photo (2)

Κώστας & Βασίλης
Σας ενδιαφέρει το Μουντιάλ; Ναι, το βλέπουμε φανατικά για την Ελλαδάρα!
Πανηγυρίσατε την πρόκριση στους 16; Τα σπάσαμε όλα.
Τι έχετε να πείτε που ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους για την κρίση, αλλά για το Μουντιάλ; Το νιώθει ο κόσμος με το Μουντιάλ, ήθελε να χαρεί για την Ελλάδα και χάρηκε, ξέφυγε, ξέσπασε. Σίγουρα υπάρχουν τα προβλήματα αλλά είναι και η εθνική που μας κρατάει χαρούμενους.
Οι κοπέλες σας εκνευρίζονται που αφιερώνεστε στο Μουντιάλ; Τίποτα. Όταν έχει Μουντιάλ, δεν έχει κοπέλες.

photo

Bίκυ & Κωνσταντίνα
Κορίτσια παρακολουθείτε το Μουντιάλ; Ναι, αλλά όποτε τύχει.
Πανηγυρίσατε όταν πέρασε η Ελλάδα στους 16; Όχι ιδιαίτερα
Τι έχετε να πείτε που οι Έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους για την κρίση, αλλά για το Μουντιάλ; Αναμενόμενο είναι, ειδικά στον αντρικό πληθυσμό. Βέβαια σε εμάς άφησε μια αρνητική αίσθηση γιατί μας ενοχλεί αυτή η τάση του να δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι όταν πλησιάζει το Μουντιάλ.
Τα αγόρια σας παρακολουθούν φανατικά τους αγώνες ή όχι; Δεν παρακολουθούν το Μουντιάλ γενικά, αλλά βλέπουν φανατικά την ομάδα τους.

photo (16)

Τζόι
Πόσο σε ενδιαφέρει το Μουντιάλ; Αρκετά, αλλά παρακολουθώ συγκεκριμένες ομάδες.
Πανηγύρισες όταν η Ελλάδα πέρασε στους 16; Ναι, όμως δεν πήγα στην Ομόνοια.
Πώς σου φαίνεται που οι Έλληνες βγαίνει στου δρόμους για το Μουντιάλ και όχι για την οικονομική κρίση; Καλή ερώτηση. Πιστεύω ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεχαστούν λίγο απ’ όλα αυτά που γίνονται και το πανηγυρίσανε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι ένα καλό σημάδι της χώρας.

photo (1)

Κάλλια
Σε ενδιαφέρει το Μουντιάλ; Ναι, το παρακολουθώ. Όταν είμαι σπίτι θα παρακολουθήσω τους περισσότερους αγώνες, αλλά δεν θα κλειστώ και μέσα για να τους δω οπωσδήποτε.
Τι έχεις να πεις που οι Έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους για την κρίση, αλλά για το Μουντιάλ; Σωστό δεν είναι αλλά εκείνη την ώρα παρασύρεσαι.
Εσύ κατέβηκες για να πανηγυρίσεις; Παραλίγο ναι, αλλά μένω μακριά.

Βασιλική
Σε ενδιαφέρει το Μουντιάλ; Όχι ιδιαίτερα.
Πως σου φαίνεται που ο κόσμος βγήκε στον δρόμο για την εθνική, αλλά όχι για την κρίση; Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει πολύ. Δηλαδή θα προτιμούσα να βγει ο κόσμος έξω για να διαμαρτυρηθεί για κάτι άλλο, από το να είναι στον δρόμο για το Μουντιάλ.

photo (5)

Λεωνίδας
Βλέπεις το Μουντιάλ; Πολύ λίγο, όποτε κάτσει.
Χάρηκες όταν η Ελλάδα προκρίθηκε; Όχι τσαντίστηκα γιατί κοιμόμουνα και με ξύπνησαν τα βεγγαλικά.
Πώς σου φαίνεται που ο κόσμος βγήκε στον δρόμο για την εθνική, αλλά δεν βγαίνει για την κρίση; Αυτό είναι που με τσαντίζει, είναι μεν πολύ καλό που πανηγυρίζουμε αλλά είμαστε μόνο για τα πανηγύρια πιστεύω.

Μανώλης
Παρακολουθείς το Μουντιάλ; Ναι το βλέπω σχεδόν κάθε μέρα.
Εσένα πώς σου φάνηκαν οι τρελοί πανηγυρισμοί που έγιναν; Χάρηκαν για την παρτίδα τους, δεν θεωρώ ότι είναι κακό.
Η κοπέλα σου βλέπει τους αγώνες; Τους παρακολουθούμε μαζί.

photo (8)

Justina
Βλέπεις τους αγώνες του Μουντιάλ; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά χάρηκα όταν έμαθα ότι κέρδισαν οι Έλληνες.
Πώς σου φαίνεται που ο κόσμος βγήκε στον δρόμο για την εθνική, αλλά δεν βγαίνει για την κρίση; Πιστεύω ότι είναι καλό που πανηγύρισαν γιατί ένιωσαν υπερηφάνεια για την χώρα τους.

photo (10)

Γιάννης & Θοδωρής & Χρήστος
Παρακολουθείτε του αγώνες του Μουντιάλ; Ναι, αλλά κυρίως τους αγώνες της εθνικής μας.
Βγήκατε στους δρόμους για να πανηγυρίσετε την πρόκριση στους 16; Ναι στεγνά.
Τι έχετε να πείτε που οι Έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους για την κρίση, αλλά για το Μουντιάλ; Έτσι είναι ο λαός μας, είμαστε λίγο περίεργοι.
Οι κοπέλες σας που αυτή την περίοδο ασχολείστε με τους αγώνες και τις παραμελείτε; Ψιλοεκνευρίζονται αλλά όταν παίζει η εθνική δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην το δούμε.

photo (14)

Ειρήνη & Έρμα
Σας ενδιαφέρει για το Μουντιάλ; Μας είναι παντελώς αδιάφορο.
Τι έχετε να πείτε που οι Έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση, αλλά πανηγύρισαν στην Ομόνοια για την πρόκριση; Και εμείς το συζητούσαμε πριν. Πιστεύουμε ότι είναι ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί πλέον ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και όχι με τα σημαντικά πράγματα. Από την άλλη εφόσον είναι αθλητισμός, είναι άμιλλα, ερχόμαστε πιο κοντά.
Τα αγόρια σας παρακολουθούν τους αγώνες; Όχι, δεν συμπαθούν καθόλου το ποδόσφαιρο.

photo (12)

Κύριος Χ
Σας ενδιαφέρει το Μουντιάλ; Εσύ με ενδιαφέρεις, πάμε μια βόλτα με την μηχανή μου;
Τι έχετε να πείτε για το Μουντιάλ; Έφαγα τα μούτρα μου στα στοιχήματα. Είναι όλα πουλημένα, έχω παίξει την Ισπανία και την έχασα, παίζω την Γερμανία την τρώω, η Ελλάδα η αγαπημένη μας έφαγε τρία γκολ. Έστειλαν τους παππούδες εκεί, με τις πετσέτες Copa Cabana.
Πώς σας φαίνεται που ο κόσμος βγήκε έξω για να γιορτάσει την πρόκριση, αλλά για την κρίση δεν κάνει τον κόπο; Έχουμε τόσες πίκρες που υπάρχουν γύρω μας, που δικαιούμαστε λίγη ευχαρίστηση. Εγώ βέβαια δεν βγήκα γιατί είχα παίξει Χ ημίχρονο, Χ τελικό και την έφαγα αλλά δεν πειράζει. Χάρηκα γιατί και να χάνανε, θα γυρνούσαν πίσω με ψηλά το κεφάλι. Ο Γκέκας ήταν στα 4 μέτρα μόνος του, ακόμα και ένας ερασιτέχνης θα το έβαζε. Αυτός θέλει 15 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ, όμως πρέπει να πάρεις παιχταράδες μαζί σου, όχι παππούδες.

photo (6)

Βέτα & Τζούλη
Βλέπετε Μουντιάλ; Όχι, δεν μας ενδιαφέρει.
Ο κόσμος πια δεν κατεβαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την κρίση, αλλά βγαίνει για το Μουντιάλ. Τι έχετε να πείτε γι’αυτό; Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία και οι Έλληνες το έχουν ανάγκη, γιατί όταν δουλεύουν όλη μέρα θέλουν και να πανηγυρίσουν.

Κείμενο και φωτογραφίες: Μαίρη Βαμβακά, Παναγιώτα Καψούλη

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag