Όταν η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και η προσωπική ανάγκη γεννά ιδέες, τότε μιλάμε για την «Paramana», την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα επικοινωνίας γονέων και babysitters στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Λινός και η Νατάσα Κατσούλια ζουν στο Λιτόχωρο Πιερίας, είναι παντρεμένοι έξι χρόνια και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, όταν μια νύχτα ήθελαν να βγουν χωρίς τα παιδιά και συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν άνθρωπο να τα κρατήσει. Έτσι ανακάλυψαν πόσο δύσκολη διαδικασία  είναι στην Ελλάδα η αναζήτηση babysitter.

Πείτε μας λίγα λόγια για την «Paramana». Τι είναι, πού απευθύνεται και σε τι αποσκοπεί;
Η «Paramana» είναι η πρώτη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, για την επικοινωνία γονέων και babysitters. Προέκυψε από την δική μας ανάγκη, ως πολύτεκνη οικογένεια, να βρούμε τον άνθρωπο που ψάχναμε για τη φροντίδα των παιδιών μας και απ’ ότι διαπιστώνουμε, έλυσε τα χέρια σε πολλές οικογένειες. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η «Paramana» είναι μια δικτυακή πύλη όπου οι υποψήφιες νταντάδες (και όσοι ενδιαφέρονται για την δημιουργική απασχόληση και φύλαξη παιδιών, γενικά) μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, να καταχωρήσουν συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες και να επικοινωνήσουν μέσω της φόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων με τους γονείς των οποίων οι αγγελίες τους ενδιαφέρουν. Από την άλλη, οι γονείς μπορούν να καταχωρήσουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και να αφήσουν τις ενδιαφερόμενες babysitters να τους βρουν ή και να ψάξουν την (τον) κατάλληλο συνεργάτη θέτοντας τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμούν, στην πλήρως παραμετροποιημένη φόρμα αναζήτησης της πλατφόρμας. Εκτός των παραπάνω, μοναδικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας αποτελεί η δυνατότητα αξιολόγησης/κριτικής των babysitters από τους γονείς καθώς και η δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στους χρήστες της υπηρεσίας, χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία της «Paramana». Ο σκοπός της «Paramana» είναι να καλύψει το κενό που υπήρχε στον τομέα της φροντίδας των παιδιών στο σπίτι, λόγω της δυσκολίας να μπορούν να βρουν οι γονείς έναν αξιόπιστο συνεργάτη με τα προσόντα που επιθυμούν να έχει, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Επιπλέον, έρχεται να βοηθήσει όλα τα νέα παιδιά (και όχι μόνο) που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προβάλλουν επαρκώς τα προσόντα τους μέσα από την καταχώρηση απρόσωπων αγγελιών αναζήτησης εργασίας, να δημιουργήσουν ένα πλήρες επαγγελματικό προφίλ και να γίνουν ανταγωνιστικοί!

family

Γιατί πιστεύετε  ότι η ιδέα του site θα κάνει τον κόσμο καλύτερο;
Νομίζουμε ότι η πλατφόρμα της «Paramana» έχει ήδη αρχίσει να κάνει ευκολότερη τη ζωή σε πολλές οικογένειες στην Ελλάδα, που μπορούν πλέον εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια να έρχονται σε επαφή ταυτόχρονα με δεκάδες νταντάδες και να επιλέγουν αυτή (ή αυτόν!) που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των παιδιών τους. Από την άλλη μεριά, η «Paramana» είναι το ιδανικό εργαλείο για τις υποψήφιες babysitters και παιδαγωγούς, που θέλουν να προβάλλουν με επαγγελματικό τρόπο τα προσόντα, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Ποιο τρόπο ακολουθείτε για να βρείτε τις νταντάδες;
Η «Paramana» δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας, αλλά ηλεκτρονική πλατφόρμα προσβάσιμη μέσω Διαδικτύου. Σκοπός της είναι να γίνει σημείο συνάντησης οικογενειών και νταντάδων, δίνοντάς τους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για μια ασφαλή, άμεση και εύκολη επικοινωνία. Ως εκ τούτου, δεν βρίσκουμε εμείς τις babysitters, αλλά αυτές την «Paramana».

Πώς μπορεί κάποιος να σας εμπιστευθεί;
Όπως είπαμε και προηγουμένως, εμείς δεν προωθούμε συγκεκριμένες νταντάδες, αλλά είμαστε ο χώρος όπου μπορούν οι γονείς να βρουν, να επιλέξουν βάσει των κριτηρίων τους και να επικοινωνήσουν, με όποιες κοπέλες (ή mannies- άνδρες που ασχολούνται με την απασχόληση παιδιών) έχουν δημιουργήσει επαγγελματικό προφίλ.  Φυσικά, κατά την εγγραφή ενός νέου μέλους στην πλατφόρμα, γίνεται ένας βασικός έλεγχος των προσωπικών του στοιχείων.  Επίσης, η δυνατότητα καταχώρησης συστάσεων, με τη μορφή τηλεφώνων, αλλά και η αξιολόγηση των babysitters από οικογένειες που είναι μέλη της «Paramana» και έχουν συνεργαστεί με αυτές, είναι εργαλεία που ενισχύουν την αξιοπιστία μιας υποψήφιας νταντάς. Επιπλέον, όλα μας τα μέλη μπορούν ηλεκτρονικά να αποκλείσουν κάποιον άλλο χρήστη από το  να επικοινωνεί μαζί τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά στους διαχειριστές της πλατφόρμας ηλεκτρονικά  μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου. Μελλοντικά έχουμε σχέδια για προσθήκη επιπλέον εργαλείων στην πλατφόρμα με τα οποία θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό της ασφάλειας στην επικοινωνία των χρηστών. Τα καλύτερα θα τα δείτε στην συνέχεια!

Υπάρχουν πολλά περιστατικά με επικίνδυνες νταντάδες. Ακολουθείται κάποια διαδικασία προκειμένου ο γονιός να αισθανθεί ασφαλής;
Οι συστάσεις που συνοδεύουν μια babysitter καθώς και οι αξιολογήσεις της από άλλους γονείς που έχουν συνεργαστεί μαζί της, είναι ένας πρώτος τρόπος για να επιλέξει ένας γονέας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, η «Paramana» δίνει τη δυνατότητα και υποστηρίζει πως η πρώτη επαφή με μια υποψήφια νταντά θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων που διαθέτει η «Paramana», ενώ στη συνέχεια να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υποψήφιες για συνέντευξη. Αφού καταλήξουν στις καταλληλότερες μόνο, θα πρέπει να προχωρούν σε προσωπική συνέντευξη μαζί τους. Το καλύτερο θα ήταν η πρώτη γνωριμία με μια babysitter να γίνεται σε δημόσιο χώρο και να παρευρίσκονται και τα παιδιά, τα οποία θεωρούμε ότι έχουν αλάνθαστο ένστικτο για τον χαρακτήρα ενός ατόμου, αλλά μπορούμε να διαπιστώσουμε ως γονείς αν υπάρχει και «χημεία» στη μεταξύ τους σχέση. Φυσικά, δεν παραλείπουμε να αιφνιδιάζουμε τη νταντά με απροειδοποίητες επισκέψεις στο σπίτι, στην αρχή της συνεργασίας μας, να ρωτάμε τα παιδιά πώς πέρασαν μαζί της και ταυτόχρονα,  να παρακολουθούμε τις αντιδράσεις τους απέναντι στη νταντά όταν έρχεται στο σπίτι μας.

eimaimama3 eimaimama1

Στην εποχή που ζούμε αξίζει κανείς να ρισκάρει και γιατί;
Θα λέγαμε ότι το ρίσκο είναι το αλάτι της ζωής. Βέβαια, μιλάμε για ρίσκο μετά από μια σχετική περίοδο προετοιμασίας και σκέψης, αλλιώς είναι βουτιά στο κενό. Το να παίρνουμε νέα μονοπάτια στη ζωή, μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να επενδύσουμε σε πτυχές της προσωπικότητάς μας που δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε. Φυσικά κανείς δεν μας εγγυάται ότι τα ρίσκα που θα πάρουμε θα μας φέρουν πάντα την αναμενόμενη επιτυχία. Όμως όσοι έχουν δοκιμάσει και επιτύχει λένε πώς, ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες μας οδηγούμαστε ασφαλέστερα προς την επιτυχία και μάλιστα με λιγότερη έπαρση και περισσότερη ασφάλεια. Εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει το επιχειρηματικό μας δαιμόνιο, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά…

Η Νατάσα σπούδασε  Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε  Μεταπτυχιακό στις «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση». Ο Ανδρέας  γεννήθηκε σε μία οικογένεια ελεύθερων βιοπαλαιστών. Όπως μου αφηγείται «οι 2 παππούδες μου, πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, ήταν αυτοδημιούργητοι. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ήταν φυσικό ότι μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω την δουλειά, με το αζημίωτο βέβαια… 

Το χαρτζιλικάκι πάντα το χρειαζόμασταν το καλοκαίρι. Τότε ήταν καλές εποχές για την Ελληνική οικονομία και το μηχανουργείο του παππού ήταν στις δόξες του, τορναδόρους, ηλεκτροσυγκολλητές, ξυλουργούς… από όλους μπορούσες να μάθεις πράγματα! Αλλά το σημαντικότερο ήταν  να μάθεις να συνεργάζεσαι και να επιβιώνεις στους πολλούς. Άλλος είχε την παραξενιά του, άλλος την γκρίνια του, άλλος την ευαισθησία του, αλλά όλοι μαζί είχαμε κοινό στόχο την ολοκλήρωση της δουλειάς που μας είχανε αναθέσει. Κάπως έτσι ανακατεύτηκα και εγώ στην οικογενειακή επιχείρηση και ύστερα από την προτροπή του πατέρα μου άρχισα να αναζητώ εργασία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σε παρεμφερείς κλάδους με τον δικό μας, για απόκτηση εμπειριών. Πραγματικά αν δεν το είχα κάνει αυτό τώρα θα ήμουν μισός. Ποτέ δεν φανταζόμουν τον τρόπο που λειτουργούσαν οι εταιρίες του εξωτερικού και ιδιαίτερα των Γερμανών. Οι άνθρωποι απλά το έχουν. ‘Έχουν σύστημα, υπολογίζουν τα πάντα, και προγραμματίζουν το μέλλον μετρώντας τα λάθη του παρελθόντος. Το «κακό» βέβαια στην δική τους περίπτωση είναι ότι συγχέουν λιγάκι την επιχείρηση με την οικογένεια και πολλές φορές βλέπεις την Γερμανική οικογένεια να λειτουργεί σαν επιχείρηση. Για παράδειγμα, να έχει στο κελάρι αποθηκευμένα τρόφιμα, καταψύκτες, κονσέρβες κλπ σαν να κρατάνε στοκ για να έχουνε ετοιμοπαράδοτα προϊόντα στους πελάτες τους! Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα παιδί που δουλεύαμε μαζί στην εταιρία, 20 ετών, που πλήρωνε ενοίκιο στους γονείς του για την σοφίτα του πατρικού σπιτιού του που διέμενε! Πάντως, εκτός από την εμπειρία της δουλειάς που μπορεί να αποκομίσει κάποιος δουλεύοντας στο εξωτερικό είναι και η γνωριμία με τις διαφορετικές κουλτούρες των συνανθρώπων μας που πολλές φορές τις έχουμε παρεξηγημένες ή υποβαθμισμένες χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Πριν πάω πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν τον Αύγουστο του 2003 που μόλις είχε λήξει η πρώτη φάση του πολέμου στο Ιράκ, και φανταζόμουν τους Άραβες και γενικότερα τους λαούς στην Μέση Ανατολή σαν κανίβαλους! Η πραγματικότητα όμως με προσγείωσε ομαλά όταν διαπίστωσα ότι οι άνθρωποί αυτοί είναι απλοί, χαμογελαστοί και χαλαροί… Θα τολμούσα να πω, σαν και εμάς τους Έλληνες».

Τι είναι αυτό που χρειάζεται για να γίνει πράξη μια ιδέα;
Χρειάζεται καταρχάς να είμαστε ερωτευμένοι με την ιδέα μας και να πιστεύουμε στην αξία της. Έπειτα χρειάζεται έρευνα και καλός σχεδιασμός για την υλοποίησή της, ορισμός του κοινού, σε ποιους δηλαδή θα απευθύνεται και ποια ανάγκη τους θα καλύπτει καθώς και μακροχρόνιο επιχειρηματικό πλάνο, για να είναι βιώσιμη ως επιχειρηματική ιδέα – λύση.

Μένετε  σε μια επαρχιακή  πόλη, η κρίση πως σας έχει επηρεάσει;  Ταυτόχρονα, πως έχει λειτουργήσει το site σας κινητήριος μοχλός για να ελπίζετε σε ένα καλύτερο μέλλον;
Είμαστε εσωτερικοί μετανάστες, που φύγαμε από την Αθήνα πριν λίγα χρόνια με σκοπό να δοκιμάσουμε μια πιο απλή ζωή –με παιδιά- στην επαρχία. Πιστεύουμε πώς η κρίση μας έχει επηρεάσει λιγότερο εδώ, από την άποψη ότι το κόστος διαβίωσης είναι μικρότερο. Στη δική μας περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, η κρίση και οι αυξημένες μας ανάγκες ως πολύτεκνη οικογένεια, ίσως μας βοήθησε να αναζητήσουμε ένα διαφορετικό πλάνο ζωής και να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε μια ιδέα που προέκυψε από την προσωπική μας δυσκολία σε επιχειρηματική ευκαιρία.

Υπάρχει κάτι, που ύστερα από την επαφή με τον κόσμο στο «paramana», να σας άλλαξε ως χαρακτήρες;
Και μόνο η επαφή με τόσο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, γονείς και babysitters που καθημερινά επικοινωνούμε, σε γεμίζει εμπειρία και γνώσεις. Αλλά και το «επιχειρείν» ως κατάσταση σίγουρα σε αλλάζει. Ιδιαίτερα ο κόσμος του διαδικτύου είναι κάτι πολύ συναρπαστικό. Μπορείς να προβάλεις το προϊόν σου, να επικοινωνήσεις και να ελέγξεις τις αντιδράσεις του κόσμου σε χρόνο μηδέν. Πρέπει να μάθεις να είσαι πιο οργανωμένος και οργανωτικός, να θέτεις συγκεκριμένους στόχους, να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου,  γνωρίζεις ανθρώπους από χώρους που πριν δεν είχες καμία συναναστροφή και κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο.

P1800737

Τι όνειρα κάνετε;
Τι όνειρα δεν κάνουμε να λες… Ονειρευόμαστε να είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια, που θα μπορεί να ταξιδεύει πολύ. Ονειρευόμαστε να αγοράσουμε ένα σπίτι με κήπο και ένα αυτοκινούμενο για να οργώσουμε την Ευρώπη. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο που τα παιδιά θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και οι μεγάλοι θα είμαστε μονοιασμένοι. Φυσικά, ονειρευόμαστε η «Paramana»  να γίνει σημείο αναφοράς για όποιον ψάχνει παιδαγωγό συνεργάτη στη φροντίδα των παιδιών του.

Το μέλλον σε ποιους πιστεύετε ότι ανήκει;
Θα θέλαμε να ανήκει στους ρομαντικούς, σε όσους έχουν θέληση για δουλειά και προσφορά και σε όσους δεν είναι μνησίκακοι…

ALIM256311 paramana2

Info:   http://www.paramana.eu/

https://www.facebook.com/paramana.eu?fref=ts

Κείμενο: Γιάννης Πανταζόπουλος, j.pantazopoulos@yahoo.gr
Φωτογραφίες: Ανδρέας Λινός, Νατάσα Κατσούλια.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag