Ο Πητ Σαν, όταν δεν σαρώνει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με το skate του, γράφει όμορφες μελωδίες για ανεκπλήρωτους έρωτες, μετεφηβικές ανησυχίες, την ελευθερία του να είσαι νέος ζώντας στο έπακρο κάθε στιγμή της μελαγχολίας σου.

Δισκογραφεί μέσω της Pink Motel Records ενώ ως ΦΝΤΜ σχεδιάζει καθημερινά και από ένα φαντασματάκι! 

Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο E.P. αλλά και το πρώτο του βιντεοκλίπ για το single του με τίτλο «Μπροστά στην Ακτή»:

Πώς κάνουν skate τα φαντάσματα χωρίς να έχουν πόδια;
Τα φαντάσματα έχουνε πόδια. Εγώ και εσύ, έχουμε πόδια.

IMG_4043-2ed01

Υπάρχει κάποια μπάντα – καλλιτέχνης που να μπορείς να πεις πως σε έκανε να πιάσεις για πρώτη φορά μουσικό όργανο στα χέρια σου;
Μια μπάντα-μια λέξη: Nirvana! Το πρώτο μου μουσικό όργανο ήτανε το μπάσο και μάλιστα, το πρώτο τραγούδι που έμαθα να παίζω ήτανε το Come As You Are.

Πώς θα περιέγραφες την μουσική σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις ονομασίες μουσικών ιδιωμάτων;
Η μουσική μου μάλλον είναι διπολική. Είναι χαρούμενη – δεν έχω γράψει ακόμη μινόρε κομμάτι – όμως είναι συνάμα και μελαγχολική. Δεν θέλω να σου την ορίσω γιατί θα την περιορίσω. Είναι αυτή που είναι, για να την ακούσει όποιος την/τον ελκύσει.

Τι τύπος είσαι; Πίτσα – Μπέργκερ ή χοτ ντογκ;
Απαντάω όντας χορτάτος σ’ αυτήν την ερώτηση, για να μην πω τίποτα υπερβολικό: πίτσα, μπέργκερ, χοτ ντογκ και πίτα γύρο απ’ όλα χωρίς κρεμμύδι. Ευχαριστώ.

Μιας και αναφέρεις στα κομμάτια σου το skate, έχεις αγαπημένα skate themed τραγούδια;
Ένα προσωπικό top five με skate themed τραγούδια είναι το εξής, χωρίς σειρά προτεραιότητας: No Cash-Skate or Die, JFA-Beach Blanket Bongout, Wavves-So Bored, Descendents-Doug Rides a Skateboard και OPM-Heaven Is a Halfpipe. Επίσης να προσθέσω ότι λατρεύω να βγαίνω στους δρόμους με το Dude Ranch των blink-182 στ’ ακουστικά. Μαγεία.

IMG_4049-2ed01

Ποιας ήδη υπάρχουσας ταινίας το soundtrack θα ήθελες να έχεις γράψει;
Ξεκάθαρα θα ήθελα να ‘χα γράψει το soundtrack του Submarine! Μπαρόκ ποπ για κλεμμένες καρδιές και ραγισμένες αγάπες και το αντίστροφο.

Πλέον ανήκεις στο roster της Pink Motel Records μέσω της οποίας κυκλοφορεί και το τελευταίο σου E.P.. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για τη συνεργασία αυτή αλλά και για το νέο σου υλικό;
Είμαι πανευτυχής γι’ αυτήν την συνεργασία καθώς, πέραν από το ότι τα βρίσκουμε μουσικά, νιώθω το label σαν την οικογένεια μου. Αυτό τα λέει όλα. Τον Ιούνη που πέρασε κυκλοφορήσαμε ψηφιακά το τελευταίο μου EP, ονόματι Φάντομ Εξπρές, το οποίο είναι διαθέσιμο στο bandcamp της Pink Motel. Όσον αφορά το νέο υλικό, δεν σταματώ ποτέ να γράφω και το εξάμηνο που πέρασε ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ήχου μου. Μια πρώτη γεύση αυτής της εξέλιξης ακούγεται στο Φάντομ Εξπρές. Τα νεότερα κομμάτια τα προορίζω για το πρώτο LP που ετοιμάζω.

Πες μας δυο λόγια και για το άλλο σου, μη μουσικό, project με τίτλο ΦΝΤΜ;
Ο ΦΝΤΜ είναι η εικαστική μου περσόνα. Το πρώτο μου πρότζεκτ, το οποίο τρέχω ακόμη, είναι να σκιτσάρω κάθε μέρα από ένα φάντασμα σε διάφορους ρόλους και καταστάσεις. Το χαρακτηριστικό αυτών των φαντασμάτων είναι δύο «Χ» αντί για μάτια. Θα ακολουθήσουνε και άλλα πρότζεκτς, θα τα φέρει ο χρόνος.

Για το τέλος θα θέλαμε να μας πεις τι να περιμένουμε από εσένα στο σύντομο χρονικό διάστημα;
Ετοιμάζουμε μαζί με τους Royal Etiquettes μια σειρά από λάιβ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα τους ανοίγω και θα παρουσιάζω μια πιο ακουστική εκδοχή της μουσικής μου. Όλα αυτά θα συμβούν μέσα στον Οκτώβρη-Νοέμβρη. Τα υπόλοιπα είναι έκπληξη. Εάν δεν σας αρέσουν οι εκπλήξεις, εγγραφείτε στη mailing list μου.

Üíª¬½17 Üíª¬½018 Üíª¬½029 Üíª¬½085

Ακολουθήστε τον Πητ Σαν στα παρακάτω link:

Mailing List: http://eepurl.com/rFHfz

Facebook: https://www.facebook.com/peteandthesunpage

Soundcloud: https://soundcloud.com/peteandthesun

ΦΝΤΜ: https://www.facebook.com/phntm?fref=ts 
Συνέντευξη στον Lonely Lou
Φωτογραφίες από την Kira