Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και η Αμαλία Ρούσσου ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο από ένα αστείο, το RAD polewear, το πρώτο ελληνικό clothing brand για το pole dancing, και έφτασαν να διοργανώνουν  το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole Dancing και να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το POLE EXPO στο Λας Βέγκας. Τους μιλήσαμε και μάθαμε μεταξύ άλλων ότι το pole dancing δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και ότι o στύλος είναι μεγάλο ζόρι και για να τον κουμαντάρεις χρειάζεται να είσαι και λίγο rad στο μυαλό.

«Η αγάπη μας για τα ρούχα και την μόδα γενικότερα και όντας και οι δυο μας pole dancers, μας ώθησε να δημιουργήσουμε κάτι που έλειπε από την Ελλάδα στο συγκεκριμένο χώρο» αναφέρουν η Ευρυδίκη και η Αμαλία. Τα κορίτσια έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την όλη διαχείριση του brand, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν τις συλλογές. Αυτές περιλαμβάνουν απίστευτα σέξι κορμάκια με  ευφάνταστα κοψίματα, μαύρα αθλητικά κολάν, τοπάκια σε φανταχτερά χρώματα και κορμάκια τύπου Baywatch. Το RAD polewear έχει έδρα την Αθήνα και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε pole dancers αλλά και σε γυναίκες που ασχολούνται με χορό -πάσης φύσεως- ακροβατικό και εναέριο, yoga, κολύμπι αλλά και γενικά σε όσους αγαπούν την μόδα και την γυμναστική.

Rad Team and Brand Ambassadors

Το Φεβρουάριο του 2014 η Αμαλία και η Ευρυδίκη διοργάνωσαν το Πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole Dancing by RAD Polewear στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα, υπό τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές των διεθνών διοργανώσεων.

Τον Ιούνιο διεξήγαγαν και το Radical Pole Show. «Ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στην χώρα μας τόσο καταξιωμένες αθλήτριες από το εξωτερικό και να χορέψουν μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μας γεμίζει χαμόγελα και αισιοδοξία όταν ακούμε θετικά σχόλια για την δουλειά που έχουμε κάνει και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενες που καταφέραμε να οργανώσουμε κάτι τόσο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα! Σκεφτείτε ότι ο διαγωνισμός έγινε 2 φορές sold out (850 άτομα)!».

Παρόλο που στην Ελλάδα το pole dancing έχει έρθει μόλις τα τελευταία 3-4 χρόνια, υπάρχουν πολύ αξιόλογες αθλήτριες που ασχολούνται επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο χορό. Παράλληλα, όλο και περισσότερες σχολές χορού και γυμναστήρια εντάσσουν πλέον το pole dance στο πρόγραμμά τους. Παραδέξου το, σίγουρα θα έχεις και εσύ κάποια γνωστή σου που έχει ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσει pole dancing.

RAd poleshow

Η Ευρυδίκη και η Αμαλία αναφέρουν σχετικά με την ευρεία αποδοχή που λαμβάνει το pole dancing στην Ελλάδα: «O κόσμος αρχίζει πλέον και συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής. Το Pole Dancing απευθύνεται σε όλους! Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ηλικία. Πλέον με το συγκεκριμένο άθλημα ασχολούνται από παιδάκια 5 χρονών έως κυρίες 60 ετών και άνω. Και αφορά φυσικά και τους άντρες. Δεν απαιτεί να έχει κάποιος ήδη συγκεκριμένες ικανότητες ή αθλητικό υπόβαθρο. Με την εξάσκηση αποκτούνται όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθείς».

Η Ευρυδίκη μου λέει : «Είναι παρεξηγημένο το pole dancing, αφού έχει συνδυαστεί με άλλες δραστηριότητες, όμως είναι ένα άθλημα και θέλουμε να ανοίξει ο χώρος. Πρέπει να το απενοχοποιήσουμε και να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος μ’ αυτό». Και σκέφτομαι ότι κακά τα ψέματα, το pole dancing είναι αισθησιακός χορός(όπως και οι περισσότεροι χοροί θα μου πεις). Μπορεί να μην είναι όμως μόνο σέξι; «Ασφαλώς και μπορεί να μην είναι μόνο σέξι! Υπάρχουν αρκετές κοπέλες που το στυλ του χορού τους είναι πιο αθλητικό. Αυτό ήταν που μας κέρδισε στο pole dancing, γιατί σου δίνει την δυνατότητα και την ελευθερία να εκφραστείς με τον τρόπο που εσύ ο ίδιος διαλέγεις»!

Anastasia_SkukhtorovaRADAggeliki Rerra SHOT BY ViT. DC

Τι σημαίνει για εσάς το pole dancing ; «Το pole dancing για εμάς είναι και έχει γίνει τρόπος ζωής πλέον. Ψάχναμε έναν αποτελεσματικό και μη βαρετό τρόπο γυμναστικής. Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως όταν ξεκινάς, έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου και όσο ασχολείσαι και μπαίνεις περισσότερο σε αυτό το χώρο, ξεδιπλώνεται ένας τελείως διαφορετικός κόσμος!»

Ο χορός πάνω σε στύλο είναι τόσο δύσκολος όσο φαίνεται ;

«Είναι αρκετά δύσκολος και πολύ εντυπωσιακός παράλληλα! Χρειάζεται αγάπη, αφοσίωση και αρκετές ώρες προπόνησης! Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να δεις το σώμα σου να αλλάζει σε χρόνο dt! Όσο για την αυτοπεποίθησή, ανεβαίνει κατακόρυφα από την άμεση και εμφανή βελτίωση του σώματος. Αν παρατηρήσεις τα σώματα των κοριτσιών που κάνουν Pole Dancing και όχι απλά πηγαινοέρχονται γύρω από τον στύλο, θα δεις ότι είναι πολύ γυμνασμένα και γραμμωμένα. Θα σε παροτρύναμε να το δοκιμάσεις!».

Για το άμεσο μέλλον έχουν τόσα πολλά  σχέδια στο μυαλό τους με πρώτο και καλύτερο το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole Dancing 2015 by RAD Polewear. Επίσης πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, συμμετέχοντας και προωθώντας το brand τους σε διάφορες διοργανώσεις, όπως αυτό του POLE EXPO στο Las Vegas, στις αρχές του Σεπτέμβρη!

Δεν τους σταματάει τίποτα. Αυτά τα κορίτσια εργάζονται σκληρά και μεθοδικά και έχουν βάλει στόχο να πάνε το pole dancing στην Ελλάδα ένα βήμα παραπέρα (και φαίνεται να το καταφέρνουν).

Κάτι που θέλετε να προσθέσετε; «STAY RAD»!

Κείμενο: Δώρα Βασιλάκου

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag