tournoua game of thrones-01

Στη Μέκκα του fantasy gaming στην Αθήνα, στο Fantasy Shop στα Εξάρχεια, γνωρίσαμε τα παιδιά που καίγονται με κάρτες Game of Thrones που έχουν δράση, συνωμοσίες και απαιτούν στρατηγικές, πολύ χρόνο και αφοσίωση. Η συνάντηση έγινε ένα σαββατιάτικο μεσημέρι με πολλές απώλειες, γιατί όπως μας ενημέρωσαν το πρώτο edition των συγκεκριμένων καρτών έφτανε στο τέλος του και είχαν χάσει κάπως το ενδιαφέρον τους. Όπως ήταν αναμενόμενο βρήκαμε μόνο αγόρια, αν και συνήθως έρχονται και κορίτσια -λίγα βέβαια, γιατί πολύ απλά τα περισσότερα nerds είναι αγόρια.

Οι πιστοί φίλοι που μαζεύτηκαν έστησαν τις κάρτες που είχαν φέρει μαζί τους και το τουρνουά ξεκίνησε. Επικρατούσε σιωπή για να συγκεντρωθούν όσοι έπαιζαν εκείνη την ώρα και όσοι παρακολουθούσαν σέβονταν τους άγραφους τύπους του card gaming και περίμεναν με υπομονή την σειρά τους. Κάθε φορά που ένας γύρος τελείωνε, η ατμόσφαιρα χαλάρωνε και οι πρωταθλητές έκαναν πλάκες μεταξύ τους. Και επειδή όση ώρα παρακολουθούσαμε το παιχνίδι δεν καταλάβαμε και πολλά, ζητήσαμε από τους παίκτες να μας μιλήσουν για το Game of Thrones Card Game και να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό που τους αρέσει τόσο πολύ.

tournoua game of thrones-02 tournoua game of thrones-03 tournoua game of thrones-04 tournoua game of thrones-05 tournoua game of thrones-06 tournoua game of thrones-07

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στη δημοφιλή σειρά Game of Thrones κι έχει έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλές και διοργανώνονται πρωταθλήματα με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το The Card Game δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ζήσουν τις δικές τους μάχες και αυλικές πλεκτάνες στις χώρες του Γουέστερος «υποδυόμενοι» έναν από τους μεγάλους Οίκους. Έχεις την δυνατότητα να πολεμήσεις στις πεδιάδες των Επτά Βασιλείων και να συνωμοτήσεις για να συνθλίψεις τον αντίπαλό σου στην αυλή του Κινγκς Λάντινγκ. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες χρησιμοποιούν κάρτες πλοκής σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν το τακτικό πλεονέκτημα και κατόπιν χρησιμοποιούν μια ποικιλία χαρακτήρων, τοποθεσιών και προσαρτημάτων για να κερδίσουν αναμετρήσεις για τον Οίκο τους. Ως Living Card Game (LCG), το Game of Thrones The Card Game μπορεί να εμπλουτιστεί με επιπλέον κάρτες, μέσω επεκτάσεων που επιτρέπουν στους παίκτες να παραλλάξουν το παιχνίδι τους, να φτιάξουν νέες τράπουλες και να επεκτείνουν την συλλογή τους

«Παίζω από μικρός με κάρτες και μινιατούρες από τότε που το Γιούγκι έπαιζε στην τηλεόραση και υπήρχε το αντίστοιχο card game. Το Game of Thrones μου το είπε ένας φίλος μου και από τότε κόλλησα. Το καλό είναι ότι έχει ένα πακετάκι ανά μήνα με fix κάρτες και αυτό είναι καλό γιατί δεν χρειάζεται να ψάξεις. Δεν μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο, εξαρτάται από το πώς το παίζει ο καθένας, εγώ πηγαίνω για να κάνω την πλάκα μου και να πιω τον καφέ μου, υπάρχουν άλλοι που το πάνε σε άλλο επίπεδο και αφιερώνουν πολύ χρόνο. Το καλό είναι σίγουρα ότι έχει έναν κύκλο καλών ατόμων, είναι ένα καλό community. Πηγαίνουμε και ταξίδια που γίνονται με αφορμή το τουρνουά», λέει ο Γιώργος.

tournoua game of thrones-08 tournoua game of thrones-09 tournoua game of thrones-11 tournoua game of thrones-12 tournoua game of thrones-13 tournoua game of thrones-14 tournoua game of thrones-15

«Τα παιχνίδια με κάρτες έχουν το ωραίο ότι βάζεις πολύ το προσωπικό σου στοιχείο για να παίξεις. Δεν παίρνεις κάτι έτοιμο. Το Game of Thrones έχει πάρα πολύ την αίσθηση του σκακιού, έχει ένα πολύ ωραίο είδος στρατηγικής. Δεν θέλει μελέτη από πριν, απλά να είσαι έτοιμος την ώρα του παιχνιδιού. Είναι ωραία φάση να γνωρίζεις άτομα που τους αρέσει το ίδιο παιχνίδι με εσένα. Είναι ανταγωνιστικό μεν, αλλά χωρίς υπερβολές. Ένα παιχνίδι στο τουρνουά μπορεί να κρατήσει από είκοσι λεπτά μέχρι πενήντα. Οι ηλικίες που τραβάει το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι από 20-35», λέει ο Άγγελος.

«Το παιχνίδι έχει ωραίο στόρι, βασίζεται στην ιστορία της σειράς, αλλά από εκεί και πέρα μετράει το πόσο θα το εξελίξεις ο ίδιος. Δεν σου ακονίζει ακριβώς το μυαλό, πιο πολύ στο καίει (γέλια). Υπάρχουν τράπουλες που σε κάνουν να καίγεσαι και άλλες που είναι πιο light», λέει ο Περικλής που προσπαθεί να μην χάνει κανένα τουρνουά.

Το τουρνουά έληξε και νικητής βγήκε ο Δημήτρης αλλά για τους παίκτες αυτό δεν έχει και πολύ σημασία. Οι νικητές δεν παίρνουν ποτέ χρήματα αλλά κάποια συμβολικά δώρα που δίνονται σε όλους τους συμμετέχοντες– έδωσαν και σε εμάς.  Τα παιδιά παίζουν για τον χαβαλέ και για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και το κλίμα πολύ φιλικό, νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει μπορεί να απευθυνθεί στο Fantasy Shop.

tournoua game of thrones-16 tournoua game of thrones-25 tournoua game of thrones-24 tournoua game of thrones-23 tournoua game of thrones-22 tournoua game of thrones-21 tournoua game of thrones-20 tournoua game of thrones-19 tournoua game of thrones-18 tournoua game of thrones-17

Fantasy Shop, Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια.