Το Slim Bites είναι ένα ζαχαροπλαστείο σκέτος πειρασμός. Όμως ανήκει στην κατηγορία των πειρασμών που μπορείς να υποκύψεις χωρίς τύψεις. Στο Slim Bites τα γλυκά βασίζονται στην στέβια, ενώ δεν έχουν γλουτένη, λακτόζη και το κυριότερο, δεν έχουν πολλές θερμίδες! Δοκιμάσαμε πάστα σοκολάτας, τσίζκεϊκ, τάρτα σοκολάτας, πάστα με φράουλα και μοσχολέμονο και ένα μαγικό βαζάκι με μους σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Αφού απολαύσαμε, μάθαμε από τον κύριο Στέλιο Παπανικολάου, ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Νέο Ψυχικό, κάποια πράγματα για τα προϊόντα, τις θερμίδες και τα γλυκά του Slim Bites.

«Η ιδέα για τη δημιουργία γλυκών με στέβια ξεκίνησε από την κυρία Εύα Τουμπή που είναι και υπεύθυνη παραγωγής μας» εξηγεί ο κύριος Στέλιος. «Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ζακχαρώδη διαβήτη και αυτή η πάθηση τους στερούσε την απόλαυση ενός γλυκού».

DSC_1633 DSC_1597 DSC_1594 DSC_1593 DSC_1595

Ρωτήσαμε τον κύριο Στέλιο τι είναι επιτέλους αυτή η μαγική στέβια που όλοι την υμνούν συνέχεια τον τελευταίο καιρό. «Η στέβια είναι φυτικό υποκατάστατο της ζάχαρης και δεν ανεβάζει καθόλου τον γλυκαιμικό δείκτη. Απευθύνεται λοιπόν σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη αλλά όχι μόνο. Έχοντας τις μισές θερμίδες από την ζάχαρη, απευθύνεται και σε όσους προσέχουν την διατροφή τους και γενικότερα, σε όσους θέλουν να ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή. Η στέβια είναι κατάλληλη και για παιδιά».

Στο Slim Bites λοιπόν, δεν θα βρεις ζάχαρη. «Χρησιμοποιούμε στέβια αντί για ζάχαρη σε πολλά γλυκά μας. Ακόμα, χρησιμοποιούμε αγνά υλικά, light βούτυρο, light κρέμα γάλακτος, πούδρες φρούτων και όχι σκόνες. Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε την δημιουργία γλυκών όσο γίνεται πιο χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, δίνοντας βέβαια μεγάλη σημασία και στη απόδοση γεύσης των προϊόντων μας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ζαχαροπλαστικής του Slim Bites».

Επειδή όλοι θα είχαν την απορία των θερμίδων, ρώτησα ποιο είναι το minimum και πιο το maximum των θερμίδων των γλυκών του Slim Bites. «Το minimum των θερμίδων ενός ατομικού γλυκού που θα βρείτε στο κατάστημά μας είναι 105 θερμίδες και το maximum 280».

DSC_1662 DSC_1592 DSC_1592b DSC_1591 DSC_1572 DSC_1566

Στο κατάστημα θα βρεις πάστες, τάρτες και γενικότερα ατομικά γλυκά, τούρτες, κεράσματα, σοκολατάκια, μπισκότα, κέϊκ, παγωτά. Επίσης, μπορείς να βρεις γλυκά χωρίς γλουτένη.

Ο κύριος Γιώργος μας πρότεινε κάποια γλυκά που πρέπει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε. «Προτείνουμε την καινούργια μας σειρά γλυκών σε βαζάκι με γεύσεις όπως βανίλια, φράουλα, balsamico, τα οποία δεν έχουν λακτόζη και γλουτένη. Η μούς σοκολάτα με φυστικοβούτυρο είναι επίσης πολύ ωραία και δεν περιέχει αυγά».

«Ο δημιουργός όλων αυτών των υπέροχων γλυκών είναι ο κύριος Βασίλης Σακελλαρίου. Όσον αφορά στις τιμές των γλυκών, κυμαίνονται σε πολύ προσιτά επίπεδα».

Slim Bites, Παιανία: Λεωφόρος Λαυρίου 109, Τηλ 210 6646716
Νέο Ψυχικό:Σολωμού 9, Τηλ 210 6776764
Γλυφάδα:Αρτέμιδος 8 & Λαοδίκης, Τηλ 2167006979

DSC_1544 DSC_1545 DSC_1545b DSC_1546 DSC_1565 DSC_1720

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς