Οποιοδήποτε θέμα άπτεται της σεξουαλικότητας είναι αυτόματα πολυδιάστατο και εξαιρετικά δύσκολο να διερευνηθεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη νέα τάξη πραγμάτων που έχουν επιβάλλει τα social media με τα desktop και mobile apps τους, την αλλαγή στον τρόπο που προσφέρεται πλέον το σεξ και τον αντίκτυπο που έχει αυτή η αλλαγή στον ψυχισμό των ανθρώπων. Πρόκειται για τάσεις πρόσφατες κι εντελώς δυναμικές που διαμορφώνονται από μέρα σε μέρα οπότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτικό.
Επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε τις συνήθειες της γκέι κοινότητας που καθημερινά αναζητά ξεκαύλωμα στο διαδίκτυο. Απευθυνθήκαμε σε πολύ κόσμο που είχε διάθεση να μιλήσει. Λίγοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να «ανοιχθούν» ευθέως κι ακόμα λιγότεροι εκείνοι που είχαν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον να πουν. Είναι αστείο να συζητάς με άτομα που γνωρίζεις ότι έχουν έντονη κι ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή αλλά μόλις ενημερωθούν ότι αυτά που θα πουν καταγράφονται, προσπαθούν να τα εξωραΐσουν καταλήγοντας να αυτοπαρουσιάζονται ως… παρθενορραφές.
Η προσέγγιση έγινε με δύο τρόπους. Είτε με άτομα που δεν γνωρίζαμε και «ψαρέψαμε» μέσα από τα αντίστοιχα apps ή με γνωστούς μας διαδικτυακούς «φίλους» που ξέραμε ότι κάτι ωραίο θα είχαν να πουν. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα στοιχεία και οι ιστορίες είναι ακριβώς έτσι όπως μας τις αφηγήθηκαν, οι φωτογραφίες αντίστοιχες των ιστοριών και μόνο τα ονόματα έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους.

Ο έμπειρος (Κώστας, 29)

01

«Από το 2008 χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για sex dates. Πιο συγκεκριμένα, Zoo, Facebook, Grindr και Scruff. Πριν από αυτά χρησιμοποιούσα το Hi5! Οι εμπειρίες μου είναι σίγουρα πάνω από 100 και κάτω από 200, ίσως κάπου στη μέση. Μπορεί να έχω πάει με έναν, δύο ή και τρεις την ημέρα, πάντα με διαφορετικούς όμως. Μια φορά είχε προκύψει σχέση έξι μηνών καθώς και μερικές άλλες αρκετά μικρότερες. Φιλία ποτέ. Η μεγαλύτερη μου σοβαρή σχέση, πάντως, κράτησε 2 χρόνια.
Το σεξ είναι για να βγάζεις την καύλα σου και να φεύγεις. Οι περίοδοι κατά τις οποίες η σεξουαλική μου δραστηριότητα είναι στα ύψη είναι όταν η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Ζητώ την επιβεβαίωση σε μια άσχημη φάση της ζωής μου. Όταν είναι να κάνεις κάτι πιο σοβαρό είσαι πιο κατασταλαγμένος, ξέρεις ότι θέλεις να είσαι πιο ήρεμος, να αράξεις. Η σχέση είναι τα πάντα.
Αυτή την περίοδο έχω σχέση εδώ και δύο μήνες, αλλά κάθομαι απλά για να περνά η ώρα κι επειδή δεν βρίσκω αφορμή να χωρίσω. Δεν με καλύπτει σεξουαλικά όμως μου δίνει άλλα πράγματα και το κάνει επειδή το γουστάρει πραγματικά. Είμαι σε περίεργη φάση και σκέφτομαι τι είναι πιο σημαντικό. Το σεξ ή το να είσαι με κάποιον που σου παρέχει ασφάλεια κι άλλα συναισθήματα; Στη σχέση δεν έχει σημασία η χρονική διάρκεια αλλά η ένταση. Μπορεί να είμαι με κάποιον ένα μήνα και να ζω τόσο έντονα λες και είμαστε μαζί ένα χρόνο.
Το φλερτ υπάρχει όταν θέλεις πραγματικά κάποιον και τολμάς να το κάνεις. Υπάρχει παντού και πάντα. Μετακινούμαι με ΜΜΜ συνέχεια και υπάρχουν φορές που είμαι σε άσχημη ψυχολογία. Επειδή μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους σκέφτομαι ότι δεν με φλερτάρει κανείς και δεν είμαι επιθυμητός. Όταν είμαι καλύτερα το κάνω ακόμη και εγώ. Στην αρχή θα το κάνεις για γνωριμία και σεξ, αν είναι να προκύψει κάτι άλλο έχει καλώς. Βέβαια, εξαρτάται κι από το άτομο. Πολλές φορές πηγαίνω σε πάρκα απλά για να βρω σεξ (Ζάππειο, Πεδίο Άρεως κ.λπ.) και υπάρχουν φορές που έχω μιλήσει με κάποιον και πέρασα πολύ καλά και μάλιστα φύγαμε από το πάρκο για να κάνουμε μια πιο φυσιολογική γνωριμία. Άλλες φορές, παρατηρώντας τον κόσμο καταλάβαινα ότι είχα να κάνω με αμοιβάδες κι απλά έκανα σεξ. Από τότε που βγήκαν οι εφαρμογές είναι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται να πηγαίνω.
Δεν έχω φετίχ. Δεν μου ζητούν συνήθως, γιατί ξεκαθαρίζω από την αρχή τι θέλω, τι μου αρέσει και μέχρι πού φτάνουν τα όριά μου. Σε αυτούς που ζητούν δεν δίνω σημασία. Ξενερώνω απευθείας και απλά δεν πάω μαζί τους. Μια φορά είχα βρεθεί στο σπίτι ενός τύπου που ήταν ουρολάγνος και του άρεσε το fisting. Αφού το κάναμε, από περιέργεια τον ρώτησα και μου είπε ότι έχει ένα χώρο με διάφορα εξαρτήματα. Του ζήτησα να μου δείξει. Στον χώρο αυτό υπήρχε στο δάπεδο ένα τεράστιο πράγμα (τύπου παιδική πισίνα) όπου εκεί μέσα κάθεται αυτός που θέλει να τον κατουρήσουν με σκοπό να κολυμπάει στα ούρα. Φυσικά είχε χειροπέδες κι ένα εξάρτημα -δεν ξέρω πως λέγεται- τσίγκινο, το οποίο ήταν στο σχήμα του ράμφους της πάπιας. Το έβαζε στον πρωκτό και με μανιβέλα αυτό άνοιγε όλο και περισσότερο μέχρις ότου να μπορέσεις να κάνεις fisting. Του ξεκαθάρισα ότι αν μου τα είχε πει και δείξει εκ των προτέρων αυτά δεν θα είχα κάνει απολύτως τίποτα μαζί του.
Bareback ζητάει αρκετός κόσμος. Ακόμη κι άτομα που φαίνονται πιο ήπιων τόνων σεξουαλικά. Μάλλον για περισσότερη ευχαρίστηση, αλλά είναι μεγάλη ανωριμότητα. Έχω κάνει μια φορά που μου άρεσε πολύ ο άλλος και ήμουν πολύ καυλωμένος. Παρόλα αυτά το μόνο που έμεινε ήταν η ευχαρίστηση γιατί από τότε το σκέφτομαι κι ακόμη μετανιώνω. Επίσης, έχω κάνει και με κάποια άτομα που ήμασταν σε σχέση. Αλλά κι αυτό πάνω στο μεθύσι. Ξέρεις, μπαίνει λίγο, στη συνέχεια λες “έλα μωρέ, λίγο παραπάνω, δεν έγινε και τίποτα” και τελικά γίνεται. Για τα άτομα που το ζητάνε δεν σκέφτομαι ότι είναι οροθετικοί. Δεν με πειράζει αν είναι. Σίγουρα έχω κάνει κάτι και με οροθετικό χωρίς να το ξέρω. Αλλά και να ξέρω ότι είναι ο άλλος, δεν θα είχα πρόβλημα γιατί πολύ απλά προσέχω πολύ.
Έχω κάνει και παρτούζες. Κάτω από δέκα φορές σίγουρα. Με 2-3 άτομα αλλά και σε πάρτι όπου ήταν πολύς κόσμος και όλοι παίρνονταν με όλους. Και, ναι, εκεί παίζουν και ναρκωτικά αλλά εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι, το πολύ να κάνω κανένα τσιγάρο, όχι πιο βαριά».

Ο νάρκισσος (Φίλιππος, 44)

 

«Δεν θα είχα θέμα να σου πω το πραγματικό μου όνομα, αλλά εργάζομαι ως προϊστάμενος σε Υπουργείο και στην Ελλάδα ακόμα συνδέουν πολύ την εργασιακή απόδοση με την σεξουαλική ζωή. Εγώ είμαι καλός και στα δύο.
Ένας φίλος μού είπε για το Instagram πριν χρόνια. Ξεκίνησα τα selfies πολύ πριν γίνει ο όρος γνωστός. Πρωτεργάτης! Έκτοτε κάθε πρωί ποστάρω γυμνές selfies μου. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο πίσω από αυτό. Το κόνσεπτ είναι σχεδόν το ίδιο καθημερινά, 2-3 φωτογραφίες μόλις ξυπνήσω στον καθρέφτη του μπάνιου μου. Φυσικά είμαι γυμνός, αλλά αυτό το υποθέτεις. Όταν δείχνω εσώρουχο όλοι είναι πιο χαρούμενοι για ευνόητους λόγους. Παλιότερα ήμουν πιο τολμηρός και είχα δείξει περισσότερα, γι’ αυτό με έχουν μπλοκάρει πάνω από 6 φορές.
Αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας τα σχόλια ότι έχει δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο «κοινό» που περιμένει καθημερινά τι θα ποστάρω. Μου αρέσει, δεν το αρνούμαι. Μου αρέσει που κάποιος στην άλλη άκρη του κόσμου μου γράφει ότι κάθε βράδυ κοιμάται με τις πρωινές δικές μου φωτογραφίες. Καυλώνω που καυλώνουν ας πούμε. Έχω αναπτύξει μαζί τους μια σαδομαζομαζοχιστική σχέση. Θέλουν το ξαφνικό, τους αρέσει να περιμένουν.
Ασχολούμαι όλη μου τη ζωή με τέχνη, στο Instagram θέλω να κάνω κάτι trash, βαριέμαι όσους κάνουν «τέχνη» εδώ. Εγώ γουστάρω να γυρίζω σπίτι και να είμαι με το εσώρουχο, ενώ μπορώ να πω πως με χαλαρώνει πολύ αυτή η διαδικασία. Είναι σαν άσκηση αυτοπεποίθησης.
Εκτός από Instagram έχω και Twitter, παλιότερα είχα Vine και Tumblr ενώ δεν έχω Facebook. Δεν ξεκίνησα τη χρήση αυτών των social media με τη σκέψη να βρω sex dates, αλλά γούσταρα να βλέπω αληθινούς ανθρώπους να εκτίθενται. Μου άρεσε περισσότερο από τις επαγγελματικές τσόντες. Δεν φανταζόμουν την προσφορά που θα ακολουθούσε. Έχουν χαθεί πια τα νούμερα. Σίγουρα έχω πάει με πάνω από 200 για να μην πω 300 από εδώ μέσα. Μπαίνω καθημερινά, η αρένα ζητάει τροφή, έχω καύλες συνέχεια οπότε 2-3 φορές την εβδομάδα θα κανονίσω για σεξάκι.
Οι παράξενες ιστορίες και το άγνωστο στην αρχή ήταν μέρος της καύλας. Τώρα παίζω με πράγματα που μου αρέσουν εμένα περισσότερο. Το bareback αρέσει σε όλους. Σε άλλους παθητικά, σε άλλους ενεργητικά. Τι εννοείς αν κάνω ποτέ; Φυσικά κάνω, εμένα δεν θέλω να μου κάνουν! Στο παιχνίδι είμαι ενεργητικός. Από φετίχ, όλα μου τα έχουν ζητήσει και όλα τα έχω κάνει. Και ξύλο και κατούρημα και fisting σκληρό και poppers. Βαριέμαι όμως. Το καλό καθαρό γαμήσι είναι για μένα το πιο καυλωτικό. Πού και πού, εκεί που βλέπω πως γουστάρει ο άλλος την ταπείνωση, πέφτει καμιά σφαλιάρα και κανένα φτυσίδι.
Δεν φλερτάρω ποτέ με τις παραδοσιακές μεθόδους. Ως τώρα, σεξ έκανα και κάνω ακόμη και χωρίς εφαρμογές. Αν γουστάρω το ζητάω. Δεν είναι θέμα αυτοπεποίθησης, αλλά απενοχοποίησης. Είναι βιολογική ανάγκη, δεν μπορώ να μην κάνω σεξ. Όταν θέλεις να φας θα φας. Πολλοί μου λένε ότι είμαι σεξομανής. Δεν ξέρω, μπορεί και να είμαι. Απλά δεν θεωρώ το σεξ πολυτέλεια. Είναι μια υπέροχη πράξη. Το «κάτι πιο σοβαρό» δεν έχει για μένα αφετηρία μόνο το καλό σεξ. Είναι πιο περίπλοκο. Μυαλό, καρδιά, συζήτηση, ενδιαφέροντα, αισθήσεις, τρόπος ζωής, όλα. Φυσικά το καλό σεξ είναι plus, για μένα όμως μετράει ένας συνδυασμός αυτών και πολλή καλοσύνη. Σου κάνει εντύπωση;
Δεν μου έχει προκύψει σχέση από εδώ, ούτε φίλους έχω κρατήσει. Έχω γνωρίσει σίγουρα πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, ωραίους ανθρώπους με προσωπικότητα με τους οποίους υπάρχει μια αραιά επαφή. Θα μπορούσα άνετα να συνδεθώ με περισσότερους, απλά από την αρχή δεν ήθελα να μπλέξω τα πράγματα.
Αν προχωρούσα σε σχέση με κάποιον, φυσικά θα σταματούσα τα sex dates. Αν ζήλευε θα διέγραφα και τον λογαριασμό μου. Έχω βαρεθεί πολλές φορές και το έχω σκεφτεί. Κάποια στιγμή θα γίνει. Τώρα, μετά την συνέντευξη μας, αναρωτιέμαι τι άλλο θα μου ζητήσουν. Αλήθεια, θες να βγάλουμε μια φωτογραφία παρέα;»

