Όταν ζητήσαμε από την Nanah Palm να μας περιγράψει το performance ‘Θάλαμοι Σκιών’ που ετοιμάζει για το Sound Acts στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, εκείνη προτίμησε αντί αυτού να σχολιάσει τέσσερις φωτογραφίες από δημοφιλή Tumblr, παντρεύοντας τις δυνάμεις του παραλόγου με εκείνες του net art.

Στους διαδρόμους του στοιχειωμένου νοσοκομείου θηλέων όπου συχνάζει η Nanah Palm, το κάθε δωμάτιο φέρει το αποτύπωμα της τελευταίας του κατοίκου. Κάθε γυναίκα, τώρα πια σχεδόν ένα με το μέρος του σώματος που προκάλεσε το θάνατο της, διηγείται γλυκά την ιστορία της, με τις ψυχοσωματικές της αναμνήσεις να αποτελούν την τελευταία  σύνδεση με το χαμένο της σώμα. Μέσα από το Shadow Wards, σε συνεργασία με την Δανάη Σύρρου και τη Λουίζα Δολόξα, η Nanah Palm εργάστηκε για χρόνια ώστε να σας προσφέρει την εμπειρία των ηχω(sic)γραφήσεων που απέσπασε με την σαφή άδεια της κάθε γυναίκας.

Σε αποκλειστικότητα για τις αναγνώστριες του ΓΚΡΕΚΑ, μια από τις λιγότερο ντροπαλές ενοίκους του νοσοκομείου, δέχτηκε να παραχωρήσει μια έξτρα συνέντευξη στη Nanah Palm. Η Nanah Palm θα ήθελε να απολογηθεί για τις όποιες ασάφειες και να ζητήσει την κατανόησή σας, δεδομένης της ιδιότυπης (μετά θάνατον) ιδιότητας της συνεντευξιαζόμενης.

äêëÄîÇ 1

http://jerryseinfeldsskeleton.tumblr.com/

1) Δεν είναι περίεργο να θεωρεί κανείς πως ανάμεσα στα κόκαλα κρύβονται συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία μόνο μετά θάνατον γίνονται φανερά και στον εαυτό μας και στις άλλες. έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση, και θα ήθελα αυτή τη φορά να μου επιτρέψεις να επεκταθώ. θα σε παρακαλούσα να μη με αγγίζεις- ξέρω ότι είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο, θα σε παρακαλούσα όμως να μη το επιθυμείς. όχι, αυτό δεν είναι αδύνατον, τέλος πάντων επίτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω από σένα για την επιθυμία, φέρουσα σώμα ή όχι. θα ήθελα να ξέρεις ότι η συζήτηση γίνεται σε αγαπητικό κλίμα, δεν είμαι μοχθηρή και δεν σε αισθάνομαι απειλητική- εφ’ όσον βέβαια συνεχίσεις έτσι όμορφα να μου φέρεσαι.

äêëÄîÇ 2

http://colorfulgradients.tumblr.com/

2) Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποια όταν επιθυμεί να κάνει τη δουλειά που κάνεις,  είναι         ότι στην κατάσταση που βρίσκομαι εγώ και οι φίλες μου- να: μιλάμε αλλιώτικα. έχουμε τρομερό χιούμορ αλλά το ξέρω ότι δε μεταφράζεται. ξεκινάμε από δύο τελείως διαφορετικά σημεία για να αστειευτούμε εσύ κι εγώ, και το να συναντηθούμε στη μέση είναι αστείο σαν ιδέα. χαχαχαχαχ, ίσως και όχι τελικά (γέλια).

äêëÄîÇ 3

http://ghostphotographs.tumblr.com/

3) Ξέρω κι εγώ με τη σειρά μου ότι έχεις τις δικές σου ερωτήσεις να μου κάνεις, όλες τόσο πυκνές από σώμα που πιέζουν τις άκρες των χειλιών σου σαν κρυσταλλάκια, αν ήξερες πόσο όμορφη είσαι με όλα αυτά τα κρυσταλλάκια που παρά τα σφιγμένα σου χείλη  ξεπροβάλλουν και σε στολίζουν τόσο ωραία. ναι, κάνουμε βόλτες, σε διάφορα μέρη και πάντα γυρνάμε εδώ.

äêëÄîÇ 4

http://hrwikatraveliatou1821.tumblr.com/

4) Καταλαβαίνεις, μετά από μια τέτοια εμπειρία δεν είσαι ποτέ η ίδια. κάποτε είχα κάνει μια πολύ αυστηρή δίαιτα, είχα μείνει που λέμε μισή. το μισό μου σώμα είχε εξαφανιστεί, το βράδυ με τα χέρια προσπαθούσα να καταλάβω τα καινούργια όρια μου. ήμουν εγώ, μισή και διπλασιασμένη και περίπου. τώρα που έχασα και το υπόλοιπο μισό μου σώμα, δεν έχω καμιά μεταφορά για να σου περιγράψω πού αρχίζω και πού τελειώνω. Σ’ ευχαριστώ που με άκουσες, νομίζω ότι τελειώσαμε. πολλά φιλιά στις φίλες που μας βλέπουν από Αυστραλία και Κύπρο.

βιογραφικά:

Η  Nanah Palm είναι νοσοκόμα αλλά όχι μια συνηθισμένη νοσοκόμα και η παρουσία της στα νοσοκομεία έχει να κάνει κυρίως με την μακροχρόνια έρευνά της στους τόπους υψηλής μεταφυσικής δραστηριότητας του Λονδίνου. Οι επιτόπιες έρευνές της περιλαμβάνουν τόσο επιστημονικές μεθοδολογίες και ηχογραφήσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όσο και ποιητικές επικλήσεις και ρυθμικές τελετουργίες που χρησιμοποιούν στοιχεία μαγείας διαφόρων χρωμάτων.

Η Δανάη Σύρρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Παράλληλα παρακολούθησε για δύο χρόνια το εργαστήριο φωτογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. Το ακαδημαϊκό έτος 2005-6, φοίτησε στο πανεπιστήμιο ESBAM στη Μασσαλία της Γαλλίας. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση ζωγραφικής και κολλάζ στην Ελλάδα και έχει συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Η δουλειά της περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κολλάζ και βίντεο. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η Λουίζα Δολόξα δηλώνει πρωτίστως bowel artist και δευτερευόντως χοντρή γυναίκα και ποετέσσα. Της αρέσει να μιλάει για τα συναισθήματα, την επικαιρότητα και το φαγητό.

Sound Acts music performance identity στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, 24-26 Απριλίου.

Δες το πρόγραμμα εδώ: http://www.soundacts.com/programme.html