Η ζωή του Νίκου Πιτσικάλη με τρία σκυλιά.

 

 

«Από μικρό παιδί αγαπούσα πολύ τα ζώα και είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους σκύλους. Πάντα θυμάμαι να έχουμε σκύλο στο σπίτι μας. Κυρίως είχαμε μεγάλα σκυλιά, γερμανικούς ποιμενικούς.

_MG_7800_MG_7821_MG_7828 _MG_7833 _MG_7845_MG_7865_MG_7870

Ο Rossi είναι ο αρσενικός γερμανικός ποιμενικός της οικογένειας. Μπήκε στην οικογένειά μας πριν από εφτά χρόνια. Τον αγοράσαμε από έναν φίλο μας. Του έδωσα το όνομα του πρωταθλητή του motoGP, Valentino Rossi γιατί από μικρό τον είχα μάθει να είναι μαζί μου στην μηχανή. Για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου, ο Rossi είναι ο φίλος και ο φύλακας μας. Τώρα είναι εφτά χρονών και έχει αλλάξει. Όταν ήταν τριών και τεσσάρων ετών ήταν πολύ πεισματάρης και άτακτος. Τώρα έχει ηρεμήσει. Με τον Rossi συμβαίνει συνέχεια το εξής αστείο σκηνικό. Όταν είμαι πάνω στην μηχανή και πατάω την κόρνα, γαβγίζει ταυτόχρονα με την κόρνα. Είναι σαν να δείχνει ότι είναι και αυτός ενοχλημένος από κάποιο περιστατικό στο δρόμο. Επίσης, διασκεδάζει υπερβολικά το να τον κρατάω από το λουρί του, να με τραβάει και να με πηγαίνει βόλτα με το longboard. Ένα δυνατό χαρακτηριστικό του Rossi είναι το άλμα του. Εκπλήσσει όλο τον κόσμο όταν τον βγάζω σε κάποια πάρκα και χώρους. Πηδάει πάνω από πράγματα και γενικά μου αρέσει και του αρέσει και εκείνου να μπαίνει στην διαδικασία της άσκησης.

_MG_7890 _MG_7889 _MG_7887 _MG_7903

Δυο χρόνια πριν μπήκε στην οικογένεια το κορίτσι της παρέας, η Νάλα. Η Νάλα είναι θηλυκός μεγάλος Δανός. Όταν μου την χάρισαν ήταν δύο μηνών. Ήταν μια πραγματική ζωγραφιά με δύο καταγάλανα μάτια. Σήμερα είναι ένα μεγαλόσωμο κορίτσι, πεισματάρικο και απαιτητικό. Είναι μια πραγματική ντίβα. Δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο σκυλί. Από τα πράγματα που κάνει και γελάμε πολύ είναι όταν τραγουδάει ενώ χτυπάει η καμπάνα της εκκλησίας που είναι κοντά στο σπίτι μας. Έχει τεράστια πλάκα όταν το κάνει, γιατί παράλληλα μας κοιτάει μέσα στα μάτια σαν μικρό παιδί που κοιτάει την μαμά του στο νηπιαγωγείο όταν πάει να πει το πρώτο του ποίημα. Η Νάλα είναι πολύ επιβλητικό σκυλί. Είναι μεγάλη και ταυτόχρονα έχει αυτό το αθώο βλέμμα που σου ρίχνει με τα χαρακτηριστικά της μάτια.

_MG_7962 _MG_8010 _MG_8012 _MG_8014 _MG_8017 _MG_8030_MG_7938_MG_8083 _MG_8101 _MG_8121 _MG_8133IMG_7983

Το συναίσθημα του να αποκτάς ένα νέο σκύλο, ακόμα και αν έχεις ήδη σκυλιά, είναι σαν να αποκτάς σκύλο για πρώτη φορά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτά τα δυο υπέροχα πλάσματα».