Ο συνειδητοποιημένος (Δημοσθένης, 35)

04

«Έχω σχεδόν τα πάντα, εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι. Facebook, Instagram, Gayromeo, Grindr, Scruff, Instamessage. Σε όλα μου τα προφίλ παραθέτω αληθινά στοιχεία με πεντακάθαρη φωτογραφία προσώπου, παρόλο που εργάζομαι ως δικηγόρος. Ούτε τραβηγμένη σε καθρέπτη ασανσέρ, ούτε μπροστά από μπιντέδες και Ariel. Πρέπει να έχω πάει με καμιά εκατοσταριά άτομα μέσα από αυτά τα apps.
Οι καύλες παίζουν twentyfourseven αλλά τις χαλιναγωγώ αναγκαστικά λόγω έλλειψης χρόνου. Καθημερινά θα μπω να τσεκάρω σε όλα τα προφίλ. Σπανιότερα θα μπω αποφασισμένος να κάνω σεξ. Συχνά κρατώ fuck buddies με τους οποίους θα βρεθώ κι άλλες φορές αλλά σύντομα τους βαριέμαι και το κόβω. Προσπαθώ να αποφεύγω τις κακοτοπιές, bareback δεν κάνω. Πολλοί το επιχειρούν χωρίς να ρωτήσουν και τρώνε πόρτα, άλλοι ρωτούν πρώτα κι έχουν την ίδια τύχη. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα «περίεργα», αλλά τα περισσότερα συνήθως προκύπτουν στο κρεβάτι, δεν συνηθίζω να τα συζητώ από πριν.
Φλερτάρω και με φλερτάρουν δια ζώσης όπως παλιά. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον οι άτολμοι σε τσεκάρουν έξω και μετά σου στέλνουν μήνυμα του τύπου «σε είδα αλλά είμαι κότα». Έχω κάνει και σχέσεις που ξεκίνησαν από τα apps. Από το Facebook σίγουρα έχω κάνει φίλους, από Grindr και τα σχετικά αμφιβάλλω.
Το σεξ είναι φυσική ανάγκη για μένα, όπως το κατούρημα. Το «κάτι πιο σοβαρό» είναι ευπρόσδεκτο όταν έρχεται, αλλά όχι πλέον αυτοσκοπός».

