Το Outsider Magazine είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που παρουσιάζει γκράφιτι από τρένα, γέφυρες και τοίχους που πολύ δύσκολα μπορείς να πετύχεις στο δρόμο. Κάποια δεν θα τα δεις πουθενά αλλού. Δεν περιορίζεται μόνο στις γραμμές της Ελλάδας, ξεφεύγει σε συρμούς των γύρω χωρών και μέσα από φωτογραφίες καταγράφει την τέχνη του γκράφιτι, μια γλώσσα κοινή σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο Outsider όλα τα πρόσωπα έχουν σβηστεί ή είναι καλυμμένα με αντιασφυξιογόνες μάσκες και μαντήλια επειδή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η δημοσιότητα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ιδιαίτερη τέχνη τους.

Το γκράφιτι έχει ακόμα το στοιχείο της παρανομίας. Έχει να κάνει λίγο με τον κίνδυνο το να είσαι στο outsider;
Πάντα θα το έχει, γιατί έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει. Εμείς μια καταγραφή κάνουμε – ιδιαίτερη. Ό,τι δεις έξω, θα το δεις και στο περιοδικό. Περίπου. Άντε, θα δεις και πολλά που δεν έχεις δει επειδή δεν μπορείς. Αυτό είναι το ωραίο part. Κίνδυνος; Δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να κάνει γκράφιτι και δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας στέλνουν δουλειές τους, ανώνυμα εμφανίζονται οι φωτογραφίες.

Διάβασε ολόκληρο το θέμα στο τεύχος 3 (ΦΙΛΟΙ)  που κυκλοφορεί και μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ και στα κεντρικά περίπτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κείμενο: Λουκάς Μέξης