V2_01_07042013_BW_00576

Έχοντας φτάσει σχεδόν στα μισά της 3ης σεζόν, ήρθε η ώρα πιστεύω να αποκτήσει το Vikings –επιτέλους- λίγη από την αίγλη του Game of Thrones. Ήρθε τουλάχιστον η ώρα να γεμίσουμε τις κενές μας ώρες περιμένοντας τον Απρίλη για τα νέα επεισόδια.

Θα ήταν άδικο βέβαια για το Vikings να το χρησιμοποιήσουμε ως υποκατάστατο του GOT, αλλά, όπως και να το κάνουμε, η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή.

Το Vikings λοιπόν, μας αφηγείται κυρίως την (πραγματική) ιστορία του βασιλιά Ragnar Lodbrok. Ενός πανέξυπνου τύπου, που κατάφερε από αγρότης να φτάσει έως το υψηλότερο αξίωμα αλλά και να τον συγκρίνουν με τον Θεό Όντιν (υπάρχουν διάφοροι θεοί αλλά ο Όντιν θεωρείται αρχηγός), λόγω της ικανότητας του στο να κερδίζει οτιδήποτε του σταθεί εμπόδιο.

Στην πρώτη σεζόν γνωρίζουμε τον αγρότη Ragnar Lodbrok, ο οποίος έρχεται συνεχώς σε ρήξη με τον Άρχοντα της περιοχής. O Ragnar είναι ένας γνήσιος οραματιστής και δεν «κωλώνει»  να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στους ισχυρούς που έχουν βολευτεί στις καρέκλες τους ενώ ο λαός υποφέρει.

5528__vikings_vikings-season-2-premieres-in 5528__vikings_24vikings1-superjumbo-jpg

Πιστεύει ότι πρέπει να ταξιδέψουν προς την δύση ώστε να βρουν καινούριες περιοχές να λεηλατήσουν (αυτή ήταν η ανάπτυξη της οικονομίας των Vikings), αλλά ο άρχοντας Earl είναι κάθετα αντίθετος πιστεύοντας πως δεν υπάρχει ζωή στα δυτικά και ότι είναι χάσιμο χρόνου. Έτσι ο Ragnar με την βοήθεια του κολλητού του φίλου Loki θα ναυπηγήσει κρυφά ένα καράβι που θα τον βοηθήσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να ξεκινήσει η γνωριμία τους με την Αγγλία για αρχή και τις άλλες χώρες στην συνέχεια.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο αδερφός του Ragnar ο Rollo ο οποίος είναι μια περίπτωση μόνος του. Δείχνει ότι αγαπάει τον Ragnar, είναι κρυφο-ερωτευμένος με την Lagertha (γυναίκα του Ragnar) και έχει και ένα ψυχολογικό θέμα ισότητας και αξίας με τον αδερφό του. (Δεν θα πω πολλά, αλλά ο Rollo είναι κάτι το διαφορετικό από σεζόν σε σεζόν).

Έτσι ξεκινάει και το «ζουμί» της σειράς του History Channel που είναι γυρισμένη σε καταπράσινες πεδιάδες της Ιρλανδίας, δίνοντάς σου ένα πιστό αντίγραφο των Νορβηγικών χωριών της εποχής.

Οι συνομωσίες δεν λείπουν από το Vikings, αλλά δεν φτάνουν με τίποτα το επίπεδο του Game of Thrones. Οι Vikings είναι λίγο πιο «άντρες» και ότι έχουν να πουν θα το πουν με το τσεκούρι τους.

Σχεδόν όλοι οι ρόλοι είναι δυνατοί και θα δυσκολευτείς να διαλέξεις τον αγαπημένο σου, (εξαιρείται ο ηθοποιός Travis Fimmel που υποδύεται τον Ragnar Lodbrok και αμέσως θα αγαπήσεις) μέσα από ένα casting που νιώθεις ότι ο καθένας γεννήθηκε για τον ρόλο που του δόθηκε.

22 Vikings-Season-3-3x01-stills-vikings-tv-series-38016448-3300-2200v3_rollo_9242014_bw__13425 vikings-tv-series-image-vikings-tv-series-36808545-2048-14082

Ένα μεγάλο θέμα που ανοίγει το Vikings είναι και το θέμα της θρησκείας.

Οι Vikings πιστεύουν στους δικούς τους Θεούς ώσπου γνωρίζονται με τους Χριστιανούς της Αγγλίας και εκεί περιπλέκεται λίγο το θέμα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο Athelstan, ένας μοναχός που γλίτωσε από την λεηλασία επειδή τον συμπάθησε ο Ragnar. O Athelstan θα ζήσει για κάποια χρόνια μαζί με τους Vikings και εκεί θα γνωρίσει το δίλλημα Χριστός ή Όντιν; Το δίλλημα αυτό θα το σεβαστεί στο έπακρο ο Ragnar ενώ οι υπόλοιποι Vikings θα ενοχληθούν.

Όσο προχωράει η ιστορία των Vikings άλλο τόσο θα γίνεσαι φανατικός θαυμαστής τους.

Η ιστορία δεν σε κουράζει καθόλου, φλυαρία δεν υπάρχει και τα 45 περίπου λεπτά του κάθε επεισοδίου θα σου φαίνονται λίγα. Το περίεργο της σειράς Vikings είναι πως παρόλο που υπάρχουν ιστορίες με Θεούς,με περίεργα έθιμα μαγείας και έναν τρομερό μάντη που βρίσκεται στο χωριό, όλα θα σου φαίνονται πολύ ρεαλιστικά.

Για την 2η και 3η σεζόν δεν θέλω να μιλήσω – σιχαίνομαι τους spoiler-άδες -.

Vikings-Season-3-3x01-stills-vikings-tv-series-38016436-3300-2200Vikings-Season-3-3x01-stills-vikings-tv-series-38016429-3300-2200 vikings_season3_cast 22

Το μόνο που έχω να πω είναι πως από την 1η έως την 3η σεζόν το Vikings ανεβαίνει επίπεδα συνεχώς και πραγματικά είναι η σειρά που θα σου καλύψει το εκνευριστικά μεγάλο κενό του Game of Thrones.

P.S Το gothic soundtrack στην αρχή των τίτλων σε βάζει από νωρίς στο πετσί των Vikings.