Όταν ακούς ινδικό φαγητό το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το κάρι, το κοτόπουλο tikka masala και το ρύζι. Φαντάσου αυτόν τον συνδυασμό σε ένα σουβλάκι που θα σου προσφέρει όλες αυτές τις ινδικές γεύσεις μαζεμένες για γρήγορη απόλαυση.

Το Mirch το έκανε πράξη και, από ό,τι έχουμε ακούσει, είναι το πιο ωραίο ινδικό σουβλάκι που μπορείς να φας στην Αθήνα. Πήγαμε στο μαγαζί και δοκιμάσαμε το περιβόητο σουβλάκι. Υπό τους ήχους χαλαρής ινδικής μουσικής και με τον σεφ να ανοίγει πίτες ναν στην ανοιχτή κουζίνα, περιμέναμε τη σειρά μας για να παραγγείλουμε. Το εστιατόριο είναι κατά βάση take away και delivery, αλλά έχει και λίγα τραπέζια γι’ αυτούς που θέλουν να καθίσουν με την ησυχία τους και να απολαύσουν το φαγητό τους. Πάνω και κάτω.

souvlaki souvlaki_1 souvlaki_2

Η Χριστίνα που μας εξυπηρέτησε πολύ ευγενικά έλυσε όλες τις απορίες μας. Το Mirch, που σημαίνει πιπεριά τσίλι στα χίντι, άνοιξε στην Ερμού πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της αυθεντικής ινδικής κουζίνας σε συνδυασμό με το ωραίο περιβάλλον και το εξυπηρετικό προσωπικό του. Στο Mirch εκτός από Έλληνες πηγαίνουν πολλοί Ινδοί που μένουν στην Αθήνα ή είναι επισκέπτες. Το προτιμούν γιατί οι Ινδοί θέλουν να είναι σίγουροι για το φαγητό τους και δεν τους αρέσει να πειραματίζονται. Εκεί ξέρουν ότι θα φάνε πραγματικό ινδικό φαγητό. Το καλοκαίρι το τίμησαν πολλοί τουρίστες, άλλοι τυχαία και άλλοι ακολουθώντας τουριστικούς οδηγούς. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είναι Ινδός και με πολύ προσπάθεια και αγάπη για την Ινδική κουζίνα κατάφερε να ανοίξει αυτό το εστιατόριο και κάποια άλλα στην Αθήνα. Πολύ γρήγορα βρήκαν ανταπόκριση και φανατικό κοινό. Ένα πολύ ωραίο στοιχείο του μαγαζιού είναι ότι όλα ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή μπροστά στα μάτια σου, στην ανοιχτή κουζίνα. Οι σεφ είναι Ινδοί με γνώση και πείρα σε αυτό που κάνουν. Το μαγαζί έχει επίσης μία τεράστια κάβα με μπίρες από όλο τον κόσμο και ελληνικές από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς.

souvlaki_4 souvlaki_5

Μετά από λίγη ώρα αναμονής και αφού το στομάχι μας είχε αρχίσει να γουργουρίζει, το σουβλάκι μας ήρθε. Κοτόπουλο tikka, λαχανικά, δροσιστική σος γιαουρτιού, ελαφρά πικάντικο, τυλιγμένο σε φρεσκοψημένη πίτα ναν, το Ινδικό σουβλάκι επιβεβαίωσε τη φήμη του. Και όλο αυτό μόνο με τέσσερα ευρώ και μέγεθος που αν πεινάς πολύ θα χορτάσεις και με το παραπάνω και αν όχι, άνετα μπορούν να το φάνε δύο άτομα.

Mirch, Ερμού 109, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ. 2103239759