Οι Τσαλαπετεινοί είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Ήθελαν να εκφραστούν και να γίνουν καλύτεροι μουσικοί. Η αναζήτηση των μελών έγινε μέσω αγγελίας και το «πράγμα» έδεσε αμέσως. Οι Τσαλαπετεινοί παίζουν μπλουζ, φανκ και χιπ χοπ και τους αρέσει να τζαμάρουν. Την Τρίτη θα εμφανιστούν στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη με δικές τους συνθέσεις και κάποιες διασκευές.

tsalapeteinoi 2

Ο Παύλος Φραγκίδης (μπάσο), ο Βαγγέλης Καλοχριστιανάκης (φωνή και στίχοι), ο Νίκος Χατζηβίλτσος (ρυθμική κιθάρα), ο Σάκης Δρακούλης (τύμπανα), ο Άκης Πούλιος (φυσαρμόνικα) και ο Πάνος Κεφαλάς (σόλο κιθάρα), φωτογραφήθηκαν στην αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη και μας είπαν δυο λόγια για την μπάντα τους.

Γιατί τσαλαπετεινοί;
Γιατί όχι; Είναι φρέσκο, παιχνιδιάρικο, ελληνικό και ταιριάζει με τη μουσική και το στίχο μας. Σε πολλούς ακούγεται αστείο αλλά δε παίρνουμε και τα πάντα τόσο σoβαρά, δε κάνει καλό!

Τι έχει να προσφέρει το τζαμάρισμα στον θεατή;
Το τζαμάρισμα τόσο για τον μουσικό, όσο και για τον θεατή-ακροατή αντιπροσωπεύει την ελευθερία της μουσικής. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η αίσθηση του αιφνιδιασμού, δεν ξέρεις που θα σε πάει η μουσική,  κανένας από τους δύο δεν ξέρει.

Στο facebook λετε: «και να αφηγηθούν πως βλέπουν τα πράγματα από κει ψηλά!», τι εννοείτε;
Μερικές φορές για να δεις τα πράγματα καθαρά και πιο απλά – γιατί έτσι εμείς το κάνουμε δύσκολα –  πρέπει να αποστασιοποιηθείς λίγο από τη πραγματικότητα. Να γίνεις ο παρατηρητής αυτών που σε πλαισιώνουν. Κάπως έτσι μεταφορικά και λόγω του ονόματος βγήκε αυτή η φράση.

tsalapeteinoi tsalapeteinoi 4

Είστε φίλοι και στην καθημερινότητα;
Ευτυχώς κολλήσαμε και σαν άνθρωποι πέρα από την αγάπη μας για τη μουσική.  Σε κάθε πρόβα πηγαίνουμε νωρίτερα για να προλάβουμε να πιούμε καφέ μαζί ή μετά έξω για τσιπουράκι.

Είναι η βασική σας δουλειά η μπάντα;
Δε θα μπορούσε να είναι σε αυτό το στάδιο, αλλά δε θα θέλαμε να γίνει και »δουλειά». Ό,τι χρήματα βγαίνουν από τα live πάνε στο δίσκο που θα βγάλουμε ανεξάρτητα. Προς το παρόν βάζουμε από τη τσέπη μας για οποιοδήποτε έξοδο της μπάντας. Κάποιοι από μας δουλεύουν και άλλοι σπουδάζουν.

Πώς είναι η ζωή στη Σαλονίκη;
Έχουμε ζήσει τα καλύτερά μας χρόνια εδώ, είναι μια πόλη γεμάτη νεολαία  που νιώθεις κάθε στιγμή ότι κάτι σιγοβράζει. Περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας παίζοντας μουσική και βολτάροντας με φίλους και παραμένουμε αισιόδοξοι σε μια απαισιόδοξη χώρα!

Πείτε μου για το live, τι ετοιμάζετε;
Θα είναι για μας το τέταρτο live και το μεγαλύτερο σε διάρκεια. Θα παρουσιάσουμε δικές μας συνθέσεις σε συνδυασμό με κάποιες διασκευές. Με τα παιδιά από το Παράλληλο Πάρτυ γνωριζόμαστε κι έχουμε καλές σχέσεις, όποτε αποφασίσαμε μετά το πρόγραμμα ,να ρίξουμε κι ένα τζαμάρισμα επι σκηνής!

https://www.youtube.com/watch?v=jgaYZRpGXlo

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στις 9.00 οι Τσαλαπετεινοί θα εμφανιστούν στην Μαύρη Τρύπα, Βαΐου 5, Θεσσαλονίκη.

https://www.facebook.com/events/1511807312422304/

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Άννυ Γκριζοπουλου