2

Τι γίνεται όταν δίνεις ποδήλατα στους Black Hat Bones, τους κερνάς sport drinks και τους αφήνεις ελεύθερους στη Γλυφάδα; Οι High Gain Devil Rockers μετατρέπονται σε High Gain Bicycle Riders και δείχνουν πώς… «ιδρώνεις τη φανέλα»! Οι διατροφικές τους συνήθειες, οι μουσικές τους επιλογές αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας, ήταν μονάχα μερικά από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι. Ναι, αυτό που τους κάναμε μετά τη φωτογράφιση… 

Πιστεύεις ότι το rock χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση;
Μπάμπης: Ναι, νομίζω ότι το rock χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Γιατί πρέπει να την ιδρώνεις τη φανέλα!
Άγγελος: Εμείς όλο αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα το βλέπουμε σαν έναν μεγάλο αγώνα δρόμου, έτσι κι αλλιώς. Και θέλουμε να τερματίσουμε. Στην πορεία είδαμε ότι η φυσική κατάσταση που είχαμε δεν ήταν για τερματισμό. Ούτε για πάγκο βασικά δεν ήταν. Οπότε η φυσική κατάσταση για εμάς σχετίζεται με προσωπική και ομαδική δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στις συναντήσεις μας.

1

Βγαίνετε με το ποδήλατο. Τι παίζει στο mp3 σας;
Ιάσωνας: Avril Lavigne, Paramore και Pantera.
Χρήστος: Θα ξεκινούσα με Airbourne, καθώς αρχίζουν οι ορθοπεταλιές. Αλλά μετά θα έβαζα Goo Goo Dolls.
Μπάμπης: Airbourne θα έβαζα κι εγώ στην αρχή και θα συνέχιζα με AC/DC.
Άγγελος: Εγώ θα έβαζα το πιο πρόσφατο κόλλημα μου: το “Freedom” από Refused.

Οι Black Hat Bones είναι oldschool ή cult;
Άγγελος: Οι απόψεις διίστανται, γιατί υπάρχουν κάποιοι που μας θεωρούν ακραία cult μπάντα λόγω της συμπεριφοράς μας, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που μας θεωρούν old-school. Νομίζω πως εμάς τελικά δεν μας εκφράζει τίποτα από τα δύο. Είμαστε αυτό που είμαστε και δεν ξέρω αν είμαστε οι κατάλληλοι για να βάλουμε ταμπέλα.

Σε ποιους απευθύνεται η μουσική των Black Hat Bones;
Άγγελος: Επειδή κι εμείς οι ίδιοι προερχόμαστε από διαφορετικά backgrounds, νομίζω ότι από την αρχή θέλαμε η μουσική μας να απευθύνεται σε όποιον άνθρωπο σέβεται αυτό που κάνουμε και να επικοινωνούμε μέσα από αυτήν.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του καθενός μέσα στην μπάντα; Πώς όλο αυτό επηρεάζει την χημεία σας;
Xρήστος: Ο Άγγελος είναι ο παρορμητκός, με την καλή έννοια όμως. Ο Μπάμπης είναι λίγο άτυχος, μιας και είναι πάντα αυτός που θα του τύχει κάτι τελευταία στιγμή. Ο Ιάσωνας από την άλλη, είναι ο ανέμελος της παρέας, αλλά δεν σε κουράζει. Όσο για μένα, είμαι κλασική περίπτωση control freak! Οπότε συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και τελικά βγαίνει άκρη, δεν τσακωνόμαστε.

4

Ποιο είναι το ιδανικό γεύμα για έναν drummer πριν ανέβει στη σκηνή, Ιάσωνα;
Ιάσωνας: Θα έλεγα οποιοδήποτε στεγνό γεύμα.

Όπως;
Ιάσωνας: Χοιρινό κρέας. Και όχι κοτόπουλο, γιατί αυτό δεν είναι κρέας. Και πίτες. Ε και καμιά μπυρίτσα, να σε χαλαρώσει πριν το live. Άντε και λίγο νεράκι.

Black Hat Bones live! Οδηγός επιβίωσης;
Χρήστος: Θα συμβούλευα τους άντρες να έχουν μείνει λίγο αξύριστοι, γιατί η κιθάρα και το μπάσο παίρνουν λίγο τα μούσια. Τα “τριμάρουν”. Με 5 ευρώ είσοδο έχεις και μπύρα και υπηρεσίες κομμωτηρίου. Το γυναικείο κοινό ας φέρει ωτασπίδες και μια αλλαξιά ρούχα…

Ποια θεωρείτε πως θα έπρεπε να είναι τα συστατικά ενός cocktail που θα έφερε το όνομα των Black Hat Bones;
Χρήστος: Ας ξεκινήσουμε με τη βάση… Ουίσκι!
Μπάμπης: Ω ναι, ουισκάκι! Ο βασιλιάς των ποτών, μετά το τσίπουρο! Αλλά εγώ θα ήθελα να έχει και lime… αλλά δεν ταιριάζει. Οπότε λεμόνι, που είναι και κίτρινο. Μπορεί να έβαζα και μέλι, για να γλυκάνει λίγο τη φάση… Φτιάχνει και τα λαιμά… Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως βγάζαμε και το δικό μας ουίσκι!
Άγγελος: Βέβαια οι Black Hat Bones είναι straight edge, οπότε μπορεί να μην μιλούσαμε για αλκοολούχο ποτό. Προσωπικά, θα ήθελα να φτιάξω κάτι να ευχαριστήσω τους συμπαίχτες μου. Θα ήθελα να δροσίσω τον Ιάσωνα, ας πούμε, οπότε και θα του έφτιαχνα ένα smoothie φράουλα, με ομπρελίτσες στο ποτήρι και άλλα τέτοια.

Ως high energy rock n’ rollers όμως θα σας ταίριαζε και ένα energy drink! Πως θα ήταν αυτό;
Χρήστος: Το δικό μας energy drink θα κυκλοφορούσε σε μαύρη συσκευασία και θα ανέβαζε παλμούς!

Tι θέση έχει η αισθητική στο εικαστικό κομμάτι μέσα στο σύμπαν σας;
Άγγελος: Θα σου πω για ένα αληθινό περιστατικό, ως παράδειγμα: Είχαμε έτοιμο τον δίσκο για κυκλοφορία και είχαμε συμφωνήσει με μια δισκογραφική εταιρεία από την Αμερική. Όμως υπήρχε πρόβλημα με το γραφιστικό της υπόθεσης. Να σημειώσω πως και εμάς μας πήρε πολύ καιρό να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο, γιατί έπρεπε να αρέσει σε όλους. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, λοιπόν, αποφασίσαμε να σπάσουμε το συμβόλαιο και να πάμε σε μια εταιρεία η οποία θα μοιράζεται το ίδιο όραμα με εμάς, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον. Με λίγα λόγια είναι το Α και το Ω και έχει για εμάς όση βαρύτητα έχει και η μουσική μας.

5

Ποια διάσημη προσωπικότητα θα θέλατε να φορέσει το μπλουζάκι σας σε διαφημιστική εκστρατεία των Black Hat Bones;
Ιάσωνας: H Lady Gaga! Είναι πασίγνωστη, σωστή και πλασάρει διαφορετικά πράγματα. Μας αρέσει!
Χρήστος: Ο κιθαρίστας από τους The Darkstar…; Δεν θυμάμαι το όνομα του…
Μπάμπης: O Ian McKellen. Αυτός που κάνει τον Gandalf, ντε!
Άγγελος: O George Clooney, το είδωλό μου. Γιατί είναι πάντα στυλάτος και θα του πήγαινε άπειρα η μπλούζα μας.

Ποιος είναι ο ιδανικός χώρος για τη μουσικη των Black Hat Bones;
Μπάμπης: Το αυτοκίνητο.
Χρήστος: Συμφωνώ απολύτως.
Ιάσωνας: Ναι ρε φίλε, αυτοκίνητο! Σίγουρα αυτοκίνητο!
Άγγελος: Σε αγώνα μπάσκετ, στο διάλειμμα. Τέρμα οπαδικό!

Για ποιον φιλανθρωπικό σκοπό θα παίζατε ή θα βοηθούσατε με οποιονδήποτε τρόπο;
Χρήστος: Θα παίζαμε για οποιονδήποτε φιλανθρωπικό σκοπό, αρκεί να μην είχε να κάνει με πολιτικά. Το ’χουμε κάνει και στο παρελθόν, άλλωστε.

Ποιο το μήνυμα σας στους υπόλοιπους Έλληνες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες;
Άγγελος: Μετά απ’ όλα αυτά που έγιναν, συμπεραίνω πως όλοι πρέπει να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας. Δεν υπάρχει εχθρός ανάμεσά μας, δεν πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Αφού δεν καταλαβαίνουμε το “παιχνίδι” που γίνεται, τουλάχιστον ας είμαστε ενωμένοι. Υπομονή, αλληλεγγύη και όλα θα πάνε καλά.

Πού πετυχαίνουμε την μπάντα αυτήν την περίοδο;
Άγγελος: Έχουμε τελειώσει τη σύνθεση του νέου μας δίσκου και βρισκόμαστε στο στάδιο της προπαραγωγής. Σκεφτόμαστε λοιπόν από Σεπτέμβρη να μπούμε στο στούντιο, κι ας είναι σχετικά μικρό το διάστημα σε σχέση με τα standarts των δισκογραφικών. Σε λίγες ημέρες παίζουμε στο New Long Fest στη Νέα Μάκρη και αμέσως μετά, με μεγάλη μας χαρά, κατεβαίνουμε στη Σπάρτη για να συμμετάσχουμε στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Εναλλακτικής Μουσικής Σπάρτης. Ακολουθεί το Fuzztastic Planet Festival στη Δράμα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, ενώ τον Σεπτέμβριο ταξιδεύουμε στο Ηράκλειο Κρήτης για πρώτη φορά. Τον Οκτώβριο θα μας δείτε στο Defcon Fest στην Αθήνα στο οποίο εμφανιστήκαμε και πέρσι ως secret guests. Τέλος, έχουμε στα σκαριά και το πρώτο μας Ευρωπαϊκό tour.

Αν κάποιος θέλει να έρθει μαζί στο tour σας, τι πρέπει να έχει στις αποσκευές του;
Xρήστος: Εκτός από εσώρουχα; Γιατί χρειάζεται ένα κάθε μέρα… Μερέντα και κρουασανάκια με πραλίνα για τον Ιάσωνα και από αυτά με το μήλο και το βερίκοκο για τον Άγγελο. Οδόντοκρεμα (γιατί εμείς δε νομίζω να έχουμε), οδοντόκρεμα και αν γίνεται φακούς επαφής για τον Μπάμπη. Γιατί μια φορά στην Κοζάνη, ξύπνησα με hangover και ήπια από το ποτήρι που είχε τους φακούς του, μαζί με αυτούς προφανώς.

https://www.facebook.com/BlackHatBones?fref=ts

Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα CityBikeGear (Μαραγκού 8, Γλυφάδα) για την παραχώρηση των ποδηλάτων.
Περισσότερες πληροφορίες στα http://www.citybikegear.com και https://www.facebook.com/citybikegear.

Οι Black Hat Bones αυτό το Σαββατοκύριακο εμφανίζονται στο New Long Fest.