Κάποιος θα σου πει cocktail με μπύρα; Που τα έχεις ακούσει αυτά, τι χαζομάρες είναι αυτές, πιάσε μια παγωμένη μπύρα κι έλα. Αμ δε.. Τα cocktailμε μπύρα όλοι τα έχουμε πιεί και όλοι έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον ένα. Το διάσημο και αγαπημένο Υποβρύχιο..!! Έλα τώρα λογικά η μαμά δεν διαβάζει ΓΚΡΕΚΑ, παραδέξου το. Αφού λοιπόν σου είπαμε το πιο γνωστό, και εύκολο θα σου δείξουμε τώρα και ένα πιο ιδιαίτερο αλλά εξίσου εύκολο cocktail με μπύρα. Μια φίλη θα το έλεγε και «αλκοολικό καφέ» μιας και της θυμίζει τον πρωινό της espresso.

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες του χειμώνα είναι να μαζευόμαστε σε σπίτιακαι μεταξύ άλλων να πειραματιζόμαστε με το αλκοόλ και να προσπαθούμε να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας cocktails. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να φτιάξετε ένα cocktail με μπύρα; Δεν είναι δύσκολο. Ακολουθείστε την συνταγή και θα έχετε ένα τέλειο cocktail μπύρας Stout, που θα σας χαρίζει αρώματα σοκολάτας και καφέ.Καταλάβατε τώρα γιατί το λέει «αλκοολικό καφέ»!

Για το Stout XO θα χρειαστούμε, ScotchWhiskey, Tequila Patron XO Caffe, μπύρα Stout και Chocolate Bitters. Για την δική μου συνταγή χρησιμοποιώ Whyte & Mackay, Guinness κουτάκι και Chocolate Bitters της «The Bitter Truth».

Χρησιμοποιήσαμε ποτήρι old fashioned (κοντό) και γαρνίραμε με φλούδα πορτοκαλιού και 2-3 κόκκους καφέ.

Στο ποτήρι μας (ένα Pint και ένα χαμηλό –ταλεγόμενα oldfashioned) βάζουμε 40ml Scotch Whisky (Whyte & Mackay για την περίπτωση), 20ml Patron XO Caffee, 3 dashes The Bitter Truth Chocolate Bitters.

Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι. Στο ποτήρι έχουμε βάλει 2-3 παγάκια. Κορυφώνουμε με αφρό από την μπύρα Guinness την οποία έχουμε σερβίρει σε ένα άλλο ποτήρι το Pint. Το μυστικό είναι να σας πέσει κατά λάθος στο ποτήρι, λίγη μπύρα μαζί με τον αφρό.

Αν το θέλουμε γλυκό, προσθέτουμε σιρόπι ζάχαρης (περίπου 20ml) αναλογίας 1:1.

stoutxo-cocktail01 stoutxo-cocktail02 stoutxo-cocktail03 stoutxo-cocktail04 stoutxo-cocktail05 stoutxo-cocktail06 stoutxo-cocktail07 stoutxo-cocktail08 stoutxo-cocktail09 stoutxo-cocktail10 stoutxo-cocktail11 stoutxo-cocktail12

Οι BeerBartender κάνουν για ένα Σαββατοκύριακο guest στο site του ΓΚΡΕΚΑ.