Λίγο πριν ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, επιλέγουν τα τραγούδια που τους σημάδεψαν.

 

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του “And Now What” αλλά και την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής περιοδείας τους με τους Puta Volcano, η οποία θα περάσει από 5 χώρες κάνοντας 8 στάσεις συνολικά, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς για το αν οι Purple Dino διανύουν την καλύτερη περίοδο της ως τώρα καριέρας τους.

Έτσι, έφτασε η ώρα να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, μέσα από το παρακάτω αυθόρμητο mixtape.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να έχετε γράψει εσείς;

Black Sabbath – Black Sabbath

Η αρχή. Το πρώτο κομμάτι από το ντεμπούτο μιας μπάντας, που αν δεν υπήρχε, δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε. Η γέννηση του heavy metal. Ίσως αν γράφαμε ένα τέτοιο κομμάτι να φοβόμασταν να ξαναπιάσουμε όργανο και να συνθέσουμε οτιδήποτε, αλλά ευτυχώς οι Sabbath είχαν διαφορετική άποψη.

 

Με ποιο τραγούδι ανατριχιάσατε πρώτη φορά;

Pink Floyd – Welcome to the Machine

Ένα κομμάτι που θα είναι πάντα επίκαιρο. Ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα πολλά synths σε συνδιασμό με τις ακουστικές κιθάρες και η αντίθεση που βγάζει ο συνδιασμός αυτός, τα double tracked vocals του Gilmour, οι στίχοι. ‘Cause we didn’t like school..

 

Ποιο είναι το απόλυτο τραγούδι για διαδρομή με το αυτοκίνητο;

1000mods – Road to burn

Ήταν εκείνη η περίοδος που μόλις είχα βγάλει δίπλωμα και είχε κυκλοφορήσει το Super Van Vacation. Κάθε φορά που φορτώναμε το αμάξι για να πάμε να δούμε κάποιο λάιβ στην Θεσσαλονίκη (μιας και στην Ξάνθη ήταν πολύ πιο ζόρικα τα πράγματα), ήταν το πρώτο κομμάτι που θα έπαιζε, κυρίως λόγω αλφαβητικής σειράς. Κανείς όμως δεν πατούσε «next» ποτέ.

 

Ποιο είναι το απόλυτο τραγούδι για το hangover;

John Frusciante – Forever Away

Πολλά κομμάτια ή και ολόκληροι δίσκοι του Frusciante είναι κατάλληλοι για το hangover. Αρκεί να έχεις αυτοσυγκράτηση και την αυτοκυριαρχία που χρειάζεται για να μην συνεχίσεις αυτά που άφησες στη μέση το προηγούμενο βράδυ..

 

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να παίζει στην (ομαδική ή όχι) κηδεία σας;

Motorhead – Rock ‘n’ Roll

Ε Motorhead θα παίζει, τι θα παίζει; Γενικά κάθε δύσκολη στιγμή όσο αφορά την πορεία της μπάντας, ανατρέχουμε σε κάποιο κομμάτι των Motorhead, ή σε κάτι που είπε ο Lemmy. Κι αν είναι να πεθάνουμε, τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να έχουμε το rock ‘n’ roll μαζί μας μέχρι το τέλος, όπως αυτός.

 

Ποιο τραγούδι θα έπαιζε από τα ηχεία την ώρα που γίνεται το τέλος του κόσμου;

Behemoth – Ov Fire and the Void

Όταν έρθει το τέλος του κόσμου, θα παίζει μέταλ. Ακραίο μέταλ. Αν αυτό το τέλος είναι σύντομα, τότε σίγουρα ο Nergal θα γράψει έναν δίσκο γι αυτό, λίγο πριν συμβεί, και μετά θα αράζει στο μπαρμπέρικό του στο Gdansk, με ύφος «εγώ σας τα έλεγα..».

 

Ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε στη γυναίκα των ονείρων σας;

Ron Gallo – Young lady, you’re scaring me

Μεγάλη κουβέντα το «η γυναίκα των ονείρων μας». Ίσως όταν βρεις μπροστά σου αυτό που πραγματικά (νομίζεις ότι) θες ή σου ταιριάζει ή αυτό που ονειρευόσουν, αυτό που θα νιώσεις να είναι τόσο «τρομακτικό» που να σε κάνει να γυρίσεις από την άλλη. Ποιος ξέρει;

 

Ποιο είναι το απόλυτο τραγούδι για να κάνεις έρωτα;

Funkadelic – Maggot Brain

Αγαπάμε Funkadelic. Ίσως η επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού να μοιάζει λίγο «περίεργη», αλλά.. Δοκιμάστε το!

 

Ποιο είναι το απόλυτο τραγούδι για επανάσταση;

Beastie Boys – Sabotage

Θα ήταν υπερκλισέ να βάζαμε στην επανάσταση Rage Agains the Machine, παρόλο που ίσως είναι πιο ταιριαστοί για την περίσταση. Το «Sabotage» όμως των Beastie Boys σου βγάζει ένα «γκάζι» και μια ενέργεια, που μπορεί να ωφελήσει εξ ίσου την κρίσιμη ώρα. Άλλωστε, «we can’t stand it, we know you planned it..».

 

Αν εσείς οι ίδιοι ήσασταν τραγούδι, ποιο τραγούδι θα ήσασταν;

Tenacious D – Tribute

Πέραν του γεγονότος ότι θαυμάζουμε, και αντλούμε έμπνευση από την συγκεκριμένη μπάντα, συσχετιζόμαστε άμεσα με το κομμάτι αυτό. Όπως και οι Tenacious D, έτσι κι εμείς, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε γράψει το καλύτερο τραγούδι στον κόσμο, αλλά ήμασταν μεθυσμένοι και το ξεχάσαμε, γι’ αυτό και δεν είναι μέσα στο «And Now What?!». Ίσως μέχρι να μπούμε στο στούντιο για τον επόμενο δίσκο να το θυμηθούμε!

***

Οι Purple Dino εμφανίζονται το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Under the Sun Rock Festival μαζί με τους 1000mods, Puta Volcano, Half Gramme of Soma και άλλους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στο σχετικό event page.

Μπορείτε να ακούσετε το “And Now What” ή και να το παραγγείλετε σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή, από τη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp.

Ακολουθήστε τους Purple Dino στη σελίδα τους στο facebook.