«Η κατάσταση είναι υγρή!» – Θοδωρής
«Τρέλα!» – Κων/νος, Σοφιάννα
«Σουρεάλ» – Γιάννης
aka Cubism
«Έκσταση» – Ελένη
«Γαμώ» – Ελένη, Δημήτρης, Γιώργος
«Όνειρο, αγάπη» – Στέφανος
«
Madness»Billy
«
Epic»Eddie
«Παρτάρα!» – Ευγενία
«
Unique»Roxanne

Όσοι έχετε δει την ταινία «Project X» καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάω. Όσοι έχετε βρεθεί εκεί, σίγουρα ξέρετε ότι δεν υπερβάλλω. Electro μουσική, άφθονα ποτά, σέξι χορεύτριες, τούρτες (καλά διαβάζετε) και πολλά άλλα σας περιμένουν σε μία Open Partara.

Η φάση έχει ως εξής: Κάθε 3-4 μήνες, σε διαφορετική κάθε φορά τοποθεσία, το Γκάζι παίρνει φωτιά. Πρωταγωνιστές είναι νέοι, έτοιμοι για όλα, 16-22 χρονών, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους στο αλκοόλ και το ασταμάτητο χτύπημα. Στην Partara που έγινε την Παρασκευή 9 Μαΐου το ΓΚΡΕΚΑ ήταν εκεί και σας τα αποκαλύπτει όλα.

Η όλη βραδιά χωρίζεται σε 3 μέρη:

parta_33 parta_31 parta_30 parta_29 parta_28 parta_27

Part 1: Το «check in».

Οδεύοντας προς την Partara, παρατηρώ μία ουρά η οποία ξεκινά από την Ιερά Οδό και εκτείνεται μέχρι την Πειραιώς. Για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει, η μεγαλύτερή του αρετή θα πρέπει να είναι η… υπομονή, καθώς θα είναι μεγάλο challenge. Φωνές, τσακωμοί μέχρι και ξύλο θα φας αν τολμήσεις να πάρεις τη σειρά κάποιου στην ουρά. Ένα φωσφοριζέ βραχιολάκι είναι το εισιτήριό σου μέσα στην Partara. Για το κοινό είναι πράσινο και κίτρινο, ενώ ροζ και κόκκινο για τους VIP τα οποία κατείχαν μόνο οι ίδιοι οι διοργανωτές.

parta_26 parta_25 parta_24 parta_23 parta_22 parta_21 parta_20

Part 2: The first touch.

Καταφέρνω να μπω. Δέχομαι θερμό καλωσόρισμα από διάφορους και διάφορες -μεθυσμένους στους διαδρόμους. Συναντάω γνωστούς από τα παλιά, συμμαθητές από το σχολείο, συμφοιτητές, τρεις πρώην και έναν χαμένο αδερφό.
Η ατμόσφαιρα αποπνικτική στα 50 μέτρα. Για να περάσεις έπρεπε να αναγκαστικά να έρθεις σε επαφή με τον άλλον, πράγμα ευνοϊκό για τους ντροπαλούς.

Τα beats δίνουν και παίρνουν. Η μουσική συνεχώς ξεσηκωτική, σε παρότρυνε να χορεύεις ασταμάτητα. Εναλλαγές σε house και electro ήχους εκστασίαζαν το ήδη φανατικό κοινό της Παρτάρας, αφού πολλοί από αυτούς είναι θαμώνες ή «τακτικοί πελάτες».

parta_19 parta_18 parta_17 parta_16 parta_15 parta_14

Part 3: The roof is on fire

Η τελετή έναρξης του πάρτι σηματοδοτείται με το anthem της παρτάρας το οποίο συνοδεύεται από τις χορεύτριες με τη θεαματική τους είσοδο και τη σέξι τους εμφάνιση. Σιγά-σιγά προστίθεται στο σκηνικό ένας ξυλοπόδαρος, ένας κλόουν που φουσκώνει μπαλονάκια για το κοινό και 3 φουσκωτές κούκλες που αλλάζουν συνέχεια χέρια.

Όλοι χορεύουν στους ρυθμούς της παρτάρας σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, αποθεώνοντας το πάρτι και τη διοργάνωση. Και αρχίζει το σημείο της τρέλας. Τρελαμένοι με μάσκες τύπου anonymous βγάζουν τις μπλούζες και χτυπιούνται σαν να έχουν πάρει έκσταση, κοπέλες ουρλιάζουν στους ώμους αγοριών σαν να ’ναι σε συναυλία, πανό σηκώνονται ψηλά στον αέρα με σύνθημα «Throw me some cake, BITCH».

Σειρά παίρνει ένα ασταμάτητο πότισμα από βότκα, τεκίλα και ουίσκι. Η αλήθεια είναι πως ευχαριστιέσαι ποτό, ειδικά αν είσαι μπροστά. Champagne showers έρχονται και δένουν τη βραδιά τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδρωμένα κορμιά θύμιζαν το πιο dirty videoclip που έχεις δει ποτέ.

Και τέλος, το αποκορύφωμα. Η επιθυμία των ανυπόμονων έγινε πραγματικότητα. Ανεβαίνουν στο stage 8 αγόρια με ένα κουτί τούρτα ο καθένας. Ξεκινάνε έναν τουρτοπόλεμο χωρίς προηγούμενο. Πρόσωπα, ρούχα, μπούστα και πολλά άλλα καλύφθηκαν με τούρτα. Κοπέλες άρχισαν να γλύφονται, το κοινό εκστασιάστηκε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν στο stage και να χτυπιούνται χωρίς αύριο.

Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας. Όσοι δεν έχετε πάει, πήρατε μία γεύση του τι χάσατε και του τι θα περιμένετε στην καλοκαιρινή Partara. Η ημερομηνία είναι ακόμα άγνωστη, όπως και το μέρος. Καταφέραμε να μάθουμε από τους διοργανωτές ότι στην καλοκαιρινή Partara έπονται πολλές εκπλήξεις χωρίς να έχετε δει όμοιές τους.

Αναμένουμε λοιπόν!

parta_12 parta_11 parta_10 parta_9 parta_8 parta_7 parta_6 parta_5 parta_4 parta_3 parta_2 parta_1

Κείμενο: Άννα Μαρία Μοίρα
Φωτογραφίες: Μάνος Χρυσοβέργης