Φέτος το καλοκαίρι οι εσπαντρίγιες (και γενικά αυτού του τύπου τα πάνινα παπούτσια) είναι και πάλι στη μόδα! Σε όποια βιτρίνα κι αν κοιτάξεις θα τις δεις! Σε όλα τα χρώματα και σε όλες τις παραλλαγές. Για μικρούς και μεγάλους…

Καλά όλα αυτά… άλλα πάλι θα φοράμε όλοι τα ίδια; Και εάν θέλεις να ξεχωρίζεις βρε παιδί μου; Ε, τότε μάθε ότι μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου εσπαντρίγιες, διακοσμώντας τις με διάφορα υλικά, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μοιάζουν με κανενός άλλου! Άλλωστε πανί είναι και ως γνωστών το ύφασμα μπορείς να το κάνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις!

Κέντημα, ζωγραφική σε ύφασμα, κουπιά, τρέσσες, κορδέλες, δέρμα, μοτίφ, χάντρες κτλ., όλα μπορούν να διαοσμήσουν άνετα τα καινούργια σου παπούτσια.

Αφού αγοράσεις, λοιπόν, το ζευγάρι που σου αρέσει, προμηθεύσου και τα υλικά της επιλογής σου για να τις στολίσεις και πιάσε δουλειά! Εμείς σου δίνουμε τις ιδέες!

Μάλιστα, δεν μας άρεσε και η ιδέα του να είναι τα παπούτσια μας ίδια το ένα με το άλλο, οπότε δοκιμάσαμε τα παπούτσια στο ζευγάρι να μην είναι ίδια μεταξύ τους.

Ένα απλό και γρήγορο παράδειγμα για να διακοσμήσεις τις εσπαντρίγιες σου είναι η επιλογή με τις δαντέλες και τα κουμπιά.

DSC05919

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: δαντέλα της επιλογής σου, κουμπιά, κόλλα για ύφασμα, νήμα και βελόνα κεντήματος σε χρώμα της επιλογής σου, ξυλάκι από σουβλάκι.

Ξεκινάς κολλώντας την δαντέλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανες στην εσπαντρίγια με την τρέσσα. Αφού κολλήσει καλά η δαντέλα σου και στεγνώσει η κόλλα προχωράς στα κουμπιά.

DSC04097

Για να θυμηθείς πως να ράψεις κουμπιά επάνω στις εσπαντρίγιες σου δες το video που έχουμε γυρίσει με τίτλο «Πώς να ράψεις κουμπί».

DSC04111

Μπορείς να βάλεις όσα κουμπιά θέλεις και σε χρώματα που θα επιλέξεις εσύ! Μην ξεχάσεις και πάλι να διακοσμήσεις και την πίσω πλευρά των παπουτσιών σου!

Και επειδή έχουμε τα θεματάκια μας και μια ιδέα για εμάς δεν είναι ποτέ αρκετή, είπαμε να πειραματιστούμε με 3 διαφορετικές ιδέες για να διακοσμήσεις τις εσπαντρίγιες σου και σου τις παρουσιάζουμε. Τι λες; Σε ψήσαμε;

DSC05940

Το Ftiaxto.gr κάνει guest edit στο ΓΚΡΕΚΑ για αυτό το Σαββατοκύριακο.