Ο Gareth και ο Geo, μέλη της ομάδας VCA (Vicious Cycles Athens) έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με το νέο τους project. Κάναμε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους και μας μίλησαν για τα πρώτα τους χτυπήματα, το ταξίδι που ονειρεύονται στους αμπελώνες της Γαλλίας αλλά και το νέο τους project, “RAZOR”, που υπόσχεται να μας δώσει ένα εκατό τοις εκατό custom made ποδήλατο. Και made in Greece, όχι αστεία.

«Και οι δυο έχουμε περάσει όλη μας την ζωή πάνω σε ένα ποδήλατο. Σχεδιάζαμε από πάντα ποδήλατα στο μυαλό μας και με την φαντασία μας. Πριν από πέντε χρόνια, όταν ανοίξαμε το μαγαζί, ξέραμε ότι το όνειρό μας ήταν να φτιάξουμε τα δικά μας ποδήλατα εδώ, στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε το project, είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε μορφή, σχήμα και ζωή σε όλες αυτές τις ιδέες και τα σχέδια, πρώτα πάνω στο χαρτί και έπειτα πάνω στο μέταλλο.

Job_4097 Job_4119 Job_4130Job_4164

Για να καταλάβεις το καινούργιο μας project, σκέψου ότι πριν από δυο χρόνια πήραμε μια απόφαση που δεν την λες καθόλου εύκολη. Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός και λογικός άνθρωπος, θα έστελνε με ένα απλό μέιλ το σχέδιό του σε εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων στην Ταϊβάν και την Κίνα, θα περίμενε λίγους μήνες και θα παραλάμβανε έτοιμο το ποδήλατο. Εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε τους Έλληνες τεχνίτες και κατασκευάσαμε το πρωτότυπο σχέδιο με πολλές επιτυχίες και αποτυχίες τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτή είναι η ουσία του project. Ήταν εξουθενωτικό, αλλά είμαστε πάρα πολύ περήφανοι. Όλο το project ήταν βασισμένο σε ομαδική δουλειά, με πολύ κόσμο να βάζει το δικό του προσωπικό ταλέντο στο project. Για παράδειγμα, χθες το βράδυ, ο φίλος μας ο Κώστας πέρασε από εδώ με το τελικό του σχέδιο για το κουτί στο οποίο θα μπαίνει το ποδήλατο.

Αυτό που κάνει το “RAZOR” μοναδικό είναι ότι κάθε ποδήλατο είναι custom made, στο μέγεθος του σώματός σου. Το βάφουμε όπως ακριβώς θες. Έτσι, κάθε ποδήλατο είναι πραγματικά ατομικό και φτιαγμένο για τον ιδιοκτήτη του. Είναι σαν να σου παίρνουν μέτρα για ένα χειροποίητο σακάκι αντί να αγοράσεις ένας έτοιμο από τα μαγαζιά.

Job_4151 Job_4209 Job_4218

Ως Gareth, για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα σε ποδήλατο. Θυμάμαι όμως την πρώτη μου τούμπα. Ήταν σε ένα σημείο όλο πέτρα, πίσω από το σπίτι ενός φίλου. Έφυγα πάνω από το τιμόνι, χτύπησα το κεφάλι μου και λιποθύμησα. Ακόμα έχω το σημάδι στο γόνατό μου. Πρέπει να ήμουν έξι ή εφτά χρονών». «Εγώ» λέει ο Geo «είμαι από τα Τρίκαλα και επειδή μεγάλωσα στην επαρχία, ήταν εύκολο να είσαι σε ένα ποδήλατο όλη μέρα και να γυρνάς. Την πραγματική ουσία και αδρεναλίνη όμως την γνώρισα όταν άρχισα να κάνω «fixed freestyle»».

«Οι Έλληνες έκαναν από πάντα ποδήλατο. Οι Αθηναίοι είναι που δεν κάνουν! Μέχρι πριν λίγα χρόνια, μπορεί να γυρνούσες όλη την Αθήνα και να μην έβλεπες ούτε έναν ποδηλάτη. Όταν πρωτοκάναμε παρέα, πήγαμε στα Τρίκαλα και ήταν το εντελώς ανάποδο. Όλοι ήταν πάνω σε ένα ποδήλατο. Υποθέτω ότι ήταν αναπόφευκτο να προσαρμοστούν και οι Αθηναίοι στην ιδέα του «κάνω ποδήλατο»».

Job_4308 Job_4316Job_4053

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να βάλω το ποδήλατό μου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου και να πάω κάπου ωραία» λέει ο Geo. «Δεν είμαι πολύ των μακρινών αποστάσεων με το ποδήλατο, προτιμώ το αστικό τοπίο. Αυτή είναι η «παιδική μου χαρά»». «Εγώ θέλω να κάνω ένα από αυτά τα τουρ», λέει ο Gareth, «που διασχίζεις όλους τους αμπελώνες της Γαλλίας. Μου αρέσει η ιδέα του να κάνω διακοπές γυρνώντας με ένα ποδήλατο».

«Όταν δεν κάνουμε ποδήλατο, είμαστε σίγουρα στο “Handle Bar”, πίνουμε και μεθάμε, αργά-αργά».

www.vca.gr