komma

Το Black Kordatian είναι ένα φεστιβάλ σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο του κέντρου της Αθήνας, την Μαυροκορδάτου. Μια φορά το χρόνο οι καταστηματάρχες της Μαυροκορδάτου ανοίγουν τα μαγαζιά τους και οργανώνουν ένα ολοήμερο block πάρτι με μουσική, τέχνη, μπαζάρ και διάφορα event.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν η γειτονιά είχε υποβαθμιστεί τραγικά, σε σημείο που ο πεζόδρομος είχε γίνει σημείο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, καθώς και υπαίθρια τουαλέτα αστέγων. Οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου δημιούργησαν το πρώτο Black Kordatian με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την ανάδειξη του πεζόδρομου, ο οποίος αν και πάρα πολύ όμορφος και σε στρατηγικό σημείο (δίπλα στους σταθμούς Ομόνοια και Πανεπιστήμιο) παρέμενε άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Ο πεζόδρομος της Μαυροκορδάτου δεν είναι μια ακόμη νυχτερινή πιάτσα, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που εκτός των μόνιμων κατοίκων της και των επαγγελματικών γραφείων φιλοξενεί επίσης σε λίγα μέτρα δίπλα-δίπλα εκδοτικούς οίκους, παλαιοβιβλιοπωλείο, κοσμηματοπωλείο, κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, τυπογραφείο, κατάστημα με είδη για προσκόπους, ένα καφενείο, ένα μεζεδοπωλείο και ένα καφέ-μπαρ.

komma komma komma

Το Σάββατο 23 Μαΐου οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου σας καλούν σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ με πολύ μουσική, τέχνη, street food και μπαζάρ από τους πιο δραστήριους δημιουργούς της Αθήνας. Θα παίξουν live τρεις μπάντες: 7Odds, Alcohol και Rack. Από νωρίς θα στήσει στηθεί και το Food Truck, η πρώτη κινητή καντίνα της Αττικής με υγιεινή κουζίνα. Στο μπαζάρ θα συμμετάσχουν οι VasoVoulgari, Jour, He-m-n-oid, Teever, Mapax, Hayia Cohen, 2π, FugaParaga, Tokki -baby goods, Elenikyriazopoulou, Ladykiller’s Situation, Ναφθαλίνη, TsikiTsiki Cats. Υπάρχει χώρος και για άλλες συμμετοχές χωρίς καμία χρέωση.

Το ΓΚΡΕΚΑ μίλησε με δύο από τους ιδιοκτήτες που συμμετέχουν στην διοργάνωση και μας εξήγησαν γιατί το Black Cordatian θα είναι ένα από τα ωραία πάρτι της πόλης αυτό το Σάββατο.

komma kommakomma

Παύλος Σαρικίζογλου – κοσμηματοπωλείο Paul Sarz

«Είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τον πεζόδρομο και τα μαγαζιά του. Περνώντας πολύ χρόνο καθημερινά σε  αυτόν τον πεζόδρομο είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Η πιο ωραία δράση που θυμάμαι από τα προηγούμενα είναι οι perfomances που είχαν γίνει από την ομάδα epitelesis μέσα στα κλειστά-ξενοίκιαστα μαγαζιά του πεζόδρομου. Αλλά και η έκθεση φωτογραφίας που είχαμεκάνει στο δεύτερο Black Kordatian πάνω στις κολώνες του πεζόδρομου.

Φέτος θα έχουμε το καθιερωμένο bazaar από designers και από τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά με καλύτερες τιμές ειδικά για την ημέρα. Θα έχουμε επίσης το food truck με υγιεινό street food, τα installation από την Στέμνα Ασεμί και την Σοφία Σταυροπούλου και φυσικά τα live από τις μπάντες».

kommakomma

ΔημήτρηςΚυριαζής – komma bar

«Το Black Kordatian είναι ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με πολύ μουσική, τέχνη, φαγητό και μπαζάρ στο κέντρο της πόλης. Οργανωμένο από τους ανθρώπους της γειτονιάς, χωρίς χορηγούς κτλ, με στόχο να αναδειχθεί ένας πολύ όμορφος πεζόδρομος που αποτελεί το κέντρο δημιουργίας πολλών διαφορετικών ανθρώπων.

Από προηγούμενα, θυμάμαι το μεγαλοπρεπές γκραφίτι που έκανε ο Wild Drawing στα στόρια δύο ξενοίκιαστων μαγαζιών του πεζοδρόμου, στο πλαίσιο του τρίτου Black Kordatian.Πραγματικό στολίδι για την Μαυροκορδάτου. Τυχαία ή μη, το ένα από τα δύο καταστήματα νοικιάστηκε λίγες εβδομάδες μετά και φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν διανοήθηκε να πειράξει το γκραφίτι.

komma

Η βασική προσθήκη φέτος στο τέταρτο Black Kordatian είναι το food truck, η πρώτη καντίνας με υγιεινό φαγητό στην Αθήνα, που θα συμμετέχει για πρώτη φορά. Θα δέσει υπέροχα με τα τραπεζάκια στο πεζόδρομο και τα live».

https://www.facebook.com/events/809804279101637/