Τραγούδια κλάψας, καψουροτράγουδα, μελούρα, τραγούδια χωρισμού και αγάπης, που θα σε κάνουν να χορέψεις μέχρι το πρωί, να κλάψεις, να χουφτώσεις, να %!*#$@. Πού Στα ΠΡΙΟΝΙΑ, μία γιορτή του έρωτα που διοργανώνει ο Ηλίας Φραγκούλης, ιδρυτής του freecinema.gr και παρουσιαστής του CINEMaD, στις 14 Φεβρουαρίου, με σκοπό να κανιβαλήσει όπως λέει την «μέρα των ερωτευμένων». «Είναι ένα πάρτι που υπενθυμίζει το cheesy περιεχόμενο των τραγουδιών της κλάψας και της (καψουρο)αγάπης. Παραδόξως, αν προσέξει κανείς τους στίχους, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των «slow» ασμάτων για χωρισμό και παλιές αγάπες μιλάει, τελικά», λέει ο Ηλίας Φραγκούλης.

fragoulis55555

Πώς σου ήρθε η ιδέα για τα ΠΡΙΟΝΙΑ;
Στα Trashathon, ένα άλλο θεματικό party που διοργανώνω, πάντοτε ξεκινούσα με «slow» τραγουδάκια… αμφιλεγόμενου γούστου κυρίως. Έβρισκα πως έκαναν καλό «warm-up», ο κόσμος γελούσε με την τόση μελούρα κι έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα folder και να συγκεντρώσω μέσα μεγάλες επιτυχίες του είδους, για να δω τι μπορεί να «συνθέτουν» μαζί όλα αυτά τα tracks. Όταν πλησίασαν τα 500, κατάλαβα πως έπρεπε να γίνει ένα τέτοιο πάρτι.

Γιατί το είπες ΠΡΙΟΝΙΑ;
Η έκφραση «κόβω φλέβα» ταιριάζει στις ερωτικές μπαλάντες. Όταν σκέφτηκα πόσο… επίπονο μπορεί να είναι ένα τέτοιο party, μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα θαμώνων που θα έκοβαν τις φλέβες τους με αλυσοπρίονο, για να τελειώσει αυτό το «μαρτύριο». Ιδού! Είμαι και λίγο σπλατεράς, το ομολογώ.

Γιατί να έρθει κάποιος στα ΠΡΙΟΝΙΑ;
Γιατί, πλάκα-πλάκα, αυτά τα τραγούδια τα ξέρουν όλοι. Απ’ έξω κι ανακατωτά! Τα έχουν χορέψει, τα έχουν τραγουδήσει, έχουν χουφτώσει κι έχουν κλάψει με αυτά. Είναι τα τραγούδια που μπορεί να μην παραδεχτείς ποτέ σε φίλους ότι ξέρεις τόσο καλά, αλλά στο σπίτι σου τα έχεις λιώσει. Επίσης, είναι ωραίο να τα τραγουδάει ο κόσμος, πόσω μάλλον με παρέα. Κάνουν το ιδανικό sing-a-long party

Γιατί να μην έρθουν ερωτευμένοι;
Γιατί, συνήθως, οι ερωτευμένοι που το εορτάζουν κανονικά τη μέρα του Βαλεντίνου, κάνουν πιο μπανάλ πράγματα από το να ακούσουν μπανάλ ερωτικούς ύμνους σε ένα πάρτι, σε κοινή θέα.

fragoulis444444

Θα έχει εκπλήξεις το πάρτι;
Μπα! Μόνο τα τραγούδια μπορούν να κάνουν κάποιες εκπλήξεις, κυρίως τύπου «τώρα, πού το θυμήθηκε αυτό;». Η πραγματική έκπληξη στα ΠΡΙΟΝΙΑ είναι η διαπίστωση ότι αυτό το ρεπερτόριο, ακόμη και σε overdose, δεν είναι βαρετό ή σου βγάζει μια νύστα!

Ποιο είναι το πρώτο πάρτι που διοργάνωσες, πώς πήγε;
Τα πρώτα ΠΡΙΟΝΙΑ τα έκανα σε «άσχετη» περίοδο, τέλη Νοέμβρη του 2011. Οι αντιδράσεις ήταν εξωφρενικές. Ανάβαν αναπτήρες και αγκαλιάζονταν τραγουδώντας φωναχτά το «Total Eclipse of the Heart» και «στο καπάκι» ανεβαίναν πάνω σε ηχεία κι έκαναν τη Μαρινέλλα στο «Άνοιξε Πέτρα». Είχαμε βάλει και karaoke, αλλά έπαιξε για την τιμή των όπλων στο φινάλε, τι να το κάνεις άμα ο άλλος τα ξέρει απ’ έξω κι έχει βγάλει το λαρύγγι του όλο το βράδυ;

Γιατί σου αρέσει να διοργανώνεις πάρτι;
Γιατί μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο να περνάει έτσι, να χορεύει, να σπάει πλάκα, να μη νοιάζεται. Πολλές φορές σκέφτομαι πως αυτά τα parties δεν απέχουν πολύ από τα σπιτικά, που κάναμε παλιά. Υπάρχει και μια δόση συγκίνησης, δηλαδή. Τουλάχιστον για μένα. Τα χρόνια, βλέπεις…

Prionia 2013 Prionia 2014

Εσύ περνάς καλά, δεν αγχώνεσαι να είναι όλα τέλεια;
Καμία σχέση. Πελάγη ευτυχίας! Μέχρι που έχω δακρύσει από γέλια. Άγχος παίζει μόνο στο πόσο έτοιμος πρέπει να είσαι για το επόμενο track, όταν το προηγούμενο μπορεί να έχει διάρκεια κάτω από τρία λεπτά και σου σκάει μαζί κι ένα τσούρμο για «παραγγελιές».

Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά;
Περισσότερο θα το έλεγα «καύλα με την πρώτη ματιά». Ο έρωτας θέλει χρόνο.

Τι κομμάτια θα παίξει στο πάρτι (ένα teaser).
Στη σελίδα του event (https://www.facebook.com/events/1536938533245702/) στο Facebook νομίζω πως μπορεί κανείς να λάβει μια πιο εκτενή απάντηση γύρω από το ρεπερτόριο. Think drama, γενικότερα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου «slow» κομμάτι;
Όχι για να το χορέψω, ελπίζω! Λοιπόν, εδώ υπάρχει ένας διαχωρισμός, ανάμεσα στα πιο pop τραγούδια του είδους κι εκείνα τα πιο «εσωτερικά», τα κοψοφλέβικα, που ακούς και θέλεις να πλαντάξεις από το δράμα. Το μεγαλύτερο πλάνταγμα θα είναι πάντοτε το «Is That All There Is, στην πρώτη του εκτέλεση, με την Peggy Lee. Θα έπρεπε να θάβουν κόσμο με αυτό το τραγούδι. Κανονικά. Το «Play Dead» με τη Björk. Η διασκευή των Kings of Convenience στο «Manhattan Skyline» των a-Ha. Το «This Woman’s Work» της Kate Bush. Το «If I Handle You With Care» των Trembling Blue Stars. Άντε, και το «Κουτό Παιδί» με τη Βίκυ Λέανδρος, που χορεύεται και τρελά!

Το χειρότερο;
«
Nothings Gonna Change My Love for You». Glenn Medeiros. Πρέπει να είναι αυτό. Κι εκείνο του Πάνου Κιάμου που λέει «χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι»! Αυτός ο στίχος μου καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στο Tesla @ Bios, Πειραιώς 84
Ελεύθερη είσοδος, ώρα Έναρξης: 22:00

https://www.facebook.com/events/1536938533245702/?ref=br_tf