«Οτιδήποτε μπορεί να γίνει πιστευτό είναι εικόνα αλήθειας» με αυτή τη φράση του William Blake τελειώνει η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Γαλανόπουλου. Η ταινία Pain…ting παίζει ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Η φαντασία είναι το μάτι της ψυχής που βρίσκει διέξοδο στη πραγματικότητα. Ένας μοναχικός καλλιτέχνης που ζει σε ένα τεράστιο σπίτι με ένα μωρό, προσπαθεί να ζωγραφίσει τον απόλυτο πόνο, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα και οδηγείται σε έναν παρανοϊκό κόσμο.

paint...ing 18

Ο Γιώργος Γαλανόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία και τον κινηματογράφο από το 2000. Έχει κάνει εφτά μικρού μήκους ταινίες και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ. Μένει μόνιμα στη Σαντορίνη και δουλεύει ως destination photographer στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ταινία Pain…nting έγινε στα πλαίσια του 48film project, ένα online, παγκόσμιο φεστιβάλ στο οποίο έχεις 48 ώρες για να δημιουργήσεις μία μικρού μήκους ταινία από το μηδέν. Ο Γιώργος Γαλανόπουλος με την ομάδα του έχουν συμμετάσχει ήδη τρεις φορές στο φεστιβάλ και το συνιστούν ανεπιφύλακτα σε όλους τους κινηματογραφιστές. «Με το πάτημα ενός κουμπιού σου δίνεται το θέμα της ταινίας, η πρώτη ατάκα, ένα αντικείμενο και ο χαρακτήρας που θα πρέπει να βάλεις στην ταινία», λέει ο Γιώργος. «Ξαφνικά ξεκινά μια τρελή περιπέτεια όπου θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να σκεφτείς σενάριο, να βρεις ηθοποιούς, αντικείμενα, χώρους, φωτισμό και μετά μουσική, μοντάζ, sound design. Φανταστείτε τι πανικός επικρατεί. Είναι η απόλυτη εμπειρία! Στο φεστιβάλ πάνω από όλα περνάς καλά, είσαι δημιουργικός και γίνεσαι καλύτερος μαθαίνοντας».

Από τις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για τις καλύτερες ταινίες του 48film project και το πρώτο βραβείο θα είναι 10.000 δολάρια. Ο Γιώργος  Γαλανόπουλος έχει ολοκληρώσει την ταινία του και περιμένει τον διαγωνισμό και τα σχόλια των θεατών.

paint...ing paint...ing 2 paint...ing 4 paint...ing 5 paint...ing 6 paint...ing 7 paint...ing 8 paint...ing 9 paint...ing 10 paint...ing 11 paint...ing 13 paint...ing 14 paint...ing 15 paint...ing 16 paint...ing 17Sequence 01.Still001

https://www.48filmproject.com/screening-room/2014/thriller-or-suspense/Pain-ting

Credits ταινίας:
Writed & Directed : Giorgos Galanopoulos
Assisant director & Camera : Aggelos Saftoulis
Music & Sound Design : Petros Pastras
Visual Effects & Backstage Support : Aggelos Apergis
Director Of Photography & Editing :Giorgos Galanopoulos-Aggelos Saftoulis
Actors : Koliousis Apolonas & Vaso Alexi


Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Άγγελος Απέργης