«Τίποτα δεν τελειώνει έτσι απλά» θα μπορούσε να είναι το tagline της νέας ταινίας Fury που έρχεται σε λίγο μέρες στις μεγάλες οθόνες. Με τόση δράση και αγωνία από την αρχή μέχρι και τη στιγμή που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους, σίγουρα θα συμφωνήσετε.

Το Fury είναι ίσως μία από τις πιο πολυσυζητημένες πολεμικές ταινίες των τελευταίων χρόνων με μεγάλες βλέψεις για τις φετινές απονομές των Όσκαρ. Πολλοί βιάστηκαν να αποδώσουν την -όπως φαίνεται- σίγουρη επιτυχία του στο δυνατό χαρτί που λέγεται «Brad Pitt», όμως τελικά το Fury έχει να μας δείξει πολλά περισσότερα.

4

Απρίλιος 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται ενός άρματος μάχης Sherman και πληρώματος πέντε ανδρών σε μια αποστολή θανάτου, πίσω απ’ τις γραμμές του εχθρού. Υστερώντας αριθμητικά, αλλά και σε όπλα, o Wardaddy και οι άντρες του έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πιθανότητες που είναι συντριπτικά εναντίον τους, κατά τις ηρωικές τους προσπάθειες να χτυπήσουν στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Με φόντο τα πεδία μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκεί προς το τέλος του όπου παντού επικρατούσε ένα χάος, ο αγαπημένος David Ayer (Hμέρα Εκπαίδευσης, The Fast and the Furious) έκανε πάλι τα μαγικά του και ετοίμασε μία δυνατή αλλά μαζί και ατμοσφαιρική ταινία δράσης, αναλαμβάνοντας όχι μόνο τη σκηνοθεσία της αλλά και το σενάριο της.

2

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν και το casting της ταινίας, που πέρα από τον σημαδεμένο από τις ουλές Brad Pitt εντυπωσιάζει και με τις υπόλοιπες επιλογές, όπως τους Shia LaBeouf (Nymphomaniac), Logan Lemran (The Perks of Being a Wallflower), Jon Bernthal (The Wolf of Wall Street) και Michael Peña (End of Watch)

Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στους σινεφίλ που λατρεύουν τη δράση και δη όταν αυτή έχει την καθηλωτική ατμόσφαιρα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου τότε κάντε υπομονή μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου που θα αρχίσει η ταινία να προβάλλεται και ελληνικές μεγάλες οθόνες.

Μέχρι τότε, πάρτε μια μικρή γεύση εδώ: