ciel-04

Ο Μάριος Κουτρουλάκης aka Μario Fazzolo και ο Γιώργος Βλαχάκης aka Gatanizer είναι και οι δύο DJs με καταγωγή από τα Χανιά. Είναι φίλοι από το Λύκειο και η μουσική ήταν ένα στοιχείο που από πάντα τους ενώνει. Η ηλεκτρονική μουσική και ιδιαίτερα η techno μπήκε στη ζωή τους από το 2001. Ο Μάριος το 2007-08 άρχισε να ασχολείται με down tempo, funk, soul, rhythm and blues, funky breaks, 60’s beat. Από το 2011 είχε αρκετά residencies στα εναλλακτικά μπαράκια των Χανίων, ενώ ο Γιώργος έκανε σπάνιες guest εμφανίσεις σε διάφορα μπαρ και κλαμπ της πόλης. Το 2013 αποφάσισαν να συνεργαστούν και ξεκίνησαν το project REVISE. Τα event τους βασίζονταν στην ηλεκτρονική μουσική και κυρίως στη house και τα οποία παραδόξως – όπως λένε – είχαν ιδιαίτερη επιτυχία στα Χανιά, ακόμη και την χειμερινή περίοδο. Τα REVISE συνεχίστηκαν και το καλοκαίρι με διάφορους guest DJs από την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη απήχηση και στο εναλλακτικό κοινό. Το 2015 ήρθαν στην Αθήνα για μια guest εμφάνιση στο Couleur Locale στο Μοναστηράκι και πήγε εξαιρετικά. Το επόμενο βήμα ήταν να συνεργαστούν με το μαγαζί και να αναλάβουν το μουσικό κομμάτι στον ισόγειο χώρο. Έτσι δημιουργήθηκε το CIEL SOUND BAR, το οποίο κινείται μουσικά σε είδη όπως funk, soul, rhythm and blues, afro, oldschool hip hop, breaks, funky breaks, disco, house (deep, Detroit, Chicago) και φέρνει δυνατά residencies και επιλεγμένα events σε συνδυασμό με την άψογα ενημερωμένη κάβα και τα λαχταριστά κοκτέιλ. «Σκοπός μας είναι να δώσουμε μια μουσική ταυτότητα και το CIEL να αφήσει το στίγμα του στη νυχτερινή ζωή της πόλης», μας λένε ο Μάριος και ο Γιώργος με τους οποίους συναντηθήκαμε μάς έφτιαξαν κοκτέιλ οι εμπειροι bartenders του Couleur locale  και μάς μίλησαν για το φρέσκο CIEL SOUND BAR».

Couleur-05 Couleur-07ciel-05

Τι σημαίνει για σας να παίζετε μουσική; Γιατί το κάνετε και γιατί επιλέξατε την ηλεκτρονική μουσική;
Παίζοντας μουσική ερχόμαστε σε διαφορετική επαφή με τον κόσμο, η ενέργεια που δίνουμε είναι σημαντική γιατί κατά κάποιο τρόπο νιώθουμε υπεύθυνοι για τη διασκέδασή τους. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που κρατάει τον κόσμο μακριά από αρνητικές σκέψεις. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι όταν τους βλέπουμε όλους να περνάνε καλά. Όσο για την επιλογή της ηλεκτρονικής μουσικής, αντιπροσωπεύει απλά τη γοητεία της σύγχρονης τεχνολογίας και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει.

Όλα αυτά τα χρόνια τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει και πώς τις έχετε ξεπεράσει;
Οι δυσκολίες είναι διάφορες, κυρίως έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα, αλλά και με θέματα συνεννόησης και προσέλευσης κόσμου. Είναι δύσκολο να προωθήσεις τη μουσική που αγαπάς σε επαρχιακές πόλεις, ο κόσμος πολλές φορές δεν εκτιμά αυτό που προσπαθείς να προσφέρεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παίξει σε σχεδόν άδεια dancefloor. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε όμως ξεπερνάει τα πάντα.

Κάποιες στιγμές που θυμάστε έντονα από τα πάρτι, ευχάριστες, συγκινητικές, περίεργες;
Σίγουρα το πρώτο μεγάλο revise party που είχαμε κάνει πέρυσι στα Χανιά, με guest τον Ekkohaus. Η ανταπόκριση ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης. Ο κόσμος διψούσε να ακούσει φρέσκια μουσική, δεν σταματήσαμε να χορεύουμε. Τη δεύτερη φορά που τον καλέσαμε, μάλιστα, είχε γίνει και κανονικός σεισμός, έβλεπες τις κολώνες της ΔΕΗ να πηγαίνουν πέρα – δώθε.

Couleur-09ciel-08

Τι είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το CIEL SOUND BAR, γιατί κάποιος να έρθει;
Αυτό που θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει περισσότερο το CIEL είναι η δροσερή και η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, ένα ambient που δύσκολα θα συναντήσεις σε bar μεγαλούπολης -σε αυτό βοηθάει και η τοποθεσία. Επίσης έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ήχο και το DJ booth, πράγμα που βοηθάει όποιον έρχεται να παίξει μουσική και φυσικά τον κόσμο, που θα κάτσει να ακούσει τη μουσική του όπως πρέπει και να απολαύσει το ποτό του.

Θα μας πείτε τα residencies και τι άλλο ετοιμάζετε στο CIEL SOUND BAR;
Οι residents που απαρτίζουν το CIEL, είναι ο Linny Berret και ο Teo Mavropoulos δύο άνθρωποι με ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη μουσική. Όσον αφορά τους guest, για το μήνα Απρίλιο έχουμε στο πρόγραμμα Ekkohaus φυσικά, Tonny Lasar, Raw Patterns & Saradi, που λίγο ή πολύ είναι γνωστοί στο κοινό της Αθήνας και όχι μόνο. Τα υπόλοιπα σας τα κρατάμε για έκπληξη.

Couleur-13 Couleur-14ciel-09ciel-07

CIEL SOUND BAR by Couleur Locale, Νορμάνου 3, Μοναστηράκι. Ευχαριστούμε τον manager του μαγαζιού, Νίκο Λάσκαρη, για τη φιλοξενία. 

https://www.facebook.com/couleurlocaleathens

http://www.couleurlocaleathens.com/