Οι κουκίδες είναι δημοσιογράφοι, τυχοδιώκτες, ερωτύλοι και τεντυμπόιδες. Αλλά πάνω από όλα, είναι τρελοί. Το βράδυ που γνωριστήκαμε τρώγοντας μεξικάνικο, με μια τεράστια μπουκιά burrito, τους πρότεινα να μας κάνουν guest editing στο ΓΚΡΕΚΑ. Και δέχτηκαν. Άλλωστε, ο Μανόλης, ο Μανώλης και ο Λεωνίδας ήρθαν στον κόσμο αυτό για να μας μάθουν πολλά και δεν μπορούσαμε να τους χάσουμε. Στο φαγητό, ο Μανώλης ψηφίζει μουσακά, ο Μανόλης ψαρόσουπα και ο Λεωνίδας σαλιγκάρια στιφάδο. Σας είπα, ήρθαν να μας μάθουν πολλά.

BeFunky_20131130_134347_1.jpg

Η κουκίδα ένα είναι μια ρηξικέλευθη και συνάμα πολυσχιδής προσωπικότητα η οποία ακούει στο όνομα Μανόλης Κοκολάκης. «Έχω τελειώσει την σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών στο Μετσόβιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι σε πολυεθνική τηλεπικοινωνιών και παράλληλα κάνω μεταπτυχιακό» λέει ο Μανόλης. «Όταν είμαι σε διακοπές από την ξεκούραση και όταν δεν μαθαίνεις πολλά δίπλα μου, κυκλοφορώ στο κέντρο, διαβάζω βιβλία και βλέπω κινηματόγραφο». Η κουκίδα δύο ακούει στο όνομα Μανώλης Κατράκης. Δηλώνει εξερευνητής τόπων και γεύσεων, συλλέκτης εμπειριών και γνώσεων, επιζητώντας ισότητα και δικαιοσύνη. «Έψαξα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το μόνο που βρήκα ήταν ένα πτυχίο ηλεκτρολόγων μηχανικών, το πήρα και συνεχίζω με μεταπτυχιακό. Τις καθημερινές και τις εργάσιμες ώρες είμαι μηχανικός τηλεπικοινωνιών, παλιότερα στην παραγωγική μηχανή εναλλακτικού παρόχου τηλεπικοινωνιών, τώρα στις πωλήσεις εταιρείας συστημάτων». Η κουκίδα τρία είναι ο Λεωνίδας Γατόπαρδος Καλόγηρος, απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, Service Desk Engineer & IT Support Helpdesk σε φαρμακευτική εταιρία, ψαρεύει τόνους και σολωμούς. «Για να τα λέμε και όλα, είμαι γραφικός και ασπρόμαυρος, ταξιδιάρης και ταξιδευτής, ερωτικός και ερωτεύσιμος, γάτος και μάλιστα μυρωδάτος».

Πώς προέκυψε το site;
Η ιδέα του site ήρθε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στα Σεϊντάν Λιμάνια του νομού Χανίων ενώ οι τρεις μας πλατσουρίζαμε τα πόδια μας στην άκρη της παραλίας.

Η στιχομυθια είχε ως εξής:
-Ρε σεις, τόσες ιδέες έχουμε, τόσα ωραία πράγματα σκεφτόμαστε και συζητάμε, γιατί δεν φτιάχνουμε και ένα site να τα γράφουμε; Αφού ο κόσμος θέλει να μάθει δίπλα μας.
-Οκ… Να το κάνουμε… Πως θα το πούμε;
– Πως αλλιώς;;;;; Μία λέξη μπορεί να μας περιγράψει…

Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε την διαδικτυακή μας εποχή.

BeFunky_20131125_142957_6 (2)_1.jpg

Πώς σας έρχονται οι ιδέες για τα θέματα που κάνετε;
Τα θέματα μας είναι βγαλμένα από την ζωή, από τις προσλαμβάνουσες που έχουμε και από τα προσωπικά μας βιώματα. Επειδη θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση μας και ο κόσμος να μάθει δίπλα μας, τα άρθρα μας βγαίνουν από την καθημερινότητά μας. Επίσης, αρκετές φορές υπάρχει μία νοσταλγική διάθεση σε ορισμένα άρθρα μας τα οποία καταπιάνονται με την περιβόητη δεκαετία των ‘90s, την δεκαετία που περάσαμε τα πιο ανέμελά μας χρόνια.

Πού και πώς ονειρεύεστε να δείτε το koukides.gr;
Το koukides.gr έχει πάρει ήδη τον δρόμο του για την κορυφή. Δεν ζουμε σε ένα όνειρο, ξέρουμε την πραγματικότητα. Λογικά του χρόνου είμαστε υποψήφιοι για Pulitzer.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Στις αρχές του 2008, όταν τα μαλλιά ήταν μακρύτερα και τα μούσια κοντύτερα έως ανύπαρκτα, φτάνει επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή που όλοι μας οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί του Μετσόβιου περιμέναμε απ’ την πρώτη κιόλας μέρα φοίτησης. Το ταξίδι στο μεγάλο μήλο, την Νέα Υόρκη. Εκεί ακολουθεί τους δύο Μαν(ώ/ό)ληδες και ο Λεωνίδας. Τόσο μακρία από την Ελλάδα φαινόμασταν σαν μικρές κουκίδες σε αυτούς που έμειναν πίσω. Τρεις κουκίδες στον ορίζοντα, αποσιωπητικά…

Πού θα φάμε το καλύτερο μπέργκερ επιτέλους;
Το καλύτερο μπέργκερ μέχρι στιγμής το φάγαμε στην Νέα Υόρκη στο Zaitzeff. Μοναδικά μπιφτέκια από sirloin και kobe, γευστικοί συνδιασμοί και τέλειο ψήσιμο. Θα χαρακτηριζόταν και ηδονικό μπέργκερ. Βέβαια πηγαίνοντας Νέα Υόρκη και σχεδιάζοντας επί χάρτου το λεγόμενο burger quest για να βρούμε το καλύτερο burger της πόλης με πληροφορίες διαδικτυακές, δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μας ότι βγαίνοντας από έναν σταθμό του μετρό θα βλέπαμε τυχαία σε μία γωνία αυτό που έμελε να είναι το νούμερο ένα της αναζήτησης. Στην Αττική έχουμε μία μικρή διαφωνία. Μανώλης και Λεωνίδας ψηφίζουν Colibri με κλειστά τα μάτια ενώ ο τοπικιστής Μανόλης το Μπαρ Μπεε Κιου στον Πειραιά.

Τι σας αρέσει πιο πολύ στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα πέριξ;
Ο Μπατμαν. Μακράν το καλύτερο μαγαζί της Αθήνας. Το κέντρο λήψης αποφάσεων αλλά και χαλάρωσης μας. Εκεί θα μας βρείτε σχεδόν κάθε βράδυ. Μην ντραπείτε, ελάτε να μας μιλήσετε, είμαστε φιλικοί.

Πού έχετε φάει το καλύτερο φαγητό της ζωής σας και πού θέλετε να ταξιδέψετε για φαγητό;
Το καλύτερο φαγητό της ζωής μας το φάγαμε στη γιαγιά του Μανόλη στο νομό Χανίων κ συγκεκριμένα στην επαρχία Κισσάμου. Τέτοιο πιλάφι δεν το βρίσκεις πουθενά. Θα ταξιδεύαμε στην Νέα Ζηλανδία για να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα, αλλά δεν έχουμε κάποιον να μας φιλοξενήσει…Μπορείς;

20131125_142645_3 (2)_1

Οι koukides.gr κάνουν guest editing αυτό το Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά
Φωτογραφίες: Κουκίδες