Αν θέλεις να πάρεις μια γεύση για το πού έχει πάει η χορευτική μουσική σήμερα και το πώς έχει εξελιχθεί ο αστικός αγγλικός ήχος, αξίζει να αναζητήσεις τα mixtape του Mssingno. Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό άλλοι που παίζουν αυτό το μετα-grime που δεν έχει ακριβώς όνομα, αλλά ο Mssingno ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και ακόμα ξεχωρίζει, κι ας δίνει κομμάτια «με το σταγονόμετρο» -αν μαζέψεις όλη τη δουλειά του που υπάρχει επίσημα ανεβασμένη (κομμάτια του και remix σε κομμάτια άλλων) δεν ξεπερνάει το μισάωρο.

To remix του στο Adore του Cashmere Cat που υπάρχει τις τελευταίες μέρες παντού κάνει το μάλλον βαρετό κομμάτι ακόμα πιο τρυφερό, το μετατρέπει σε μια όμορφη R&B μπαλάντα που θυμίζει FKA Twigs.

Ο Mssingno γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Leeds και έχει στο ενεργητικό του ένα επίσημο EP λίγο πριν το τέλος του 2013 [που το έλεγαν απλά Mssingno EP] με δύο κομμάτια, το ένα από τα οποία [το XE2] το επέλεξε το FACT ως το κορυφαίο κομμάτι της χρονιάς για το 2013.

Το XE2 ήταν από αυτά τα «χορευτικά» κομμάτια που προκαλούν αμηχανία στα κλαμπ γιατί το beat του που μοιάζει με εισαγωγή συνεχίζεται και συνεχίζεται μέχρι το τέλος, κι εκεί που λες ότι τώρα θα ξεκινήσει και θα μπορείς να το χορέψεις, …απλά τελειώνει. Τα παραμορφωμένα φωνητικά με το ελαφρό pitch δίνουν στο αλλόκοτο grime μια ιδέα R&B που κερδίζει τις εντυπώσεις [κάθε -μα κάθε- φορά που το ακούς], ενώ τα κομμάτι της πρώτης πλευράς [το Skeezers] ήταν ένα λιγωτικό downtempo με την «πειραγμένη» φωνή της Rihanna να επαναλαμβάνει «Make sure you frisk me good / Check my panties and my bra», σαμπλαρισμένο απ’ το τραγούδι της Rockstar 101.

https://youtu.be/nUOGSCecvN0

Ακόμα πιο παλιά, το 2012, είχε κάνει παραγωγή σε αυτό το κομμάτι του Cas που το έλεγαν Drugs Don’t Work, αλλά ο ήχος του έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Δεν ξέρω πώς θα συνεχίζει, η δουλειά του δείχνει ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια και αναμένεται νέα κυκλοφορία του με ανυπομονησία.

Κι εδώ είναι μια παρέλαση από τα υπόλποιπα δύο κομμάτια του EP, ακυκλοφόρητα κομμάτια του που έχει σβήσει από το soundcloud του και remix του σε δουλειές άλλων.

* Δεν βρήκα ούτε μία φωτογραφία του.