To «Nightcalls» του Suicide Bond εμφανίστηκε λίγο πριν τελειώσει ο Ιούλης και έγινε ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν με κάποιον τρόπο τις φετινές διακοπές. Ο Αντώνης βρίσκεται στην  καλύτερη φάση του δημιουργικά και κάνει σχέδια για πολύ περισσότερα πράγματα εκτός από τη σύνθεση και τα live.

Πώς στο καλό αποφάσισες να κάνεις μια δικιά σου εταιρία; Πόσο ριψοκίνδυνο είναι;
Η Pink Motel Records ξεκίνησε ως εργαλείο μέσω του οποίου ήθελα να κυκλοφορώ τις δικές μου δουλειές. Βαρέθηκα να προσπαθώ να πείσω άλλους (ή να προσπαθούν να με πείσουν αυτοί) πως κάνω κάτι το οποίο αξίζει να κυκλοφορήσει μέσω των δισκογραφικών τους. Στην τελική, δεν είμαστε και μια αγορά όπως αυτή της Αγγλίας ή της Αμερικής για να έχεις την ανάγκη ενός μεγάλου label. Με σωστή δουλειά μπορείς να φτάσεις μόνος σου παντού και να ψάξεις για label από το εξωτερικό όταν είσαι έτοιμος. Με τον καιρό όμως και αφού δουλεύαμε την Pink Motel και ως blog, αρχίσαμε να λαμβάνουμε demo από μπάντες που τους άρεσε ο τρόπος που δουλεύουμε και η αισθητική μας. Έτσι, πλέον, έχουμε ήδη 5 καλλιτέχνες στο ρόστερ μας και συνεχίζουμε. Δεν το θεωρώ και τόσο ριψοκίνδυνο. Είναι απλά μουσική!

Έχεις σκεφτεί τι θα ήθελες να βγάζεις;
Λεφτά χαχα! Ξέρω ακριβώς τι θέλω να βγαίνει μέσω της Pink Motel και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πέραν μουσικής που προσωπικά μου αρέσει από καλλιτέχνες που πιστεύω πως έχουν προοπτική.

Πες μου για τους Suicide Bond
Οι Suicide Bond βασικά είναι ένα one man band. Είναι το σχήμα με το οποίο θα πορευθώ από εδώ και στο εξής. Μετά την διάλυση των Strawberry Pills πέρασα μια πολύ άσχημη φάση στην ζωή μου με αρκετά προβλήματα (προσωπικά-υγείας κ.λ.π.) και οι Suicide Bond σηματοδοτούν κατά κάποιο τρόπο το τέλος αυτής.

https://soundcloud.com/suicidebond/nightcalls

Πόσο διαφορετικός είναι ο ήχος από προηγούμενες δουλειές σου;
Προσπαθώ όσο μπορώ να εξελίσσομαι και να μην μένω στάσιμος ή δέσμιος κάποιου συγκεκριμένου ήχου. Ο ήχος είναι κατά κάποιο τρόπο το επόμενο βήμα που ήθελα να κάνω έπειτα από τους Strawberry Pills, ενώ ήδη δουλεύω νέο υλικό σε λίγο πιο ηλεκτρονικές φόρμες δείγματα του οποίου θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο. Προς το παρόν έχω κυκλοφορήσει το πρώτο μου single με τίτλο «Nightcalls» που είναι ένα πρωτο βήμα στην πορεία των Suicide Bond.

Suicide Bond (18)mmmm

Ποιους θα ήθελες πολύ να είχες στην εταιρία σου; Έλληνες και ξένους.
Από Έλληνες θα ήθελα τους: The Juniors, Drag, Forminx, Zoe & The Minis, Fantastic Something και τέλος τους Starblind, τον Crooner και όποια μπάντα έχει κομμάτι στην συλλογή «Try a little sunshine». Από ξένους τι να πρωτοπώ; Jacques Dutronc, The Who, The Kinks, Raveonettes, The Vylies, The Specials, The Softies…η λίστα είναι ατελείωτη!

Ποια θα ήταν η ιδανική συνέχεια για σένα;
Να μην μείνω στάσιμος καλλιτεχνικά και να ξεπερνώ συνεχώς τον εαυτό μου.

Τι είναι αυτό που σε εκνευρίζει στην «ελληνική σκηνή»;
Ο ελιτισμός του κώλου. Το να είσαι ψευτο-ελιτιστής δεν κρύβει την έλλειψη ταλέντου ή επαφής με το αντικείμενο σου. Αυτό πάει για πολλούς μουσικούς αλλά και για πολλούς γραφιάδες της «σκηνής».

Και τι ξεχωρίζεις;
Τον επαγγελματισμό και την τεχνική των νέων μουσικών που ξεπηδάνε τα τελευταία χρόνια. Ζηλεύω (με την καλή έννοια) το πόσο καλοί μουσικοί είναι.

Το υλικό από Έλληνες δημιουργούς είναι πολύ υψηλού επιπέδου τελευταία. Θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε ξένα ονόματα, το θέμα είναι υπάρχει τρόπος να το προωθήσεις;
Νομίζω πως ήδη στέκεται δίπλα σε ξένα ονόματα. Αν σκεφτούμε μπάντες όπως οι Keep Shelly In Athens, Rotting Christ, Planet of Zeus, Acid Baby Jesus, Septicflesh και πολλούς ακόμη, μπορούμε να καταλάβουμε πως τα πάντα είναι δυνατά. Δεν μας λείπει η καλή μουσική αλλά η όρεξη να ξεβολευτούμε. Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα της Ελληνικής σκηνής, όλοι φοβόντουσαν μην χάσουν δουλειές-σπουδές-χαρτζιλίκι από γονείς ενώ την ίδια στιγμή η μέση Αμερικάνικη μπάντα περιοδεύει «δίχως αύριο» μέχρι να μείνει από βενζίνη το βανάκι της στην μέση του πουθενά. Χωρίς θυσίες δεν γίνεται δουλειά, ωραία τα live στην πόλη σου αλλά πρέπει να υπάρξει και κάποια εξέλιξη.

Είναι καταδικασμένη να μείνει για πάντα μουσική για λίγους η ξενόγλωσση μουσική στην Ελλάδα;
Ίσα – ίσα, νομίζω πως τελευταία γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Είναι σε ανοδική πορεία και κάποια στιγμή θα φανεί αυτό. Δεν νομίζω πως είναι θέμα γλώσσας, είναι απλά μουσική!

Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου οι Suicide Bond θα ανοίξουν την συναυλία των Xiu Xiu στο Six d.o.g.s.

https://www.facebook.com/suicidebond

https://soundcloud.com/suicidebond

http://suicide-bond.tumblr.com/

Κείμενο: M.Hulot

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag