greekinstaevent_DSC2421

Η ομάδα Greek Instagram Events (@gr_events) δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 με σκοπό να ενώσει όλους τους Έλληνες χρήστες του Instagram και να κάνουν όμορφα και δημιουργικά πράγματα για την φωτογραφία. Ο Γιώργος Βέργαδος (@gvergados) και η Έλλη Αγιαννίδη (@elaki26) και λίγο αργότερα η Σταυρούλα Σπυρέα (@vspireas) είναι οι εμπνευστές της προσπάθειας και με την βοήθεια φίλων και άλλων μελών της Greek Instagram Events διοργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις -φωτογραφικές εξορμήσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικές ημερίδες- ενώ παράλληλα προωθούν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων instagrammers. Το Σάββατο η ομάδα διοργανώνει μία φωτογραφική βόλτα στο πλαίσιο του Γεράνι 2015 – Δημιουργική Γειτονιά και καλεί τους instagrammers να φωτογραφίσουν στιγμές από τη γειτονιά του Γερανιού και να τις ανεβάσουν στο instagram με τα hashtag #gerani2015 #romantso. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 16.00 από το Ρομάντσο.

«Νιώσαμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την εικονική πραγματικότητα του Internet και να γνωρίσουμε τους Insta-φίλους μας και στην πραγματική ζωή και να μοιραστούμε καλλιτεχνικές εμπειρίες», λέει η ομάδα.

greekinstaevent_DSC2441

Τι έχει καταφέρει η Greek Instagram Events;
Στα δύο περίπου χρόνια που λειτουργούμε, έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε ωραία events και να ενώσουμε τους Έλληνες φίλους του Instagram. Μέσα από τις συναντήσεις έχουν δημιουργηθεί καλλιτεχνικές παρέες και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να κάνουμε ακόμα πιο πολλά και πιο όμορφα πράγματα. Επιπλέον ο καθένας από εμάς έχει καλυτερεύσει τις γνώσεις του στην φωτογραφία. Μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις και αυτό μας κάνει καλύτερους.

Ποια από τα events που έχετε διοργανώσει ξεχωρίζετε;
Έχουμε διοργανώσει πολλά πράγματα. Φωτογραφικές εξορμήσεις, καλλιτεχνικές εκδρομές, συναντήσεις, διαγωνισμούς, αεροφωτογράφιση με ελικόπτερο, εκθέσεις φωτογραφίας και διάφορα άλλα. Η πρώτη μας φωτογραφική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από την οποία προέκυψε μια έκθεση 71 φωτογραφιών με τίτλο «Αστικές Περιπλανήσεις». Η έκθεση είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τους φίλους Instagrammers, το κοινό και τα ΜΜΕ και έτσι αποφασίσαμε να την καθιερώσουμε. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014 πραγματοποιήθηκαν δύο φωτογραφικές εξορμήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φέτος η ομάδα φωτογράφιζε τις εγκαταστάσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίουστο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων. Μετά το καλοκαίρι θα γίνει μια έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

greekinstaevent_DSC2434 greekinstaevent_DSC2430greekinstaevent_DSC2416 greekinstaevent_DSC2411 greekinstaevent_DSC2405 greekinstaevent_DSC2402 greekinstaevent_DSC2400 greekinstaevent_DSC2397

Πώς καταφέρνετε να είστε τόσο δραστήριοι;
Είναι δύσκολο από πολλές απόψεις. Αφιερώνουμε αρκετό προσωπικό χρόνο για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα σε ό,τι κάνουμε. Είναι το χόμπι μας, αυτό που μας γεμίζει και μας αρέσει, αλλά πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός γιατί όλοι στην ομάδα έχουμε τις δουλειές μας, τις οικογένειες μας και αυτά έχουν πάντα προτεραιότητα. Επιπλέον αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες εποχές που ζούμε και προσπαθούμε όλα αυτά που κάνουμε να μην επιβαρύνουν οικονομικά τους φίλους που συμμετέχουν. Αυτό μας βάζει στην διαδικασία να ψάχνουμε για χορηγίες, σε μια δύσκολη εποχή. 

Πώς είναι η κοινότητα του Ιnstagram στην Ελλάδα;
Η Ελληνική κοινότητα του Instagram είναι δυνατή και καλά οργανωμένη. Έχουμε μέλη από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από όλες τις ηλικίες. Μικροί, μεγάλοι, απλοί πολίτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, γνωστοί και άγνωστοι, όλοι μαζί μια μεγάλη και όμορφη καλλιτεχνική παρέα. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι είμαστε μια αγαπημένη παρέα και έχουμε καταφέρει να είμαστε πάντα ενωμένοι και να περνάμε όμορφα. Στις φωτογραφικές εξορμήσεις μας συνήθως ακολουθεί γλέντι σε κάποιο ταβερνάκι ή μπαράκι. Στις εκδρομές μας φροντίζουμε το πρόγραμμα να τα έχει όλα. Η θετική διάθεση είναι πολύ σημαντική γιατί αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την απογείωση της δημιουργικότητας μας. Πολλές φορές βρισκόμαστε εκατό πενήντα άνθρωποι σε κάποιο χώρο και φωτογραφίζουμε παρέα. Φανταστείτε τι γέλιο ρίχνουμε, πόσο πειραματιζόμαστε με τις λήψεις και το περιβάλλον γύρω μας.

Στα events που διοργανώνεται τι προσφέρετε στους φωτογράφους που συμμετέχουν;
Στα events που διοργανώνουμε συνήθως αυτό που λαμβάνει ο φωτογράφος είναι η χαρά της συμμετοχής. Όταν τελειώνει ένα event, αυτό που μένει είναι η ηθική ικανοποίηση, μια όμορφη ανάμνηση που μας ακολουθεί για πάντα! Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Κατά καιρούς βέβαια έχουμε προσφέρει και υλικά αγαθά. Σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και στην ετήσια συνάντηση του GR_Events για την κοπή της Βασιλόπιτας έχουμε προσφέρει από εκτυπώσεις φωτογραφιών μέχρι ταξίδια.

greekinstaevent_DSC2393 greekinstaevent_DSC2378 greekinstaevent_DSC2366 greekinstaevent_DSC2363

Οι φωτογράφοι μπορούν να πουλήσουν τις φωτογραφίες τους στις εκθέσεις;
Η ομάδα μας δεν εμπλέκεται καθόλου σε αυτή την διαδικασία. Αν κάποιος επισκέπτης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει ένα έργο, τον φέρνουμε κατευθείαν σε επαφή με τον ίδιο τον φωτογράφο. Ακόμα και οι φωτογραφίες που έχουν εκτυπωθεί και αναρτηθεί στον εκθεσιακό χώρο, μετά την λήξη της έκθεσης δίνονται στον φωτογράφο χωρίς καμία οικονομική απαίτηση από εμάς.

Πώς θα θέλατε να εξελιχθεί η προσπάθειά σας;
Θα θέλαμε όλες οι πόλεις της Ελλάδος να συμμετέχουν σε μελλοντικές διοργανώσεις μας. Θα είναι χαρά μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλες κοινωνικές ομάδες που σχετίζονται με την τέχνη της φωτογραφίας και όλοι μαζί να δημιουργούμε καλλιτεχνικές δράσεις που θα φέρνουν πιο κοντά τους φίλους της φωτογραφίας. Επιπλέον θα θέλαμε οι δράσεις μας να έχουν εκτός από πολιτιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν ιδέες και όρεξη για πολλά όμορφα πράγματα. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στους φίλους που μας ακολουθούν, «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Και τα καλύτερα έρχονται…!».

greekinstaevent greekinstaevent_DSC2357 greekinstaevent_DSC2360 10-Προετοιμασία Έκθεσης στην Αθηναΐδα (2)

Γεράνι 2015 – Δημιουργική γειτονιά οpen studios, συζητήσεις, εκθέσεις, βόλτες, φαγητό, γυμναστική, συναυλίες, πάρτι.

Instagramphotowalk με την ομάδα GreekInstagramEvents
Σάββατο 13 Ιουνίου | 16.00 – 18.00

Μη ξεχνάτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας με τα hashtag #gerani2015  #romantso
Σημείο έναρξης: Ρομάντσο