Δυο από τις πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, οι Balinese Beast και οι Wham Jah, μοιράζονται τις πλευρές αυτού του 12″, το οποίο περιέχει ηχογραφήσεις από το 2010, κυκλοφόρησε όμως στα τέλη του 2013 σε 300 κόπιες από τη Phase! Records (με την υποστήριξη των Balinese Beast).

Η πλευρά των Balinese Beast περιέχει 8 cut-up βινιέτες που ξεκινούν με μια διαπεραστική συχνότητα η οποία καταλήγει σε μια cold wave αισθητικής λούπα σερβιρισμένη με επικάλυψη θορύβου. Από κει και πέρα, υπερκινητικά samples κινούνται από το αργό στο γρήγορο κι από κει στη σιωπή, easy listening κομμάτια κατακρεουργούνται από αυτιστικά glitches, οι θόρυβοι ενός no-input μείκτη μπλέκονται με την ταχεία και παραμορφωμένη φρασεολογία ενός free jazz σαξοφώνου και τη δυσλειτουργική techno. Το συνολικό περιεχόμενο της πλευράς που θυμίζει μια συλλογή σύντομων προκλητικών αφηγημάτων ή αιχμηρών, ενοχλητικών comic strips κλείνει με ένα mash-up σκυλίσιων βρυχηθμών που δίνει τη θέση του σε μια spaced-out pop έξοδο.

front cover back cover

Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου οι Wham Jah προσεγγίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο το θέμα του θορύβου ξεκινώντας αργά με μια σταθερή και τελετουργική ρυθμική βάση την οποία συμπληρώνουν οι εκστατικές κινήσεις του σαξοφώνου. Η βαθμιαία κορύφωση κάπου στα μισά σπάει σε ένα πιο αργό μέρος στο οποίο ο κιθαριστικός θόρυβος κλιμακωτά μετακινείται στο επίκεντρο καθώς η μεταλλική χροιά των κρουστών γίνεται όλο και πιο υπνωτική, δημιουργώντας ένας ήχο που διατρέχει την παράδοση των Dead C και των Sun City Girls, κι από κει τον ήχο των No-Neck Blues Band και των Magik Markers.

Ακούστε το ολόκληρο και αγοράστε το εδώ:

http://www.balinesebeast.com

http://whamjah.bandcamp.com

IMG_6462 IMG_6453

Η ομάδα Ρόμβος κάνει guest editing για αυτό το Σαββατοκύριακο στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag