπάρχουν περίεργες αντιδράσεις στο δρόμο;
Ναι, πάρα πολλές φορές, αλλά όταν το αντιμετωπίζεις με χαμόγελο όλοι απορούν. Επειδή δεν γνωρίζουν πολλά για τα piercing, ρωτάνε για ποιον λόγο το έκανες και γενικώς θέλουνε να μάθουν. Όταν είσαι χαμογελαστός θα τολμήσουν να σου σε ρωτήσουν τις απορίες τους. Σίγουρα μερικοί θα κράξουν χωρίς λόγο -και το χειρότερο είναι ότι είναι άτομα της ηλικίας μας, δηλαδή 18 έως 30. Οι μεγαλύτεροι είναι ποιο συνειδητοποιημένοι και ανοιχτοί. Η γενιά μας πραγματικά δεν ξέρω γιατί, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.

Τι άλλη δουλειά θα έκανες αν δεν ασχολιόσουν με τα piercing;
Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι αυτό το πράγμα είναι η ζωή μου και το One Love μου το έδωσε. Έχω την χαρά να δουλεύω μαζί με άτομα το οποία αγαπάω γι’ αυτό και δεν το θεωρώ δουλειά, είναι ευχαρίστηση γιατί είμαι σε έναν ωραίο χώρο όπου συνεργάζομαι με φίλους. Επίσης δεν έρχονται πελάτες αλλά φίλοι που μοιραζόμαστε βιβλία, απόψεις και ιδέες.

Θεωρείς ότι είναι sexy;
Sexy είναι το οτιδήποτε.

Εσύ που έχεις τόσες τρύπες, θα μπορούσες να έχεις μια κοπέλα που να μην έχει καθόλου piercing πάνω της;
Οι μεγαλύτερες μου σχέσεις δεν είχαν piercing. Δεν σημαίνει ότι θεωρώ πως όποιος δεν έχει είναι από άλλο είδος. Απλά τυχαίνει να είσαι αυτός που είσαι και κάποιοι θα σε δεχθούν όπως είσαι, ενώ άλλοι θα δουν μόνο τα piercing. Δεν κρίνουν αντικειμενικά έναν άνθρωπο, αλλά την εμφάνισή του.

Mίλησέ μας λίγο για το piercing στα γεννητικά όργανα. Αληθεύει ότι προκαλεί ερωτική διάθεση;
Σίγουρα προκαλεί ερωτική διάθεση, ουσιαστικά αυτό είναι ο πόνος. Δηλαδή ο πόνος που προκαλείται από βελόνα, όπως το piercing ή το tattoo είναι πιο ερεθιστικός γιατί δεν πονάς επειδή έχεις κτυπήσει. Και μετά είσαι χαρούμενος γι’ αυτό που απόκτησες. Γενικά, όμως, το piercing στα γεννητικά όργανα προκαλεί έξτρα ερωτική διάθεση.

Πού είναι το ποιο επίπονο μέρος για να κάνεις piercing;
Ο πόνος είναι ο ίδιος σε όλα τα σημεία είτε είναι σε αυτί, είτε γεννητικά, ο πόνος είναι ακριβώς ο ίδιος. Απλά το μυαλό μας έχει την τάση να αγχώνεται και να φοβάται, ο πόνος κρατάει για ένα δευτερόλεπτο, όχι παραπάνω.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Σίγουρα δεν μπορώ να το ξέρω γιατί κάθε μέρα προσπαθώ για το καλύτερο και δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει. Προσπαθώ να ζω στα άκρα, οπότε δεν ξέρω αν σε 10 χρόνια βρεθώ στο Άγιο Όρος, στο Νεπάλ ή στην Καλιφόρνια και να έχουμε εκεί το One Love, όπως είναι το όνειρ μας.

One Love 6 One Love 5 One Love 4 One Love 3 One Love 1 One Love 7

Cido

Tί είναι το tattoo για εσένα;
Είναι τρόπος ζωής ή μάλλον είναι αναγκαστικά τρόπος ζωής. Γιατί αν ασχολείσαι με το tattoo αφιερώνεσαι εξ ολοκλήρου, κάνεις tattoo άρα ζεις με αυτό τον τρόπο και σε απασχολεί όλη μέρα. Είναι μια τέχνη που είναι αρκετά απαιτητική, πρέπει να ξέρεις πολλά πράγματα για να μπορείς να πεις ότι κάνεις tattoo επαγγελματικά. Δεν σταματάει ποτέ η έρευνα και νομίζω πως είμαι τυχερός που ασχολούμαι με κάτι που δεν έχει τέλος.

Ποιο είναι το πιο περίεργο tattoo που σου έχουν ζητήσει να κάνεις;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίεργο σημείο, γιατί περίεργοι είναι και οι άνθρωποι από μόνοι τους αφού είναι όλοι διαφορετικοί. Παρ’ ολαυτά, υπάρχουν άτομα που ζητάνε κάτι προσωπικό, άλλοι ζητάνε κάτι για μόδα, άλλοι κάτι να ταιριάζει με τα ρούχα τους. Είναι η εποχή μας λίγο περίεργη, γενικότερα, και σε αυτή την κοινωνία τα δεχόμαστε όλα όπως μας τα δίνουν. Δεν κάθεται κανείς να ψάξει τι είναι αυτό που παίρνει, έτσι είναι η νοοτροπία μας. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνει κάποιος tattoo.

Πιστεύεις ότι πλέον το tattoo είναι μόδα;
Το tattoo ούτως ή άλλως είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν έκαναν πολλοί επειδή είχε κακιά φήμη: υπόγα, λιμάνι και ναρκωτικά. Υπάρχουν σήμερα αρκετοί που μου λένε ‘πάντα ήθελα να κάνω, αλλά τότε, στις εποχές μας, δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε αυτά. Τώρα μπορώ’. Όταν αυτό το συναντάς συχνά, αντιλαμβάνεσαι ότι η κοινωνία το ήθελε πάντα το tattoo, αλλά έπρεπε να απελευθερωθεί για να μπορούν όλοι να το κάνουν άνετα.

Σου έχει τύχει να μετανιώσει κάποιος για tattoo που του έκανες;
Μετανιώνουν συνήθως οι αναποφάσιστοι, οι μικροί, αυτοί που κάνουν tattoo για πρώτη φορά και αυτοί που το κάνουν για μόδα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που θέλουν. Συνήθως θέλουν απλά αυτό που έχουν δει. Προσέχουμε να μην έχουμε τέτοιους πελάτες και τονίζουμε στον κόσμο ότι είναι σοβαρό αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι είμαι τυχερός που δεν έτυχε να μου πει κάποιος ότι μετάνιωσε.

Πόση ώρα σου πήρε το μεγαλύτερο tattoo που έκανες μέχρι τώρα;
Είναι υπερβολή αλλά ήταν 24 ώρες σερί, με μικρά διαλείμματα ανά οκτάωρο. Το έκανα στην πλάτη ενός φίλου μου και ήταν κάτι πολύ προσωπικό γι’ αυτόν.

Οne Love, Ψαθά 21, Μελίσσια

http://www.luvnroll.com
https://www.facebook.com/onelovemovement2012

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag