Μας είπε λίγα πράγματα στα πεταχτά με αφορμή την εμφάνιση του στο Winter Plissken Festival αυτό το Σάββατο.

 

Ο Nathan Fake μεγάλωσε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Βρετανίας. Στο σχολείο δεν ήταν δημοφιλής επειδή ασχολιόταν με την ηλεκτρονική μουσική. Άρχισε να ασχολείται όταν άκουσε Aphex Twin  και τους Orbital και έψαχνε περιοδικά για να διαβάσει για τον εξοπλισμό τους. Το 2006 κυκλοφόρησε ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της πρώτης δεκαετία των 00s. Το ‘Drowing in a Sea of Love’ ήταν ένα άλμπουμ ορόσημο για τα ’00s. Η τελευταία του δουλειά ήταν το ‘Providence’ που βγήκε πέρσι στη Ninja Tune.

Που σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή;

Στο σαλόνι του σπιτιού μου στο Norwich της Βρετανίας

Πώς αισθάνεσαι σήμερα για το ντεμπούτο σου, ‘Drowning in a Sea of Love’, το 2006;

Αρκετά νοσταλγικά, πέρασε τόσος χρόνος από τότε. Ακόμη αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό αλλά μοιάζει πολύ μακρινό σε σχέση με αυτά που κάνω τώρα.

Θα άλλαζες κάτι από τότε;

Θα ήθελα ίσως να ήμουν λίγο πιο περιπετειώδης με τον εξοπλισμό μου τότε αλλά την ίδια στιγμή μου αρέσει πόσο ταπεινό είναι αυτό το άλμπουμ.

Πώς βλέπεις το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής, σήμερα;

Πιστεύω ότι προφανώς θα συνεχίζει να υπάρχει μια μίξη ειδών αλλά και τα παλιά είδη θα συνεχίσουν να επανέρχονται και να επαναπροσδιορίζονται και να πλασάρονται στις νεότερες γενιές.

Και η χορευτική μουσική στην Βρετανία;

Προφανώς πιστεύω ότι η Βρετανία είναι ένα σημαντικό μέρος για την μουσική γενικά αλλά πιστεύω ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό που βρίσκονται παγκόσμια τα πράγματα λόγω του διαδικτύου. Μου αρέσει η ιδέα ότι ξεπετάγονται διάφοροι μουσικοί από απρόσμενα μέρη του κόσμου.

Έχεις ξανάρθει στην Ελλάδα;

Όχι, αυτή θα είναι η πρώτη μου φορά!

Επόμενα σχέδια;

Αυτό το διάστημα ηχογραφώ ένα άλμπουμ και επίσης θα κυκλοφορήσω μερικά EPs τον επόμενο χρόνο.

 

Info:

8/12, Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117 & Αquarium: Wave Athens, Ηρακλειδών 61, 19:30, εισ.: 33 ευρώ