Η Πρεμιέρα είναι ένα ρώσικο εστιατόριο διαφορετικό από τα άλλα. Η Ντίνα που το έχει θέλησε να φτιάξει έναν χώρο στον οποίο να μπαίνει ο πελάτης και να νιώθει ότι έρχεται στο σπίτι της. «Εγώ δεν είμαι σεφ, είμαι μία νοικοκυρά και πάντα μου άρεσε να μαγειρεύω. Θέλω οι πελάτες μου να νιώθουν ότι έρχονται στο σπίτι μου και εγώ τους φιλοξενώ», λέει. Τα πάντα στο μαγαζί της Ντίνας είναι προσεγμένα, φτιαγμένα με αξιοπρέπεια και ιδιαίτερη αισθητική. «Κάθε άνθρωπος που βγαίνει έξω θέλει να νιώθει ότι τον περιποιούνται, να καθίσει σε τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντιλο το οποίο θα μοσχοβολάει και εδώ το βρίσκουν αυτό», λέει περήφανα.

Premiera 01 Premiera 04 Premiera 05 Premiera 06

Το εστιατόριο ειδικεύεται στην ρώσικη κουζίνα αλλά έχει και φαγητά από τα κράτη της πρώην σοβιετικής ένωσης . Τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι το σασλίκ (ρώσικο σουβλάκι), μάντι  και πιλμένι (ζυμαρικά με κιμά), ρέγκα, ορεκτικά με χαβιάρι και σολομό και ρώσικη σαλάτα. Τα πιάτα είναι για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Μπορείς να φας με 15-20 ευρώ και να συνοδεύσεις το φαγητό με βότκα, που τη σερβίρουν χύμα σε κρυστάλλινη καράφα. Η Ντίνα μαγειρεύει και πειραματίζεται συνέχεια με τις γεύσεις. Το ζιζάνιο της μαγειρικής το είχε πάντα  μέσα της και πιστεύει ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με το φαγητό, κάθε πιάτο να γίνεται καλύτερο με το χρόνο και συνέχεια εξελίσσεσαι. Έχει δίπλα της και μία ομάδα με άτομα δημιουργικά που μοιράζονται το όραμά της και τη βοηθάνε και όπως λέει δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς αυτούς.

Το εστιατόριο άνοιξε το 2010 και από την αρχή ο στόχος ήταν να προσεγγίσει Έλληνες και όχι μόνο Ρώσους. Τα κατάφερε και με το παραπάνω, οι περισσότεροι πελάτες είναι Έλληνες και είναι αυτοί που κάνουν τις καλύτερες κριτικές. «Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα. Ποτέ δεν ήθελα να απευθυνθώ μόνο σε Ρώσους επειδή έχουμε ρώσικη κουζίνα. Αυτό είχε ανταπόκριση από την αρχή, ο κόσμος αγάπησε το εστιατόριο και τα φαγητά που σερβίρουμε και συνεχίζει να μας προτιμά. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη», λέει.

Premiera 08 Premiera 09 Premiera 11 Premiera 10 Premiera 12 Premiera 13 Premiera 02

Premiera 03

Η Ντίνα είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός και πάντα ασχολιόταν με καλλιτεχνικά πράγματα. Εκτός από τη μαγειρική η άλλη μεγάλη της αγάπη είναι το τραγούδι. Σπούδασε σε μουσικό πανεπιστήμιο και είχε στόχο να γίνει σοπράνο. «Είχα σπουδάσει όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, αλλά για να εξελιχθείς σωστά πρέπει να φύγεις στο εξωτερικό. Τότε δεν είχε λεφτά η οικογένεια μου και δεν ήθελα να τους προσθέσω παραπάνω βάρη, οπότε δεν το συνέχισα», λέει.

Ο επόμενος στόχος της, είναι να συνδυάσει τις δύο της αγάπες, τη μαγειρική και τη μουσική, οργανώνοντας ιδιαίτερες μουσικές βραδιές.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε την Ρωσία λίγο διαφορετικά από ό,τι έχουν όλοι συνηθίσει. Η Ρωσία έχει πολύ βαθιά κουλτούρα, πρέπει να δει ο κόσμος και την άλλη πλευρά. Οι Ρώσοι είναι ένας λαός με μεγάλη ψυχή και πιστεύω ότι μοιάζουν πολύ με τους Έλληνες. Είναι δύο λαοί που έχουν παράδοση, έχουν πολύ έντονα ανεπτυγμένο τον θεσμό της οικογένειας και θέλουμε εδώ να συναντιούνται οι δύο λαοί και να περνάνε καλά».

Πρεμιέρα, Δοϊράνης 29, Καλλιθέα, τηλ: 2177169500

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος