Αν δεν έχεις πετύχει τα live streaming του στο Facebook, καιρός να το κάνεις.

Φωτό: Epiru Entertainment w/ Yorgia Karidi

Ο Cannibal Radio είναι από τα πιο μακροβιότερα διαδικτυακά ραδιόφωνα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να εκπέμπει από μια μικρή ταράτσα στους Αγ. Αναργύρους και  πρόσφατα γιόρτασε τα 9α γενέθλια του. Έχει προχωρήσει την φάση τόσο πολύ που πλέον δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα ευρωπαικά web radios.  Επίσης, είναι ίσως το μόνο στην Ελλάδα που κάνει live stream των σετ των καλεσμένων του και των residents DJs του στο Facebook.  Μιλήσαμε με τα παιδιά που το τρέχουν.

Πώς είχατε την ιδέα;

Η ιδέα όπως είπα προϋπήρχε, αλλά επηρεαστηκάμε και από τα ανάλογα  ευρωπαϊκά web radios που αξιοποίησαν και αυτά το video stream του facebook.

 

Τι μουσικές παίζουν;

Γενικά δε θέλαμε να αλλάξουμε τις μουσικές που στηρίζει και ακούγονται  στην ιντερνετική συχνότητα του Cannibal Radio, οπότε οι μουσικές ποικίλουν, από το πρωί μπορείς να ακούσεις easy listening sets και όσο περνάει η μέρα,αλλάζουν και τα ακούσματα,  house, electro, disco, techno, περνάμε όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής σκηνής. Τον τελευταίο  καιρό δε λείπει και η πειραματική σκηνή με την εγχώρια να έχει αποκτήσει μια πολύ καλή θέση στην Ευρώπη αλλά και πιο έξω.

Τι απήχηση έχουν στο facebook; Ακούει/βλέπει ο κόσμος;

Μόλις το ξεκινήσαμε τρομάξαμε με την απήχηση που παρατηρήσαμε. Ξαφνικά είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον από όλη τη σκηνή αλλά και πολύ καλές συνεργασίες. Μας βλέπει ο κόσμος  και συμμετέχει στο live μέσω μηνυμάτων, είχαμε να το δούμε αυτό πολλά χρόνια, την άμεση επικοινωνία και τη συμμετοχή του κοινού.

Σας έχει αρνηθεί κάποιος DJ να παίξει μπροστά στην κάμερα;

Ναι 1-2 άτομα.

 

Πώς πάει τα τελευταία χρόνια το ιντερνετικό ραδιόφωνο;

Πάει σίγουρα πολύ καλύτερα και για αυτό ευθύνονται δύο πράγματα, το σχεδόν  αδιάφορα ραδιόφωνο στα fm. Το οποίο έχει χάσει το δρόμο του, με εκπομπές κονσέρβες και τη  φαντασία στη μουσική απούσα. Ο δεύτερος λόγος είναι πως μετά την ξαφνική «άνθηση» του web radio και των αναρίθμητων σταθμών που κυρίως ξεκίνησαν από djs (όπως και ο δικός μας)  όπου είχαν να προτείνουν μια μεγάλη playlist με σπάνιες ή καθόλου ζωντανές εκπομπές, θύμιζαν πιο πολύ το σημερινό ραδιόφωνο στα fm, οπότε και έκλεισαν μετά από 2-3 χρόνια οι περισσότεροι και έμειναν ορισμένοι ιντερνετικοί σταθμοί που είχαν και έχουν πολλά να δώσουν, θέλει μεγάλη υπομονή, αγάπη και καθαρό μυαλό.

Αν διαλέγατε τους καλύτερους Έλληνες selectors τα τελευταία χρόνια ποιοι θα ήταν αυτοί και γιατί;

Χρήστος Πετρακίδης (Bakerman)

Οι δίσκοι του όπως και τα πουκάμισα του είναι άπειρα, καλόγουστα και πολύχρωμα

Δημήτρης Καλαμιτσης,

Δισκολάγνος, ότι γυρίζει το έχει ο Δημήτρης. Όσες φορές έχει παίξει στο σταθμό, μας ταξιδεύει κάθε φορά σε άλλο χρόνο και άλλο τόπο.

Sonny Crockett & The Mighty Robot

Ο Μανώλης και η Ρουμπίνη «τσακώνονται» για το ποιος θα προλάβει το μοναδικό δισκάκι στο local  store αλλά τα selections τους σε στέλνουν στο διάστημα, italo space disco,electro και πολλά synth.

Iro

Θα βρεις μουσικές της παντού στην Αθήνα με disco ρυθμούς δημιουργώντας απίστευτο vibe.

 

Πώς βλέπετε την ελληνική χορευτική σκηνή;

Τα τελευταία 5 χρόνια μεγάλη απήχηση στο κοινό έχει η Techno με όλα της  τα παρακλάδια, γενικά είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε πολλά καρβέλια ακόμα. Βλέπουμε  δειλά, δειλά προσπάθειες από ελληνικά labels, καλλιτέχνες και projects τα οποία δεν  έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα international. Ένα πολύ θετικό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια (θετικό για τους local dj’s) είναι το επίπεδο στο djing των εγχώριων jokeys, που τις περισσότερες φορές έχουν κάνει πολύ καλύτερα dj set από αυτά των  ακριβοπληρωμένων καλεσμένων τους. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν σωστά και οι promoters και τα μαγαζιά που στηρίζουν τη σκηνή αυτή.

links:

cannibalradio.com

FB: facebook.com/cannibalradio/