Το Syd Records επιλέγει το δίσκο που άκουσε περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε και μας γράφει γι’ αυτό.

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η ψυχεδελική ροκ μουσική έχει πάρει τα πάνω της στην Ελλάδα, πλέον και δισκογραφικά. Ακόμα πιο ευχάριστο ότι οι δίσκοι αυτοί είναι πολύ υψηλού επιπέδου τόσο συνθετικά, αλλά και όσον αφορά στην παραγωγή τους. Και άλλο ένα ακόμα ενθαρρυντικό νέο είναι ότι πλέον αυτή η μουσική κάνει πολλούς ανθρώπους εκτός ελληνικών συνόρων να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Οι Holy Monitor είναι μια από αυτές τις μπάντες, που η μουσική τους έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία. Με δύο άλμπουμ σε δύο χρόνια και άλλα 2 E.P.’s να έχουν προηγηθεί μέσα στην πρώτη χρονιά που εμφανίστηκαν (το 2015), φαίνονται ορεξάτοι και δημιουργικοί.
Στον δεύτερό τους, λοιπόν, δίσκο “ΙΙ” διατηρούν τον ήχο τους στα μουσικά πλαίσια μέσα στα οποία κινήθηκαν στις προηγούμενές τους κυκλοφορίες. Krautrock ρυθμικά, κιθαριστικά riffs, spacey φωνητικά και μια ελαφρώς εντονότερη παρουσία πλήκτρων, synths και organs. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος “II” και το artwork του βινυλίου, που συνιστά μια σαφή συνέχεια του ντεμπούτου τους άλμπουμ.

Αυτή τη φορά, όμως υπάρχουν διαφορές στην παραγωγή, η οποία βοηθάει ακόμα περισσότερο τα κομμάτια και στη σύνθεση, που δηλώνει μια ωρίμανση και μεστότητα και οδηγεί σε ένα πιο συμπαγές αποτέλεσμα, σε ένα δίσκο που είναι να τον ακούς από την αρχή μέχρι το τέλος, αντί για κομμάτια που στέκονται απλά μόνα τους. Το “ΙΙ” κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο από την Blackspin Records / Primitive Music, σε πολύ εντυπωσιακή έκδοση χρωματιστού heavyweight βινυλίου, που είναι το κερασάκι στην τούρτα, στο υπέροχο artwork (με ένθετο στίχων) που αξίζει να το έχεις στα χέρια σου.

 

Syd Records
Protogenous 13, Athens
www.sydrecords.com