Αφού μας φιλοξένησαν για ένα τριήμερο, οι φίλοι μας στο greka.lifo.gr αποφάσισαν να φορέσουν τις ποδιές τους και να μας δείξουν τις ικανότητές τους στην κουζίνα. Κάπου ανάμεσα, λοιπόν, σε laptop και περιοδικά, βγάλαμε μίξερ, τσέρκια και ζουμερές φράουλες για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο cheesecake.

2_μαϊντανός_γκρέκα 3_μαϊντανός 4_μαϊντανός 5_μαϊντανός 6_μαϊντανός_μπισκότο 7_μαϊντανός_τριμμένο_μπισκότο 8_μαϊντανός_βούτυρο 9_μαϊντανός 10_μαϊντανός 11_μαϊντανός_γάλα 12_μαϊντανός_ζάχαρη_άχνη 13_μαϊντανός 14_μαϊντανός_μίξερ 15_μαϊντανός_σαντιγί 16_μαϊντανός 17_μαϊντανός 18_μαϊντανός_ξεφορμάρισμα 19_μαϊντανός 20_μαϊντανός_φράουλες 21_μαϊντανός_τσίζκεικ 1_μαϊντανός_πορτραίτο
μαϊντανός_featured 22_μαϊντανός_τσίζκεικ_κοντινό

Cheesecake με φρέσκες φράουλες

Υλικά (για φόρμα 24 εκατοστών)

700 γρ. Philadelphia

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη

400 γρ. μπισκότα digestive (θρυμματισμένα)

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

300 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες στα δύο

 

Εκτέλεση

Ανακατεύεις καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.

Βάζεις το μείγμα του μπισκότου στη βάση της φόρμας πιέζοντας με ένα κουτάλι.

Το αφήνεις στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Χτυπάς τη Philadelphia με την κρέμα γάλακτος, και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.

Βάζεις την κρέμα στην φόρμα καλύπτοντας τη βάση του μπισκότου.

Βάζεις τη φόρμα πάλι στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Βάζεις την μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και μετά τις φρέσκες φράουλες.

Έτοιμο! Καλή όρεξη!

Ο maintanos.com κάνει guest editing για ένα Σαββατοκύριακο στο site ΓΚΡΕΚΑ.