Ο Παναγιώτης Κουλουκάκος ανήκει σε εκείνους τους λίγους ευτυχισμένους ανθρώπους που κάνουν ακριβώς αυτό που τους αρέσει. Η δουλειά του πάει «καρά πρίμα» και ό,τι έχει δημιουργήσει το έχει φτιάξει μόνος του με την μαγκιά, το κουράγιο του και ατέλειωτη δουλειά. Το στόρι του δεν είναι καθόλου αναμενόμενο. Τελείωσε τη γεωπονική –εξ ου και φτιάχνει ικεμπάνα συνθέσεις να σου κόβουν την ανάσα- για χρόνια ήταν ένας πολύ επιτυχημένος DJ και η ζωή του ήταν αισθητική, μουσικές και κάποια πολύ επιτυχημένα πάρτι. Το ένα έφερε το άλλο και επειδή την διακόσμηση την είχε στο τσεπάκι του, ένωσε όλα αυτά τα ταλέντα και δημιούργησε την 2link events.
Είναι καλοσυνάτος, γαλήνιος, κάτι πολύ καλό σκέφτεσαι έχει κάνει σε περασμένη του ζωή και είναι έτσι ζεν. Αυτά τα στοιχεία και η προθυμία του τον έφεραν σε επιτυχημένη τροχιά. Η 2Link έκανε γενναίο ρετουσάρισμα, άλλαξε όνομα, στέκι και έγινε η εταιρεία Τhe twelve events που πάει σφαίρα.

_DSC5902 _DSC5858 _DSC5860 _DSC5862 _DSC5864

Γιατί οι άνθρωποι παντρεύονται;
Για να έχω εγώ δουλειά. Ξέρω και εγώ; Ανθρώπινη επιθυμία που ξεκινάει από μια ωραία εκδήλωση–πάρτι. Εδώ μπαίνω εγώ και καταλήγει ένας θεός ξέρει πώς. Όπως και να έχει, οι άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να πάμε τον έρωτα μας κάπως σε ένα άλλο επίπεδο. Καλό, κακό δεν ξέρω, νομίζω είναι επιπόλαιο να κάνουμε εδώ κοινωνιολογική ανάλυση.

Οι γκόμενες ακόμα ονειρεύονται γάμους;
Ναι, εννοείται, γάμους, νυφικά, πρίγκιπες, τέτοια. Έρχονται και το έχουν σπουδάσει το θέμα. Λες και μόνο αυτό ήταν στο μυαλό τους. Αυτό είναι και καλό και κακό, γιατί καμιά φορά έρχονται παγιωμένες σε λάθος αισθητική και άντε να τους αλλάξεις γνώμη.

Ποιο είναι το πιο κιτς πράγμα που σου έχουν ζητήσει;
Ένα σωρό. Βιβλίο μπορώ να γράψω. Πλαστικά λουλούδια, αλλά καλής ποιότητας, έτσι το είχαν πει, για να μην τα άλλα χαλάσουν. Λες και θα  διαρκούσε το γλέντι ένα μήνα. Αρνιά ζωντανά για την δεξίωση και διάφορα άλλα.

Γιατί χρειάζεται το σέρβις του event planning στους γάμους;
Για τον ίδιο λόγο που πας στον κομμωτή για να κουρευτείς και στον γιατρό για να σε εξετάσει.

Ναι, αλλά γιατί να βάλω την αισθητική ενός άλλου ανθρώπου σ’ αυτό που έχω στο μυαλό μου για τη σημαντική μου μέρα;
Είναι σαν να λες γιατί να  βάλω τον Galliano ή τον Bailey να σχεδιάσει ένα ρούχο. Αφενός γιατί η αισθητική μου είναι άλφα-άλφα (γέλια) και γιατί εγώ κάνω έρευνα πάνω σ’ αυτό. Είμαι εκεί όχι για να υιοθετήσεις τη δική μου αισθητική, αλλά για να καταλάβω τη δική σου και να την εξελίξω. Δουλεύω μαζί με τους πελάτες, χτίζω μαζί τους. Δεν είναι προκάτ οι ιδέες, διαμορφώνονται. Απλά εγώ είμαι ειδήμων στις τάσεις γιατί είναι η δουλειά μου που αγαπώ και είναι υποχρέωσή μου να το ψάχνω.

Υπάρχει μόδα και στους γάμους; Ποια είναι η τάση δηλαδή αυτό το καλοκαίρι;
Ναι αλλάζουν  οι μόδες και στους γάμους. Φέτος η τάση είναι τα μικρά, χαριτωμένα μπουκετάκια από αγριολούλουδα με συνδυασμό από vintage υλικά όπως ένα παλιό σερβίτσιο με ασημικά της γιαγιάς, ένα παλιό βάζο, όλα μπλεγμένα με άπειρα κεράκια.

Τι σε διαφοροποιεί από τους άλλους;
Δεν θέλω να ακουστώ ψώνιο, αλλά δεν κοιτάω και πολύ τον ανταγωνισμό. Κοιτάω πώς μπορώ εγώ να διαφοροποιηθώ ακόμα και από μένα τον ίδιο. Και στη δική μας δουλεία υπάρχει αυτόματος πιλότος και δεν τον θέλω. Μ’ αρέσει κάθε φορά να με εκπλήσσω θετικά και μένα τον ίδιο.

Γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι, ωραία δουλειά ακούγεται. Είσαι εκεί στην χαρά των ανθρώπων.
Είμαι εκεί στη χαρά τους αλλά και σε ένα άγχος που έχουν προκειμένου να λειτουργήσουν όλα σωστά. Είναι δικός μου ρόλους να τους βοηθάω να ’ναι πιο χαλαροί. Είναι δικό μου μέλημα η αποσυμπίεση της έντασης. Είναι σαν να τους λέω ‘εγώ αντέχω, δώσε μου ρόλους, μείνε εσύ ανάλαφρος να απολαύσεις την ξεχωριστή σου νύχτα’.

Γιατί έχεις βγάλει το όνομα ότι κάνεις τους πιο χιπστερο-γάμους;
Δεν ξέρω τι όνομα έχω βγάλει, κάποιος μπορεί να σου πει ότι κάνει και τους πιο χλιδάτους γάμους. Όσο και αν ακουστεί υπερβολικά σεμνό, δεν με αφορά το μπάτζετ αλλά να είσαι χαλαρός, ωραίος, να απολαύσεις τη μέρα σου, τη νύχτα σου. Η λογική είναι αυτή: έρχεσαι, λες διαθέτω αυτά τα χρήματα και το φτιάχνουμε μαζί πώς θα δουλέψει το πράγμα. Για μένα είναι πρόκληση  κάποια event που αναλαμβάνω και είναι μικρό το μπάτζετ να τα βγάλω όσο το δυνατόν καλύτερα. Και πολλές φορές οι φωτογραφίες εμένα μου φτιάχνουν ένα ξεχωριστό porfolio, και ας μην έχουν σπαταληθεί περιουσίες.

Ο πιο παραμυθένιος γάμος  που σου έχει τύχει;
Οι περισσότεροι μυρίζουν παραμύθι από μακριά. Τους τιγκάρουμε και στο λουλούδι, θες δεν θες μοσχοβολάνε. Κοίτα, όσο πιο πολλά ξοδεύεις, τόσα πιο πολλά πράγματα γίνονται, έρχεται το μάτι και χορταίνει, δεν μπορώ να απομονώσω έναν. Θα πω μόνο ότι είχα κάποτε έναν Ρώσο που ήθελε να ξοδέψει στον γάμο του ένα εκατομμύριο ευρώ. Βάλε το μυαλό σου να φανταστεί τι θαύματα έγιναν. Μόνο το φεγγάρι δεν κατέβασε.

_MG_3019 _MG_2894 _MG_3062

Τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα event;
Ο αέρας και τα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στα νησιά. Καλή η δική μας δουλειά, αλλά θέλεις και λίγο το Θεό με το μέρος σου. Έχω δει να έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια και να τους τα κάνει μαντάρα ο αέρας και η βροχή.

Το κέφι παίζει ρόλο;
Εσύ τι λες;

Ποιο είναι το σκεπτικό της TWELVE EVENTS;
Ό,τι σκεφτείς εμείς το υλοποιούμε Τόσο απλά: το σκεφτόμαστε, το κάνουμε. Δεν υπάρχει δεν γίνεται, αυτό λέω και στους συνεργάτες μου.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξουμε σε ένα event;
Να πω τα δεκατρία; (γέλια). Και η πιο μικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Να διαλέξουν προσεχτικά την τοποθεσία, το συνεργάτη wedding planner και να  τον εμπιστευτούν να αναλάβει τα υπόλοιπα. Βασικό πράγμα σε αυτές τις δουλειές είναι η εμπιστοσύνη. Μπορεί να είναι και το σημαντικότερο.

Γιατί η εταιρεία σου είναι πρώτη στο google για εβέντ γάμου;
Γιατί το google δεν σου χαρίζεται προωθεί τους καλύτερους

Γατί όταν χτυπάω «Μύκονος» βγαίνεις εσύ;
Γιατί έχουμε πολλούς γάμους και πάρτι εκεί…

Πόσο σε έχει βοηθήσει το ίντερνετ;
Είναι το πιο βασικό εργαλείο για τη δουλειά μου. Αυτό και οι φωτογραφίες.

Η πιο καλή σου στιγμή;
Όταν γεννήθηκαν οι γιοι μου. Και αυτοί έχουν σχέση με το 12 events! Ο ένας γεννήθηκε στις 12/6 και ο άλλος στη 1/2. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Αν κάποιος θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά τι θα τον συμβούλευες;
Να έχει γέρο στομάχι και πολύ υπομονή

Τι κεφάλαιο χρειάστηκες πριν από δώδεκα χρόνια που ξεκινούσες;
Δεν χρειάστηκαν πολλά χρήματα, ένα μικρό γραφείο, όρεξη, υπομονή, τρέξιμο.

_MG_5883 _MG_3053 _MG_9876 _Z2V0207

Υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας;
Θέλω ότι όλοι: υγεία, χρήμα, επιτυχία κλπ. Όμως στη ζωή μου κοιτάω να είμαι δίκαιος και γενναιόδωρος. Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστικό επιτυχίας. Όταν δίνεις ακόμα και απ’ αυτό που δεν έχεις, η ζωή στο επιστρέφει. Ακούγονται Κοελισμοί, είναι όμως μεγάλη αλήθεια. Δώσε, όχι για να πάρεις. Δώσε για να δώσεις και θα πάρεις έτσι και αλλιώς.

Τhe Twelve Εvents–Luxury Weddings & Event Planning Services, 6977449565, 211184640, Νίκης 25 Σύνταγμα
www.the12events.com & info@the12events.com
www.facebook.com/12events

Κείμενο: Τζούλη Αγοράκη
Φωτογραφίες: Freddie F.

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag