Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας βιολόγος, μία νομικός, μία καλοτεχνίτισσα και ένας σχεδιαστής μόδας; Η επαγγελματική ταμπέλα έχει πάψει να καθορίζει τον τύπο του ανθρώπου που τη φέρει. Τα ενδιαφέροντα των νέων ανθρώπων όσον αφορά τη μουσική, τις προτιμήσεις στη ψυχαγωγία και το styling έχουν αρχίσει να ομογενοποιούνται και να μοιάζουν επικίνδυνα.

Ο Φίλιππος, η Σοφία, η Μαρία Όλγα και ο Στέφανος δοκιμάζουν ρούχα στο κατάστημα του Γιώργου, καθώς όλοι τους παρουσιάζουν σίγουρα ένα κοινό: την αγάπη τους για το ωραίο ντύσιμο, τα ρετρό ρούχα και αξεσουάρ τα οποία συνήθως δεν θα βρει κάποιος εύκολα σε χαμηλές τιμές. Τουλάχιστον για την αρχική αξία των brands. Το Treasure House ξεκίνησε το 2006 σαν μια προσωπική συλλογή αυθεντικών ρούχων και αξεσουάρ ιδιαίτερης αξίας, βασισμένη σε κομμάτια επώνυμα και μη των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, προερχόμενα από αποθέματα βιοτεχνιών εποχής και από ιδιωτικές συλλογές σε Ιταλία και Γαλλία. Μέρος της παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο ευρύ κοινό το 2008 με τη δημιουργία του Treasure House Showroom στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μέσω διαδικτύου. Από το Μάρτιο του 2014 λειτουργεί η Treasure House Boutique στην οδό Πρωτογένους 6, Ψυρρή, όπου εκτίθεται η γνωστή, πλέον, vintage συλλογή εμπλουτισμένη και με νεότερα κομμάτια των δεκαετιών του ’80 και ’90, καθώς και με αναπαραγωγές ρούχων εποχής με αυθεντικά Vintage υφάσματα άριστης ποιότητας. Tο ενδιαφέρον του συλλέκτη και ιδιοκτήτη Γεωργίου Καρρά για τα ρούχα παλαιότερων δεκαετιών ξεκίνησε σε μικρή ηλικία εκτιμώντας την ιστορία, τη διαδρομή και την μοναδικότητά τους. Όπως ο ίδιος αναφέρει, η ενασχόληση με το αντικείμενο αυτό, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική ασχολία που φέρνει σε επαφή ανθρώπους με ρούχα τα οποία δύσκολα θα είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν οι ίδιοι.

Treasure House Boutique, Πρωτογένους 6, Ψυρρή

Treasure House 01 Treasure House 02 Treasure House 03 Treasure House 04 Treasure House 09 Treasure House 10 Treasure House 11 Treasure House 12 Treasure House 14 Treasure House 15 Treasure House 16 Treasure House 17 Treasure House 18 Treasure House 21 Treasure House 22 Treasure House 23 Treasure House 24 Treasure House 25 Treasure House 26 Treasure House 27 Treasure House 28 Treasure House 29 Treasure House 30 Treasure House 31 Treasure House 32 Treasure House 33 Treasure House 35 Treasure House 37

Κείμενο: Φίλιππος Γαβριηλίδης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος