Μια γεμάτη κούπα καφέ ζάχαρη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
Δύο κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μία κούπα ginger beer
Μισή κουταλιά σούπας τριμμένο τζίντζερ

two-loves-studio-cinnamon-sugar-ginger-beer-cupcakes2

Για το icing:
Μιάμιση κούπα λευκή ζάχαρη
Από 1 μέχρι 2 κουταλιές σούπας κανέλλα τριμμένη, εξαρτάται από το πόσο δυνατή γεύση κανέλλας θέλεις
Τα αναμιγνύουμε καλά

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε καλά σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις γίνει ένα λευκό αφράτο μίγμα, ρίχνουμε το τριμμένο τζίντζερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ginger beer και ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά, χτυπώντας καλά να ενσωματωθούν.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 20 περίπου μικρές χάρτινες φόρμες για cupcake [γεμίζουμε τα 2/3 της κάθε φόρμας] και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεφορμάρουμε και μετά βουτάμε την κορυφή κάθε cupcake στο μίγμα ζάχαρης κανέλλας. Αν δεν κολλάει, αλείφουμε ελαφρά με λίγο νερό.

Βάζουμε στο γκριλ τα cupcake σε χαμηλή με μέτρια φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει, με προσοχή να μην καεί. Μόλις αρχίσει να λιώνει τα βγάζουμε [χρειάζεται περίπου 5 λεπτά]. Δοκιμάζουμε ένα για αρχή, για να υπολογίσουμε το χρόνο.

Απλώνουμε το μίγμα ζάχαρης-κανέλλας σε ένα πιάτο ή ένα ταψάκι και ρολάρουμε τα καραμελωμένα κέικ στο μίγμα.

two-loves-studio-cinnamon-sugar-ginger-beer-cupcakes3

Οι φωτογραφίες είναι από εδώ.

Καλή όρεξη.