Ο απαισιόδοξος (Μάριος, 29)

«Η αλήθεια είναι ότι οι φορές που έχω κάνει σεξ μέσω εφαρμογών είναι λιγότερες από αυτές μέσω ίντερνετ, αλλά ο στόχος και το αποτέλεσμα είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Χρησιμοποιώ Scruff, Grindr και Facebook. Προσπαθώ να αποφεύγω τις επαναλήψεις στα one night stands αν και, δυστυχώς, τα άτομα στις εφαρμογές είναι επαναλαμβανόμενα.
Ευτυχώς δεν έχω νιώσει κίνδυνο σε ραντεβού αλλά, γενικά, ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο από πολλές απόψεις το περιστασιακό σεξ με αγνώστους. Από την πιο light έως και την πιο βαριά περίπτωση που μπορούν να σου τύχουν είναι ασθένειες, εγκληματικότητα, βιαιοπραγία κ.λπ.
Δεν έχω φετίχ αλλά μου ζητούνται συχνά. Ειδικά τα 4 τελευταία χρόνια παρατηρώ μια τάση ανωμαλίας που δεν θεωρώ υγιή και δεν μπορώ να ακολουθήσω. Κατά 99% μου αναφέρουν τα φετίχ από την αρχή. Είναι κουτό να σου τα αποκρύψουν. Δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσω χάριν άτυπης ευγενείας. Ουρολαγνείες, κοπρολαγνείες, fisting, ναρκωτικά και άλλες ουσίες, ακάποτα, cross dressing, ξύλο και τέτοια ποτέ! Όμως κανένα βρομόλογο, υπαίθριο σεξ, χαστουκάκι στα κωλομέρια, OK.
Στα 12 χρόνια της ενεργής σεξουαλικής μου ζωής είχα περίπου 50 επαφές και έχω κάνει 3 φορές bareback. Η πρώτη ήταν σε σχέση. Η δεύτερη με ένα παλικάρι που γούσταρα πολύ ως γνωριμία αλλά εκτίμησα λάθος τις προθέσεις. Η τρίτη πολύ παλιά όταν έσπασε η καπότα πάνω σε μεθύσι. Πλέον, όταν κάποιος μου το ζητά, αυτομάτως γνωρίζω ότι συνομιλώ με οροθετικό. Σε όργιο δεν μπορώ να λειτουργήσω. Ούτε καν ως φαντασίωση. Μια φορά ένας fuck buddy που είχα μου έφερε και τρίτο άτομο αλλά δεν μπόρεσα να προχωρήσω οπότε το τρίο δεν έγινε ποτέ.
Πουθενά δεν υφίσταται φλερτ πια. Παρόλα αυτά έχει τύχει να προκύψει φιλική σχέση από εφαρμογή. Όχι όμως και κάποια πολύ στενή φιλία.
Πλέον, στα 30, προσπαθώ να μη χαραμίζομαι στο σεξ της μιας βραδιάς γιατί το κακό σεξ είναι πολύ χειρότερο από το καθόλου σεξ, δεν υπερτερούν οι ορμές μου ούτως ώστε να έχω τη δυνατότητα να καυλώσω με τον οποιονδήποτε, χρειάζεται εγκεφαλική επαφή και χημεία που οδηγήσει σε σεξ, ενώ αφού δεν έχω κάποια σχέση κάνω σεξ καθαρά για εκτόνωση. Το κοντινότερο που είχα σε σχέση ήταν διάρκειας ενός έτους αλλά οι σεξουαλικές επαφές μεταξύ μας ήταν ελάχιστες και η συναισθηματική ωριμότητα ανύπαρκτη. Κάτι πιο σοβαρό δεν έχω ζήσει ποτέ. Δεν το έχω δει στον περίγυρό μου ούτε στα καφέ ή έξω στα μαγαζιά. Έχω πάψει να ελπίζω αλλά πολύ φοβάμαι ότι ακόμη και να υφίσταται θα δυσκολευτώ να το αντιληφθώ».

Ο επαρχιώτης (Κωνσταντίνος, 26)

07

«Η αλήθεια είναι ότι το Facebook και το Twitter τα έχω από συνήθεια πια, καθότι δεν βρίσκω ουσιαστικό ενδιαφέρον στη χρήση τους. Ούτε με το Instagram ασχολούμαι ενεργά. Παλιότερα διέθετα λογαριασμούς στα περισσότερα από τα γκέι chatrooms, απλά για να περνάει η ώρα μου. Αν προέκυπτε κανένα καλό date είχε καλώς, ωστόσο δεν το κυνηγούσα ποτέ ιδιαίτερα.
Μένω στην επαρχία. Φυσικά και θα προτιμούσα να μην γνωρίζω άτομα από το διαδίκτυο αλλά είναι αναγκαίο κακό. Οι καύλες είναι έντονες πάντα αλλά προσπαθώ να διαλέγω κομμάτια και να μην παίρνω ό, τι είναι της σειράς. Μου έχουν ζητήσει διάφορα κατά καιρούς αλλά δεν υποκύπτω στις καύλες της στιγμής, το ελέγχω. Ειδικά το bareback το φοβάμαι παρόλο που το γουστάρω οπότε λέω όχι. Οι σταθεροί fuck buddies βοηθούν, αλλά μερικές φορές δημιουργούνται συναισθήματα που όταν είναι μονόπλευρα περιπλέκουν την κατάσταση. Θα ήθελα πολύ να προχωρήσω σε σχέση με ένα συγκεκριμένο άτομο με το οποίο κάνω σεξ το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς δεν το θέλει η άλλη πλευρά.
Δηλώνω πάντα εξαρχής τις προτιμήσεις μου στο τσατάρισμα που προηγείται μιας συνάντησης και θα πάρω αυτό που θέλω. Έχω πολλά φετίχ – το ξύλο, οι πατούσες, το fisting είναι σίγουρα μερικά από αυτά.
Το σεξ για μένα είναι ωμό, δεν έχει συναίσθημα πέρα από το πάθος. Ξεκινά και τελειώνει μαζί με την καύλα που νιώθεις για κάποιον. Αυτό που ορίζουμε ως «κάτι πιο σοβαρό» είναι η καλημέρα, η καληνύχτα, ο τρόπος που θα μιλήσεις, θα κοιταχτείς, θα ακουμπήσεις τον άλλον, το να είσαι τρυφερός, να ξυπνάς με μια μόνο σκέψη, να περνάει από δίπλα σου ο κάθε θεογκόμενος και να μην σε νοιάζει. Να αισθάνεσαι πλήρης. Η τομή ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Θυμάμαι ακόμα έναν άγνωστο που χάιδεψε το μάγουλό μου και ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που υπήρξε τόσο τρυφερός. Κι όμως με έκανε να αισθανθώ τόση ζεστασιά μέσα μου κι ας κράτησε για μερικά λεπτά!»

 Ακολουθούν, στο δεύτερο μέρος της έρευνας:
Ο ξενιτεμένος, ο ειλικρινής, ο επικοινωνιακός, ο διανοούμενος και ο bisexual.


Κείμενα: Φίλιππος Γαβριηλίδης & Αλέξανδρος Διακοσάββας

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag