Αν σας αρέσει  η μουσική του ’40 και του ’50, έχετε περιέργεια να μάθετε πώς είναι, θέλετε να θυμηθείτε τα νιάτα σας ή να βάλετε σε κάποιο φίλο ν’ ακούσει τι μουσική παίζει στο αξέχαστο πάρτυ που πήγατε, να κάνετε εξάσκηση στο χορό ή να φτιάξετε τη διάθεσή σας, συντονιστείτε στο Radio Boogie!

Το Radio Boogie είναι ιντερνετικός σταθμός και ξεκίνησε το 2010 ως Men In Black Radio, από το DJ Kosta Dps, ιδρυτικό μέλος των Boogie Reverends! Με πολύ ενθουσιασμό απευθύνεται σε αυτούς που έζησαν στιγμές κάτω από αυτές τις αυθεντικές μουσικές νότες των δεκαετιών του ’40 και του ’50 αλλά και στους νεότερους που θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας στο παρελθόν! 24 ώρες μουσικής (blues, rhythm & blues, 40’s & 50’s rock n roll, rockabilly, doo wop, boogie woogie, swing, jive κ.ά.), παρέα με συνεντεύξεις από συγκροτήματα και πρόσωπα που πλαισιώνουν τα ακούσματα του σταθμού!

radioboogie4

Πώς ξεκίνησε το Radio Boogie, τι μουσική παίζει;
Το Radio Boogie ξεκίνησε από την αγάπη που είχα γι’αυτή τη μουσική. Παίζει κυρίως Blues, ’40s & ’50s Rock ‘n’ Roll, Boogie Woogie, Jive, Doo Wop, Rhythm and Blues.

Γιατί oldies;
Γιατί αυτή την μουσική δεν την βαριέσαι ποτέ, άλλωστε έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα ακούγονται αυτά τα είδη μουσικής, είναι ευχάριστη και χορευτική.

Πώς επιβιώνει ένα on line ραδιόφωνο;
Χμμμ…Στην αρχή θα επιβιώσει δύσκολα, μετά απο καιρό μπορεί να βρεθεί κάποιος σπόνσορας που μπορεί να στηρίξει αυτό το on line radio.

Πόσα άτομα δουλεύουν στο ραδιόφωνο;
Προς το παρόν το τρέχω μόνος μου γιατί είναι αρχή ακόμα, θέλω να ανέβει λίγο ακόμα σε θέμα ακροατών, αλλά στην πορεία έχω σκοπό να βρώ και άλλους συνεργάτες.

 Τι είναι το donating, λειτουργεί;
Donation μπορεί να κάνει ένας ακροατής εφόσων του αρέσει η μουσική που ακούει. Για την ώρα σε εμένα δεν έχει λειτουργήσει, γιατί είναι ακόμα αρχή.

 Χορεύεις;
Ναι χορεύω! Είναι αλλιώς να κάθεσαι να ακούς την μουσική αυτή πίνοντας το ποτό σου αλλιώς ΚΑΙ να χορεύεις.

Πέντε αγαπημένα σου τραγούδια;
Μονο 5;  :-)

1. Ray Charles – I Got A Woman

 

2. Joe Turner – Flip Flop And Fly

http://youtu.be/sWoNMhAB9gc

 

3. Tiny Bradshaw – Breaking Up The House

 

4. Wynonie Harris – Lovin` Machine

 

5. Buddy Holly – That’ll Be The Day

 

Πού βγαίνεις στην Αθήνα;
Στο Blue Fox φυσικά (εκεί παίζω και μουσική) κυρίως κέντρο,γενικά όπου έχει καλή μουσική!

radioboogie1

Μπορείς να ακούσεις το Radio Boogie από το www.radioboogie.net.

 

www.facebook.com/groups/radioboogie/?fref=ts

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου

Οι Rollin Foxes κάνουν guest editing για ένα Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.