Το Street Souvlaki είναι ένα ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά διαφορετικό από τα άλλα. Ο χώρος του είναι ιδιαίτερος και προσεγμένος και ταυτόχρονα νεανικός και ευχάριστος. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι πολύ φιλικοί, αγαπάνε τη δουλειά τους και είναι πάντα χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν.

Οι γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις συνδυάζουν το παραδοσιακό με το καινούριο σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Καλαμάκι από ψητά λαχανικά, καλαμάκι από χαλούμι, καλαμάκι μανιταριών και όλα αυτά και σε τυλιχτό σουβλάκι. Δεν λείπει το κρέας για τους παραδοσιακούς, το οποίο είναι ελληνικό και η προετοιμασία του γίνεται κάθε μέρα στο μαγαζί. Τα πάντα είναι χειροποίητα από τη σος μέχρι τις τηγανητές πατάτες με τριμμένη φέτα, που είναι και το πιο δημοφιλές πιάτο του μαγαζιού.

Street Souvlaki 02 Street Souvlaki 01 Street Souvlaki 03 Street Souvlaki 04 Street Souvlaki 05 Street Souvlaki 15 Street Souvlaki 18 Street Souvlaki 17 Street Souvlaki 20 Street Souvlaki 19

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι ο τρόπος που γίνεται η διανομή. Τη διανομή αναλαμβάνουν η Άννα και ο Αλέξανδρος, οι οποίοι είναι επαγγελματίες inline skaters. Η Άννα και ο Αλέξανδρος είναι δύο νέα παιδιά που κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα, κάνοντας πραγματικότητα την ιδέα που είχε ο Ηλίας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. «Η ιδέα με τα rollers ήταν εντελώς αυθόρμητη. Ο Πειραιάς το αγκάλιασε και το αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό για την περιοχή», λέει ο Ηλίας. Η ιδέα ξεκίνησε με σκοπό να διαδώσει μηνύματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει φυσική άσκηση και εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη. «Ειδικά εδώ στον Πειραιά που η κίνηση είναι αυξημένη και είναι δύσκολο το παρκάρισμα, η μετακίνηση με τα rollers μπορεί να σου λύσει τα χέρια», εξηγεί. Ξεκινώντας την ιδέα με τα rollers ο Ηλίας δεν είχε σκεφτεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα κατάφερνε να μειώσει τα έξοδά του. «Τα rollers δεν χρειάζονται ούτε βενζίνη, ούτε τέλη κυκλοφορίας και έτσι καταφέρνω να πληρώνω τα παιδιά παραπάνω από το συνηθισμένο» λέει.

Η διανομή με rollers γίνεται σε κοντινές αποστάσεις και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να κινούνται με ασφάλεια τα παιδιά. Ο κόσμος του Πειραιά γνωρίζει πλέον την Άννα και τον Αλέξανδρο γιατί τους βλέπουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης τους. Υπάρχουν και πολλοί πελάτες που ζητάνε να τους φέρουν την παραγγελία ειδικά τα παιδιά με τα rollers.

Street Souvlaki 14 Street Souvlaki 12 Street Souvlaki 11 Street Souvlaki 10 Street Souvlaki 09 Street Souvlaki 08 Street Souvlaki 07 Street Souvlaki 06

Street Souvlaki, Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, τηλ. 210 4170866,
streetsouvlaki.gr

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος