Ο Μάνος Ανδρέου ασχολείται με τον σχεδιασμό ρούχων και αξεσουάρ εδώ και χρόνια. Δούλεψε στη LAK του Λάκη Γαβαλά, έχει ασχοληθεί με την κατασκευή φωτιστικών και πάντα του άρεσε το ποδήλατο. «Έκανα πάντα ποδήλατο στη ζωή μου. Χρόνια BMXξάς, αλλά μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και το σταμάτησα. Τώρα έχω ένα κλασικό ποδήλατο πόλης και το απολαμβάνω πολύ», λέει.

Η αγάπη του για το ποδήλατο σε συνδυασμό με το πάθος του για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ, τον οδήγησαν να φτιάξει τσάντες και διάφορα αξεσουάρ ποδηλάτου με το brand “Three Legs and a Model”.

Three Legs And A Model 17 Three Legs And A Model 16 Three Legs And A Model 15

«Ξεκίνησα πέρσι δειλά και έκανα την πρώτη παρουσίαση των προϊόντων στο Bike Festival στην Τεχνόπολη. Εκεί δέχτηκα πολύ καλές κριτικές και φέτος θα κυκλοφορήσω τη νέα μου συλλογή». Η συλλογή περιλαμβάνει τσάντες σε διάφορα μεγέθη οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες για να εφαρμόζουν στο ποδήλατο και πολύ άνετες για να τις φοράει ο ποδηλάτης. Όλες οι τσάντες έχουν θήκη με μαξιλαράκια για το lap top. Επίσης, φτιάχνει και διάφορα αξεσουάρ για να ομορφύνουν το ποδήλατο ή για να μεταφέρουν πράγματα, όπως καλύμματα ποδηλάτου, δερμάτινα χερούλια, δερμάτινους λασπωτήρες, θήκη για να μεταφέρεις κρασί. Στη φετινή συλλογή του, έχει προσθέσει τσάντες για heavy duty χρήση οι οποίες είναι φτιαγμένες για να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες και για πολύ χρόνο.

Τα προϊόντα Three Legs and a Model ξεχωρίζουν γιατί έχουν πολύ ιδιαίτερη αισθητική. «Θα έλεγα ότι είναι minimal retro. Μου αρέσουν πολύ οι δεκαετίες ’40 και ’50 και προσπαθώ με διακριτικές λεπτομέρειες να τις εντάξω σε αυτά που φτιάχνω. Οι τσάντες μου, θέλω να είναι αρκετά λιτές αλλά χωρίς να χάνουν την λειτουργικότητά τους. Έχουν όλες τις «γκατζετιές» μιας σύγχρονης τσάντας αλλά είναι κατασκευασμένες με τον κλασικό τρόπο, δεν είναι βιομηχανοποιημένες. Είναι τελείως διαφορετικές από τις νάιλον τσάντες. Το νάιλον σαν υλικό επεξεργάζεται τελείως διαφορετικά και εγώ δεν το θέλω αυτό. Γι’ αυτό δεν κάνω μεγάλη παραγωγή γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει η ποιότητα».

Ο Μάνος κάνει πολύ ποδήλατο, είναι μέρος καθημερινότητάς του. Κυκλοφορεί στην πόλη με το ποδήλατό του και θεωρεί ότι παρά το γεγονός ότι οι ποδηλάτες έχουν αυξηθεί πολύ, η ποδηλατική κουλτούρα στην Ελλάδα είναι ακόμα χομπίστικη. «Το ποδήλατο στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη τρόπος ζωής. Οι άνθρωποι δεν πάνε στις δουλειές τους με το ποδήλατο, σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά και δεν φοράνε ειδικό κολάν, το θεωρούν καθημερινό τους όχημα. Στην Ελλάδα έχουμε και τον κατάλληλο καιρό για το ποδήλατο αλλά βέβαια λείπουν οι ποδηλατόδρομοι και το νομικό πλαίσιο. Τις προάλλες πήγε να με πατήσει τρόλεϊ, κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν πολύ ευγενικά ότι δεν υπάρχει κάποιο νόμος που να με καλύπτει και να μπορώ να κάνω μήνυση. Ο μόνος νόμιμος τρόπος για να κυκλοφορεί ένας ποδηλάτης, είναι οι λεωφοριολωρίδες και αυτό έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά χωρίς να έχει γίνει νόμος».

Three Legs And A Model 23 Three Legs And A Model 22 Three Legs And A Model 21 Three Legs And A Model 20

Εκτός από την Ελλάδα ο Μάνος έχει σαν στόχο να προωθήσει τη δουλειά του στο εξωτερικό και έχει ήδη δεχτεί κάποιες προτάσεις. Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει τα προϊόντα του σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ποδηλάτου στη Δανία και στόχος του είναι να πωλούνται τα προϊόντα του σε πολύ επιλεγμένα και ιδιαίτερα καταστήματα ποδηλάτου στο εξωτερικό. Η ελληνική αγορά τον ενδιαφέρει πολύ και επειδή ξέρει ότι είναι πιεσμένα τα πράγματα με την κρίση προσπαθεί να κρατάει τις τιμές του όσο πιο χαμηλά μπορεί σε σχέση με το προϊόν που προσφέρει. Η πιο ακριβή τσάντα που είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και είναι ειδικής κατασκευής για να αντέχει κοστίζει περίπου διακόσια ευρώ και οι πιο μικρές και απλές ξεκινάνε από τα εκατό.

Το ιδιαίτερο όνομα “Three Lags and a Μodel”, ο Μάνος το εμπνεύστηκε από τα δύο του σκυλιά. Ο ένας σκύλος έχει τρία πόδια και ο άλλος είναι καθαρόαιμος και όμορφος γι’ αυτό και model. Και τα δύο τα υπεραγαπάει και τα παίρνει παντού μαζί του.

Three Legs And A Model 25 Three Legs And A Model 24 Three Legs And A Model 19 Three Legs And A Model 18 Three Legs And A Model 14 Three Legs And A Model 13 Three Legs And A Model 12 Three Legs And A Model 11 Three Legs And A Model 10 Three Legs And A Model 9 Three Legs And A Model 8 Three Legs And A Model 7 Three Legs And A Model 6 Three Legs And A Model 5 Three Legs And A Model 4 Three Legs And A Model 3 Three Legs And A Model 2 Three Legs And A Model 1

Τις τσάντες του μπορείς να τις βρεις:

Clean City Project,  Αγ. Παρασκευής 55, Χαλάνδρι.

Podilato, Κολοκότρώνη 30, Αθήνα

Tsirikos, Περικλέους 2, Νέο Ψυχικό

https://www.facebook.com/ThreeLegsAndAModel

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag