Η Lucy μπήκε στην ζωή μου απρόσμενα, τόσο απρόσμενα που ακόμα δεν έχω συνηθίσει την παρουσία της στον μικρόκοσμο μου. Είναι μόλις 4 μηνών. Η υιοθεσία της έγινε πολύ αυθόρμητα. Μια επίσκεψη σε ένα σπίτι φίλων των οποίων η σκυλίτσα είχε γεννήσει κατέληξε με μένα να γυρίζω σπίτι με ένα κουταβάκι. Μπορεί να μην είναι το πρώτο σκυλί στην οικογένεια, αλλά είναι το πρώτο που έφτασε κοντά μας από τα δικά μου χέρια και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Ίσως να ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, ίσως να ήταν μια κρυφή μου ανάγκη. Την ονόμασα Lucy (από το κομμάτι των Beatles).

002 003 004 005

Κάθε φορά που γυρνάω στο σπίτι, ο ενθουσιασμός της είναι απερίγραπτος. Τρέχει, πηδάει πάνω κάτω και μου φέρνει τα παιχνιδάκια της να παίξουμε. Αφού κουραστεί από το πολύ παιχνίδι, χώνεται στο κρεβατάκι της και κοιμάται με τις ώρες. Μόλις ξυπνήσει, αρχίζει ο επόμενος γύρος υπερκινητικότητας και παιχνιδιού. Είναι πολύ παιχνιδιάρα, αυτό όμως που μου αρέσει πιο πολύ είναι ότι είναι ατρόμητη! Έχουμε άλλον έναν σκυλάκο στο σπίτι τον Fido και παρόλο που είναι μικρούλα πάει όλο και του χώνεται.

Μιας και είναι πολύ μικρή ακόμα για να «νοιώθει» τις σωματικές της λειτουργίες, οι εκπλήξεις στο χαλί και όχι μόνο, είναι σύνηθες φαινόμενο και το συμμάζεμα έγινε καθημερινή ρουτίνα. Σιγά-σιγά σε αυτό βελτιωνόμαστε όμως. Νέα μας συνήθεια είναι να δαγκώνουμε ο,τιδήποτε βρούμε μπροστά μας. Ο,τιδήποτε όμως! Μάλλον είχα ξεχάσει πώς είναι να έχεις ένα κουτάβι στο σπίτι. Lucy in the sky και μέσα σε 2 μήνες η ζωή μου έγινε σκέτη ψυχεδέλεια.

006 007 008 009

Η Λούση πάντως με αγαπάει το ίδιο και όταν είμαι χαλαρή, αλλά και όταν είμαι αγχωμένη, τρελαμένη, όπως κι αν είμαι, χωρίς να περιμένει τίποτα. Και δεν παραπονιέται για τίποτα, ούτε κι αν καμιά φορά ξεχάσω να της αλλάξω το νερό ή να της δώσω κανένα μεζεδάκι. Βέβαια, με κοιτάει όλο νόημα κάθε φορά που με βλέπει να μασουλάω κάτι στην κουζίνα. Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι τυπική στην εκπαίδευσή της, αν και δεν θα έλεγα ότι μου είναι πάντα εύκολο.

Κάθε σκύλος πιστεύω, εκτός από το ότι σε κάνει πιο υπεύθυνο, είναι και μεγάλο αγχολυτικό. Όταν τη βλέπω να με περιμένει κουνώντας την ουρά, να ενθουσιάζεται με την παρουσία μου, όταν τη χαϊδεύω και μου δίνει φιλιά, όλη η ένταση της ημέρας εξαφανίζεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο καλωσόρισμα από αυτό του σκύλου σου.

Η καλύτερη ώρα μαζί της είναι όταν έχει τελειώσει η μέρα, καθόμαστε στον καναπέ κουρασμένοι και απολαμβάνουμε η μία την αγκαλιά της άλλης.

010 011 012 013 014 015 016 017 018 019