Πρόσφατα διάβασα το «να μαζευτούμε εμείς που δεν βλέπουμε Game of Thrones να πάμε μια εκδρομή. Ένα smart το γεμίζουμε» και σκέφτηκα ότι πράγματι, είναι σπάνιο πλέον να είσαι σε μια παρέα και να υπάρχει έστω και ένας που να μην ξέρει την πανέξυπνη Arya Stark, τον ανώμαλο Joffrey Baratheon και τον ευνούχο Barys. Επειδή λοιπόν το Game of Thrones βρίσκεται στην πέμπτη –και ευτυχώς όχι τελευταία- σεζόν, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους χαρακτήρες που μας άρεσαν, που μισήσαμε και που χάσαμε νωρίς.

House Lannister

Tyrion-Lannister

Tyrion Lannister: Όσους fans και αν ρωτήσαμε, τον Tyrion όλοι μας τον περιέγραψαν ως «τον πιο γαμάτο χαρακτήρα του Game of Thrones». Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πιο καλοπληρωμένος ηθοποιός της σειράς. Είναι δίκαιος, καλόκαρδος, ατακαδόρος, πανέξυπνος και –ναι, το έχουν παραδεχτεί πολλά κορίτσια- ενίοτε γοητευτικός. Ο Tyrion θα μπορούσε να είναι ο θεός Διόνυσος. Γιος του Tywin και μισητός για τα αδέρφια του, είναι ένας νάνος που χρησιμοποιεί τη διάνοια και το πνεύμα του για να ξεπεράσει όλες τις προκαταλήψεις. Έσωσε το King’s Landing από σίγουρη πολιορκία και κατηγορήθηκε αδίκως για το φόνο του ανιψιού του, Joffrey. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει τη γνωριμία με την μητέρα των δράκων. Ένας Θεός ξέρει τι μας περιμένει στην πέμπτη σεζόν.
Αξέχαστη ατάκα: Laughing at another person’s misery was the only thing that made me feel like everyone else.

Tywin

Tywin Lannister: Αν για ένα πράγμα πάλευε ο Tywin, αυτό ήταν η υστεροφημία, τα γεννητούρια των εγγονών του και η σίγουρη συνέχεια του ονόματος και της δόξας των Lannister. Για άλλους ήταν μισητός και για άλλους αγαπητός. Όλοι πάντως παραδέχονται ότι ήταν πανούργος, κακός πατέρας και καλός στρατιωτικός. Ήταν ο πλουσιότερος άντρας στο Westeros, ευφυής, αδίστακτος, με μεγάλο ταλέντο στις απειλές και στις στρατηγικές σφαγής –δεν θα ξεχάσουμε τον «ματωμένο γάμο» με τη σφαγή της οικογένειας Stark. Ο Tywin όμως σταμάτησε πλέον να βασανίζει τον Βορρά και τα παιδιά του αφού πέθανε στον τέταρτο κύκλο από τον ίδιο τον γιο του, Tyrion.
Αξέχαστη ατάκα: Before long I’ll be dead, and you and your brother and your sister and all of her children, all of us dead, all of us rotting in the ground. It’s the family name that lives on. It’s all that lives on. Not your personal glory, not your honor… but family.

o-CERSEI-LANNISTER-facebook

Cersei Lannister: Η μεγαλύτερη –και ό,τι κοντινότερο υπάρχει στο χαρακτήρα του Τάιγουιν- κόρη της οικογενείας. Η Cersei είναι όμορφη, αδίστακτη και αλκοολική. Θα την δεις πάντα με ένα ποτήρι κρασί και μια κακιά ατάκα στο στόμα. Είναι σαδιστικά ανώμαλη –δεν θα ξεχάσουμε την σεξουαλική σκηνή στον τάφο του γιου της- και μισεί μέχρι θανάτου τον Τύριον, αφού στην γέννα του, πέθανε η μάνα τους. Η Cersei θυμίζει την κακιά μητριά από την Χιονάτη, τις αντιβασίλισσες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και κάθε φορά που χαμογελάει, ξέρουμε ότι κάτι κακό ετοιμάζει. Δυστυχώς μάλλον θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμα.
Αξέχαστη ατάκα: Tears aren’t a woman’s only weapon.

3097737-url

Jaime Lannister: Βασιλοκτόνος και εραστής της αδερφής του. Όμως είναι κρίμα να μείνουμε μόνο εκεί. Αν δεν έριχνε τον Bran από το παράθυρο, μπορεί να μην τον μισούσαμε ποτέ. Στις αρχές είναι πολύ κακομαθημένος. Αργότερα, από την αιχμαλωσία του και μετά, όλα αλλάζουν. Κάτι η Brienne of Tarth, κάτι το γεγονός ότι πλέον ζει με ένα χέρι λιγότερο, ο Jaime όσο πάει μας γίνεται και πιο συμπαθής. Σώζει την Brienne, σώζει τον αδερφό του, σώζει γενικότερα. Βλέπουμε μια διαφορετική πτυχή του και όταν γλυκαίνει μπροστά στην Brienne, εμείς οι ρομαντικοί σκεφτόμαστε πόσο ταιριαστοί θα ήταν μαζί, ευχόμαστε να την φιλήσει και να παρατήσει την Cersei.
Αξέχαστη ατάκα: I will say, I think it is odd that I’m loved by one for a kindness I never did, and reviled by so many for my finest act.

House Baratheon

joffrey-baratheon-7

Joffrey Baratheon: Ο Joffrey -ευτυχώς για όλους μας- πεθαίνει στον τέταρτο κύκλο σε μια από τις απολαυστικότερες σκηνές της σειράς και είναι το παιδί της Cersei και του Jaime, ένας αδίστακτος ανήλικος βασιλιάς. Ως πρόσωπο, μπορούμε να πούμε πως αποτελεί αντικατοπτρισμό των ανώμαλων βασιλιάδων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπως είναι ο Ηρώδης, ο Νέρωνας, ο Καλιγούλας και ο Κώμωδος. Ο Joffrey αποκτά την εξουσία όταν είναι ακόμα ανήλικος γι’ αυτό και τις αποφάσεις παίρνει η μητέρα του –αν εξαιρέσεις την απόφαση αποκεφαλισμού του Έντ Στάρκ και όλες τις μετέπειτα ανωμαλίες του. Στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την εξουσία ασκούσε η μητέρα-αντιβασίλισσα μέχρι να ενηλικιωθεί ο ανήλικος βασιλιάς και αυτό προφανώς επηρέασε τον Martin στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Όλοι μισούν τον Joffrey και όλοι έκαναν πάρτι στο θάνατό του. Απλά ευχόμαστε να πέθαινε κάπως πιο βασανιστικά.
Αξέχαστη ατάκα: I am not TIRED!

stannis-1024

Stannis Baratheon: Διεκδικητής του θρόνου και μαγεμένος από την ιέρεια της φωτιάς. Για να φτάσει στο θρόνο, θυσιάζει ανθρώπους και βάζει βδέλλες για να πιουν το αίμα του νόθου γιου του Robert. Δεν τον συμπαθεί ιδιαίτερα ο κόσμος και όπως μου λένε οι περισσότεροι, είναι από τις πιο βαρετές προσωπικότητες της σειράς. Ελπίζει σε έναν πόλεμο που θα κερδίσει με τη μαγεία και ακούει πιστά οποιαδήποτε παγανιστική και σαδιστική ιδέα έχει η Melisandre.
Αξέχαστη ατάκα: Who’d steal the northern half of my kingdom. I’ve always served thieves according to their deserts, as you well know, Ser Davos. Joffrey, Renly, Robb Stark, they’re all thieves. They’ll bend the knee or I’ll destroy them.

House Stark

cloak-game_00377013

Eddard Stark: Ο γνωστός και ως Ned, μπορεί να πεθαίνει στην πρώτη κιόλας σεζόν, είναι όμως βασικός άξονας για την πορεία της σειράς. Πιστός σύζυγος, καλός πατέρας και έντιμος άνθρωπος, ο Ned αποκεφαλίζεται αφήνοντας μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη στο Westeros που θα δώσει ελπίδα σε όλες τις σεζόν. Τα παιδιά του. Ο αποκεφαλισμός του σηματοδοτεί την έναρξη των ανατροπών και του game of thrones. Μας λείπεις Ned.
Αξέχαστη ατάκα: Why is it always the innocents who suffer most, when you high lords play your game of thrones?

robert-stark-1024

Robb Stark: «Η σκηνή που κλαίει πάνω από το πτώμα της γυναίκας του, είναι ό,τι πιο στενάχωρο έχουμε δει στη σειρά» μου λένε οι κολλητές μου. Και δεν είναι ψέμα. Ο Robb είναι δεινός πολεμιστής, ώριμος άντρας και το καλό παιδί της όλης υπόθεσης. Η σκηνή με το κεφάλι του ανταρόλυκού του στηριγμένο στο νεκρό σώμα του, είναι η τελευταία σκηνή του Robb στη σειρά και ένα πραγματικό ιστορικό στοιχείο αφού πρόκειται για ένα standard έθιμο στον Βορρά του Μεσαίωνα μετά από τη νίκη μιας μάχης.
Αξέχαστη ατάκα: Joffrey puts my father in chains, now he wants his ass kissed.

Sansa

Sansa Stark: Η Sansa είναι ο συνδετικός κρίκος του Βορρά με την εξουσία. Είναι για όλους πολύτιμη αφού την βλέπουν σαν το κλειδί για ένα κομμάτι γης. Για άλλους είναι ένα θλιμμένο άτυχο κορίτσι και για άλλους, μια αφελής κακομαθημένη που ερωτεύτηκε τον Joffrey και λιγουρεύτηκε τη χρυσή ζωή στο King’s Landing. Το σίγουρο είναι ότι η Sansa έχει έρθει αντιμέτωπη με τα χειρότερα σκηνικά στη σειρά και έχει σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει και σε αυτή την σεζόν.
Αξέχαστη ατάκα: There are no heroes…in life, the monsters win.

2608309-arya

Arya Stark: Η Arya είναι το κορίτσι που θα θέλαμε να είμαστε μικρές, θαραλλέα, δίκαιη, ευαίσθητη και σκληρή όταν πρέπει. Μας αρέσει να την βλέπουμε να πολεμάει με τη βελόνα της και βρίσκει πάντα τον τρόπο και με τη διπλωματία της, καταφέρνει να επιβιώσει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Είναι το κορίτσι που μας εμπνέει -σε αντίθεση με την αδερφή της. Ήσυχη σαν σκιά, γρήγορη σαν φίδι, ήρεμη σαν σταθερό νερό.
Αξέχαστη ατάκα: Not today.

29173-jon-snow-game-of-thrones-2560x1440-movie-wallpaper

Jon Snow: Ο Jon είναι ο νόθος γιος του Ned. Μπαίνει οικειοθελώς στη Νυχτερινή Φρουρά και παλεύει πάντοτε για αυτό που θα κρατήσει τον κόσμο ασφαλή. Είναι ευγνώμονας, γρήγορος με το σπαθί του και δεν διστάζει να τα βάλει με τους ανώτερούς του προκειμένου να προστατέψει το μαύρο κάστρο. Όσο για τα κορίτσια, τον θέλουν όλες αλλά μόνο μια άγρια είναι αυτή που θα του κλέψει την καρδιά. Και έπειτα θα του ρίξει τρία βέλη στην πλάτη. Και έπειτα αυτή θα πεθάνει και αυτός θα κλαίει. Drama is drama.
Αξέχαστη ατάκα: First lesson, stick them with the pointing end.

House Targaryen

1x01-Winter-Is-Coming-daenerys-targaryen-25689653-1280-720

Daenerys Targaryen: Η Daenerys είναι ίσως ο πιο σημαντικός χαρακτήρας της σειράς. Η νεαρή αυτή μητέρα των δράκων, χωρίς να βγάλει ούτε ένα κέρμα από τις τσέπες της, έχει καταφέρει με τη δικαιοσύνη και τις ομιλίες της, να μαζέψει έναν ολόκληρο στρατό. Θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες για αυτό το πανέμορφο κορίτσι, που έχει ταυτόχρονα κάτι από Μητέρα Τερέζα, Ιωάννα της Λωρραίνης και ωραία κοιμωμένη. Είναι η μόνη ελπίδα για ένα αίσιο τέλος στο παιχνίδι των θρόνων. Ζούμε για τη στιγμή που θα γίνει βασίλισσα. Αμήν.
Αξέχαστη ατάκα: I am a Khaleesi of the Dothraki. I am the wife of the great Kahl and I carry his son inside me. The next time you raise a hand to me will be the last time you have hands.

House Tyrell

Natalie-Dormer-(20)

Margaery Tyrell: Η Margaery έχει επίσης κάτι από Μητέρα Τερέζα. Βοηθάει τους φτωχούς και έχει κάνει τα πάντα για να γίνει βασίλισσα. Και τα κατάφερε. Οι κινήσεις της καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και όπως φαίνεται, έρχονται δύσκολες στιγμές για την Cersei Lannister. Νομίζω πως όλοι συμφωνούν πως στηρίζουμε Margaery.
Αξέχαστη ατάκα: I want to be the queen.

Night’s Watch

got-game-of-thrones-34252388-3600-2395

Samwell Tarly: Ο Sam αξίζει να μπει σε αυτή την λίστα μόνο και μόνο επειδή είναι ο μόνος άνθρωπος από τη νυχτερινή φρουρά που σκότωσε white walker. Μπορεί να μην έχει πιάσει σπαθί ποτέ του και να φοβάται όσο κανείς άλλος το μυστήριο που απλώνεται βόρεια του τείχους, είναι όμως τόσο θαρραλέος όσο είκοσι άντρες της νυχτερινής φρουράς μαζί. Διαφορετικά, η Γκίλι και ο γιος της δεν θα ζούσαν.
Αξέχαστη ατάκα: I always wanted to be a wizard.